"מבטו היה חודר, היפנוטי ומחריד": נחשפה עדותו המלאה של ק.צטניק על המפגש עם אייכמןכשהסופר ק.צטניק (יחיאל די־נור) התמוטט על דוכן העדים במשפט אייכמן, עדותו הופסקה • לרגל יום השואה הבינלאומי החל היום, ארכיון המדינה חושף לראשונה ממצא נדיר: חלק חדש מעדותו, שבו סיפר על מפגש עם הצורר הנאצי באושוויץ באוגוסט 43' • "מבט זה לא אוכל לשכוח לעולם... היה נדמה לי שהאיש מסתכל עלי דרך החורים של עיני גולגולת המוות שעל כובעו"יקיר אלקריב27.01.2025
מחשב משקל מחדש: יומן מסע אישי עם זריקת ההרזיה שמשגעת את העולםבשיאי שקלתי 106 ק"ג וטחנתי פיצות, חטיפים, ממתקים ובירות בלי חשבון, אבל אז התחלתי להזריק לעצמי תרופת הרזיה פופולרית - וחיי השתנו לבלי הכר • שנייה וחצי פעם בשבוע, הדקירה לא כואבת, אבל לצד הקילוגרמים הנושרים מלווה אותי תחושת צמא עז - וגם בחילה קלה שלא מרפה • השבוע, לראשונה אחרי עשורים, קניתי חולצה מדיום, אבל לשיקוי הפלא יש גם סייג: משבר הזהות מול הדמות החדשה שנשקפת במראה הוא לא פשוט בכלל • יומן משא יקיר אלקריב22.08.2024
מסתובבים באין מפריע: פרצה בגדר קוראת למחבליםבדוח מבקר המדינה מהשנה שעברה נכתב שכמעט חצי מגדר קן התפר הייתה לא כשירה • כולם יודעים יל המחדל - אבל איש לא עושה דבריקיר אלקריב, סופר ומדריך סיורים בת"א20.08.2024
בואו עם תיאבון: מסעדות מומלצות בברליןהסצנה הקולינרית בבירת גרמניה עולה על גדותיה, עם היצע עצום של מסעדות מקומיות ואתניות • הנה כמה מהן שדגמנויקיר אלקריב07.08.2024
את הביקורת על המסעדה הזאת גנזנו: וידוי מהבטן של מבקר מסעדותהגעתי למקום ותיק וכשר של בשר במתחם תל-אביבי ידוע • ובאמת שיכולתי לשלוף ציפורניים ולהתענג על כתיבת ביקורת גרועה במיוחד • במקרה הזה בחרתי שלא יקיר אלקריב22.07.2024
על גג במדרחוב הכי שוקק: גילינו מחדש את הבר שהיה פה תמידהאוכל שמוגש למבלים ב"הנסיך" מלמד בעיקר על האבולוציה (המבורכת) שעברו הברים של העיר הגדולה • הכל היה בסדר - אחרי הכול, בואו, אנחנו יושבים בבר ולא במסעדה של עוד שף-פילוסוףיקיר אלקריב16.07.2024
"מלך הסלטים": כל האמת מאחורי הסלט הכי פופולארי בעולםטעות נפוצה גורסת בעקשנות שהוא נקרא על שמו של הדיקטטור הרומאי יוליוס קיסר • גם מעט מאוד שפים טורחים היום להכין אותו "לפי הספר" • לרגל 100 שנה להמצאתו של סלט הקיסר, החלטנו לחשוף את כל הסודות מעולם הקולינריה שהוא טומן בחובו יקיר אלקריב08.07.2024
טעמים מדויקים באווירה קז'ואלית: "ביינה" מגלמת את הסוד הקולינרי של תל אביבאלמלא ישבנו שני מטר מפינת אלנבי, אפשר היה לדמיין שאנחנו נמצאים באיזה בר פינתי באתונה או בברצלונה • כיאה למסעדה ששמה הוא בעצם בין לבין, המקום של נרקיס אלפי ושלי גרבלר מהלך על הגבול שבין יומיומי לבין פיין דיינינג - גם מבחינת התמחור ההוגןיקיר אלקריב07.07.2024
זאת אחת המסעדות הכי מדוברות בחיפה - פייר, אנחנו התאכזבנוהאוכל במסעדת "ראסיף 33" של השף הכוכב חמודי עוקלה התגלה כערימה של תעלולים קולינריים, שכל מטרתם למצוא חן ולעורר התפעלות • אבל לא זה היה החלק הבעייתייקיר אלקריב30.06.2024
קפה דה סוליי: אומנם לא התרגשנו מהאוכל, אבל הרגשנו בידיים טובותהבראסרי החדש של אסף שטרן נתפר סביב צרכיה ויכולותיה של שכונת יוקרה בצפון תל אביב • והאוכל? בצרפתית אומרים: קום איל פו – כמו שצריך – לא פחות, אבל גם לא יותריקיר אלקריב16.06.2024
