לירן אוהלי

כתב ועורך מדור האוכל באתר ובעיתון "ישראל היום" משנת 2020. עורך חדשות וכן כותב על תחום הכושר, תזונה ובעלי חיים. בעבר עבד באתר הספורט ONE, והצטרף לישראל היום ב-2017.

בעל תואר בתקשורת, וכן מאלף כלבים בהכשרתו.

נשוי ומתגורר ברמת גן.

"נכנסתי לתפקיד כעורך מדור האוכל עם פרוץ משבר הקורונה. קיימתי שיחות רבות עם מסעדנים בתקופת ייאוש וקריסה. היה, ועדיין, מוזר ובעיקר עצוב לראות מפעל חיים של אנשים קורס אחרי השקעה של שנים".

הכתבות של לירן אוהלי

טוב שבאתן: פסטיבל היצרניות של ישראל חוזר לשרונה מרקט

האירוע החגיגי יצא לדרך בסוף השבוע הבא, וכיאה לאירוע גדול בהשראת יום האישה, יביא לפרונט עשרות נשים יוצרות בשלל קטגוריות, בראשן כמובן קולינריה, אבל לא רק, שיפתחו דוכנים אטרקטיביים עם תוצריהן לצד הרצאות מסקרנות לא פחות • כל הפרטים

חסר טקט? הוויכוח על חגיגות הסילבסטר הכה השנה את המסעדנים

בעל המקום ששתיים מעובדותיו נרצחו והחליט לחגוג בכל הכוח, המסעדה שבעליה נחטף וארגנה אירוע צהוב - ויש גם כאלה שמתנגדים לציון השנה החדשה בכל תוקף • המלחמה תקפה גם את תעשיית המסעדנות בתקופה שהייתה מאתגרת ממילא • מסעדן ותיק: "זה ערב עם המון תנועה שאנחנו לא רוצים לוותר עליו. אנשים מחפשים לצאת ולחגוג"

"גנבו לנו את השתילים": פגיעה קשה במותג התמרים הישראלי

אם לא די בכך שעסקים חקלאיים ברחבי הארץ נפגעו בעקבות המלחמה, גם הטרור החקלאי חזר להרים את ראשו • אמש, לצד המחסור בעובדים בדיוק בתקופת הגדיד, הוא הגיע אל מותג התמרים המשפחתי המפורסם "שרית תמרים" • שרית פרץ, הבעלים: "אני מבקשת – אל תוותרו עלינו!"

עולם הקולינריה הישראלי נגד שפים בכירים שתמכו בחמאס

העמותה הישראלית לתרבות קולינרית הגישה מכתב רשמי לארגון ה- 50best שטרם גינה את טבח ה-7 באוקטובר, וחמור מכך, את השפים הבכירים שתמכו בו • יו"ר העמותה דוד קישקה: "קולינריה היא גשר לקירוב תרבויות וכי לא מתקבל על הדעת לתת באמצעותה במה לתומכי רצח, אונס וחטיפה"

לכי כלה: ב"קפה קדוש" נפטרים מהקינוח הפופולרי

"הכלה מאיסטנבול" הוא הקינוח האהוב והנמכר ביותר במוסד הקולינרי הירושלמי ולא מעט פודי'ז מגיעים למקום במיוחד בשבילו • כעת, מחפשת קדוש שם חדש לקינוח בעקבות האמירות האנטי-ישראליות של נשיא טורקיה ארדואן: "לא אוותר על הקינוח הנפלא הזה, אבל לא יכולה לדמיין שלקוחות ימשיכו להנות מקינוח הקרוי על שם סדרה טורקית"

לאכול בין הטיפות: פנינים קולינריות לימי החורף

יום כיף במחלבות והכנת גבינות בשפלה, ביקור בבית קפה באווירה פריזאית בנתיבות, התענגות על מאפה בשוק בירושלים, קטיף פירות העונה בעמק יזרעאל או פיקניק אורבני בתל אביב • קחו מעיל, הפעילו את הווייז, וליתר ביטחון - אל תשכחו מטרייה

המקומות הכי טעימים שאתם לא מכירים: על הסדרה החדשה של קרן ואיציק קדוש

בני הזוג הירושלמים (קפה קדוש) השיקו את סדרת הרשת החדשה שלהם " קונדי-TOUR", בה הם מרימים ללא מעט עסקים קולינריים, קטנים כגדולים, בעיקר בפריפריה • הגענו לשם, הצלחנו לתפוס אותם לראיון ואפילו להוציא קצת תשובות על חג החנוכה המתקרב

היה שווה לחכות? הגענו לפתיחת הבולנז'רי החדש של ערן שוורצברד

תל אביב המתינה בסבלנות עד לפתיחה הרשמית של חנות הדגל של אחד מבכירי השף-קונדיטורים בישראל בשרונה מרקט, תל אביב • בתפריט, כלומר בויטרינות: מאפי בוקר, לחמים צרפתיים ואיטלקים, עוגות ועוגיות, ועוד, לא כדאי שנגלה לכם הכל

חינמים, אתיקה וקהילה: השפים והמשפיענים כבר לא שומרים בבטן

בעשור הקודם, עם פריחת תוכניות הריאליטי־מזון, הפכו השפים לסלבריטאים ולמכתיבי סדר היום הקולינרי - הרבה מעבר למרחב המסעדה • אבל מאז שהרשתות החברתיות הן אמצעי המדיה המוביל, אי אפשר להתעלם מהדומיננטיות של הבלוגרים ויוצרי התוכן • האם ההצלחה של הדור החדש דוחקת את השפים בחזרה למטבח, כיצד הפכו התמונות באינסטגרם חשובים לא פחות מהטעם עצמו והיכן עובר גבול האתיקה שבין ביקורת אמיתית לבין קליקבייט • הפגשנו את קרן קדוש וניר מסיקה - בעלי מסעדות מובילות - עם המשפיענים רובי מיכאל ורחלי קרוט, לקרב סכיני מטבח, שאחרי כל המחלוקות נגמר במסקנה משותפת ואופטימית

צעיר מדי לסודה אבל מכור למרציפן: דור פלג מגיע ל"פה גדול"

המדור שמחטט בהרגלי הקולינריה של בלוגרי האוכל מארח את המתכונאי, שאמנם הוא מתכונאי שלא נוגע בקפה חם ובאלכוהול, אבל יש סיכוי שהוא יסכים לשתות אם נועה קירל תהיה זו שתכין לו אותם • וגם: למה איחלו לו להידקר בפיגוע בגלל קרמל מלוח?