"קמדו ראמן" מגישה אוכל יפני צמחוני מפתיע – ומוכיחה שמקוריות היא שם המשחקשף יפני וזוגתו הישראלית מגישים במסעדה מנות מוכרות בפרשנות אישית, חלקן מעולות ממש • גם אם לא הכל בה מוצלח באותה מידה, שווה להגיע אליה בשביל מרקי הראמן המשובחיםיקיר אלקריב09.06.2024
"יסמין": גילינו ארוחה נדיבה שלא מקפחת אף אחד ממטבחי העולםכל זה בשבילי? תפריט המסעדה בעיספיא שבכרמל הוא מעין קטלוג של תרבויות עם חלק נרחב שמוקדש למעדני המטבח הדרוזי • עם מנות ענקיות ושירות אדיב במיוחד - החוויה הייתה מפתיעה יקיר אלקריב26.05.2024
קבב, אבל ברמת מישלן: זאת כנראה המסעדה הערבית הטובה בארץנוף הגליל נשקף במלוא יופיו מהחלונות הגדולים של "ארמון סהרה" השוכנת בין כפר נין לכפר תבור • מה שבטוח, כשתגיעו תצטרכו לשכוח מהשילוש הקדוש של חומוס-צ'יפס-סלט • השף נשאת עבאס הביא את המקום - ויחד איתו את המטבח השאמי כולו - לרמות הגבוהות ביותר שיש לקולינריה להציעיקיר אלקריב19.05.2024
"בנדיקט" פתחה "מגרש משחקים" חדש - אז למה כל כך משעמם שם?רשת ארוחות הבוקר המצליחה הקימה את R&D, שהוצגה כמקום ל"ניסויים" עבור מנות חדשות - אבל הארוחה שאכלנו הייתה נטולת כריזמה • גם במונחי עלות ותמורה - מדובר בעסקה לא מוצלחת במיוחדיקיר אלקריב15.05.2024
היה טעים להפליא: מסעדת הטופו היפנית בבנימינה שאסור לפספסהמנות ב"טופו אן" מבוססות על הטופו המיוחד שג'ון, בעלת הבית שעלתה מיפן, מייצרת בעצמה • התוצאה היא מקום טבעוני, קטן ומקסים - עם מנות שהן שיר הלל למרכיבים הפשוטים מארץ השמש העולהיקיר אלקריב07.05.2024
"מון": המסעדה החדשה לא נופלת מסושיות מעודכנות בניו יורקשופע, מגוון וטעים • דרך ארוכה עשה הסושי ממקורו הכמעט סגפני ועד למחוזות השפע המערביים • במקום החדש בסביון לקחו אותו הכי רחוק שאפשר מהמינימליזם היפנייקיר אלקריב30.04.2024
הפורטוגזי: נדיר למצוא בשר מעושן ראוי במסעדה כשרה - והנה, מצאנו240 שקלים לזוג כולל טיפ, האוכל לא רע והשירות נפלא • המסעדת הירוקה והנעימה בביתן אהרון, שסמוך לכביש החוף בכיוון צפון, מציעה שילוב נדיר למדי • הבשרים שמרו על עסיסיותם והתוספות היו נדיבות • שווה קפיצהיקיר אלקריב24.04.2024
במקום האחרון שבו ציפיתם למצוא אותה: עדיין השיפודייה הכי טובה בארץקחו את התחום הזה - של בשר על האש - ונקו ממנו את כל השטויות • עכשיו תשאירו רק את הטריות ואת הטעמים המעולים: הגעתם לשיפודי אולגהיקיר אלקריב14.04.2024
"באן מי נונג": זה הרגיש כמו לאכול חומוס בטוקיוהמזללה הווייטנאמית הנחמדה (אך לא זולה) בתל אביב היא ללא ספק תוספת מבורכת להיצע האסייתי בעיר • ויחד עם זאת, האוכל המוגש בה מרגיש כמו העתק רחוק וחיוור של המקור יקיר אלקריב08.04.2024
עטור מצחו: עשור למותו - מה היה אריק איינשטיין אומר ושר על מה שקורה לנו?עשור למותו של אריק איינשטיין, והשאלה מה הוא היה אומר ושר על מה שקרה וקורה מסקרנת מתמיד • יואב קוטנר, דורי בן זאב, המוזיקאי דויד פרץ וחוקר המוזיקה פרופ' מוטי רגב מנסים לסכם את תרומתו של הענק הצנוע למוזיקה ולתרבות הישראלית, ולומר אם היה אמן פוליטי, ולמה דווקא עכשיו קולו כל כך חסר • "משהו בהוויה שלו נתן תקווה", אומר קוטנר, "אנשים אומרים 'כשאני שומע שיר של אריק אני מרגיש בבית', וזה אולי משהו שקצת לקחו לנו עכשיו"יריב פלג, יקיר אלקריב, שיר זיו23.11.2023