הטיול הוא רק תירוץ: המלצה לעגלות קפה על הדרך

טרנד עגלות הקפה מציף את הארץ ומציע אלטרנטיבה למנות "על הדרך" לצד פנינים קולינריות, באווירה של חו"ל, עם אנשים חמים ושקט ישראלי • ארבעה בלוגרים עם ארבע המלצות מיוחדות לנקודת עצירה

ארתור קפה, צילום: ארתור מנדי

עגלות קפה, כך נראה, הן המתכון המושלם לאושר. זה מתחיל בבחירת הלוקיישן, שיהיה לרוב ליד ים, אגם או באיזו פנינה בתולית (עד כמה שאפשר בישראל) בדרך לאטרקציה תיירותית כלשהי בצפון או בדרום. זה נמשך בהיצע הקולינרי: קפה כמובן, על שלל סוגיו, שייקים, כריכים, מאפים ומנות קלילות. לא פלא שעגלות הקפה הפכו בשנתיים-שלוש האחרונות ללהיט שצץ בכל נקודה יפה במדינה, ותודה גם לך, קורונה, על השינוי המלבב שחל בתחום, שהפך את נקודת העצירה למנוחה למרכז הטיול.    

מרוב ההיצע החדש ועשרות הפודטראקס ועגלות הקפה שנפתחו לאחרונה, הפכנו מעט מבולבלים, ולכן ביקשנו מהאנשים שזו העבודה שלהם - יוצרי תוכן ובלוגרי אוכל - שימליצו לנו על המקום המועדף עליהם. לכם רק נותר להתרשם ולהכניס את הכתובת לאפליקציית הניווט.

ההמלצה של נטע סלונים (Thefoodnett): נינה

עגלת הקפה "נינה" נמצאת במושב חגור, בין ראש העין לכפר סבא. מדובר בעגלה בת חודשים ספורים בלבד, אחת היפות והנעימות ביותר שבהן ביקרתי (וביקרתי). בעלת העגלה, מאיה אלהרר, היא קונדיטורית בהכשרתה, כך שכל המאפים והקינוחים השונים שיש כאן הם מחומרי גלם ברמה גבוהה ובעבודת יד, דבר שאינו שכיח כלל בעגלות קפה.

בקטגוריית הקונדיטוריה תמצאו מאפים מתוקים ומלוחים וקינוחי ויטרינה שונים. בין המאפים המתוקים והמדופדפים להפליא - קרואסון שוקולד יפהפה ומהטעימים שאכלתי, קרואסון פיסטוק (לא מהסוג עם המילוי הקרמי) ומאפה קווין אמאן (בצק קרואסון מקורמל בסוכר ובחמאה). בין המלוחים תמצאו פרעצל בריוש, כריכי קרואסון שונים (ממליצה על קרואסון קממבר), פלוטים ועוד. בוויטרינת הקינוחים הקרים תמצאו טארטים שונים כמו טארט לימון ומרנג וטארט פיסטוק יפהפיים ומעולים, כדורי שוקולד, פחזניות ועוד. המאפים והקינוחים משתנים מדי יום, אז אל תבואו בהכרח עם ציפיות למשהו מסוים אבל תהיו מוכנים להפתעות מעניינות (כמו קראפין - מאפין מבצק קרואסון, קרמבואים עבודת יד בציפוי שוקולד ופיסטוק, ענני מרנג ועוד).

קפה נינה, צילום: נינה סלונים

תמצאו כאן גם מבחר נאה של דברים אחרים שכיף לפתוח איתם את הבוקר לצד הקפה כמו כריכים, סלטים ומוזלי, ובערבים (העגלה פתוחה עד מאוחר, שזה יתרון נחמד גם כן) יש פיצות. פרט לכך, יש אופציות בתפריט עבור טבעונים וצליאקים.

תוכלו לשבת בשולחנות על אבני חצץ לבנות או במדשאה הירוקה הסמוכה עם שמיכה לפיקניק. השקיעו כאן מאוד בנראות ויצרו פינה יפהפייה עם אווירה פסטורלית ונעימה, ממש מקום שכיף לחזור אליו. העגלה ממוקמת בצמוד למחלף חורשים, כך שיש גישה נוחה לכביש 6 והיא יכולה לשמש עצירה מעולה בדרככם צפונה או דרומה לטיול של שבת.

טיפ כללי לכל חובבי עגלות הקפה: בעגלות הקפה יש מלאי מוגבל, ובמיוחד בסופי השבוע כשעמוס - אתם עלולים להגיע, ולא יישאר לכם דבר. לכן מומלץ להגיע מוקדם! גם יותר כיף כשפחות עמוס ולא צריך להמתין בתור, וגם מבחר גדול יותר יעמוד לרשותכם.

העגלה פתוחה בימים ראשון-חמישי ב־22:00-7:00, בשישי ב־14:30-7:00 ובשבת ב־19:00-9:00

כתובת: האיריס 1, מושב חגור, מועצה אזורית דרום השרון

ההמלצה של אפרת רענן (Watcheat): עגלת הקפה טנא

עגלות קפה מציעות חוויה פסטורלית ומעט שונה מבתי קפה רגילים, ולרוב הן ממוקמות באתרים שונים בטבע, בצידי הדרכים, במושבים או בכפרים.

בחודשים האחרונים, לאט־לאט, הולכת ופורחת לה נישה קטנה בתוך עולם עגלות הקפה, המציעה פסטורליות מעט שונה אך קסומה במיוחד - עגלות בתוך משתלות. לא יודעת איך לא חשבו על זה קודם, זה שילוב כל כך טבעי! דמיינו לכם בוקר של שקט בין המוני עציצים, שתילים ופרחים, עם צבעוניות שובה בעיניים, ריח אדמה טרייה וקפה טוב ביד.

קפה טנא, צילום: אפרת רענן

אז בין שלל העגלות שכבר פרוסות במשתלות ברחבי הארץ, אני רוצה להכיר לכם את עגלת הקפה "טנא", שנמצאת בתוך משתלת "חדווה בגן" שבאבן יהודה. היזם ומנהל של "טנא" הוא טל בן ארצי, שהביא איתו לכאן המון ידע וניסיון קולינרי אחרי שנים של עבודה במטבחים ובמסעדות. הוא חזר לארץ לאחר תקופה בפורטוגל והחליט להקים את העגלה כאן, בתוך המשתלה היפה הזו, ובה הוא מציע חווית Farm to Table נפלאה ודי ייחודית בנוף.

התפריט של "טנא" עונתי ומתבסס ברובו על התוצרת הטרייה שמגיעה מדי בוקר מהחווה האורגנית הצמודה, שנמצאת אף היא בשטח המשתלה, כך שבכל כמה חודשים הוא מתחלף והמנות מתהדרות ומתקשטות בירקות עונתיים חדשים ומגוונים. מלבד הירקות, שאר חומרי הגלם מוקפדים אף הם ומגיעים מיצרני בוטיק מקומיים כמו לחמי מחמצת של מאפיית ארגז לחם הסמוכה, פולי קפה של קפה אלג'יר המצוינים וכו'.

מה אוכלים ב"טנא"? הרבה מנות ספיישל מתחלפות, ובעיקר כריכים עמוסי כל טוב המוגשים בלחמי מחמצת או בקרואסונים, פוקאצ'ות לוהטות שטל אופה במקום, ברוסקטות וסלטים, שכולם, כאמור, מבוססים על תוצרת החווה. תוכלו ליהנות גם ממאפים טריים, משייקים וממיצים סחוטים, וכמובן, איך לא, מקפה משובח.

כמו כן, יש כאן מענה רחב גם לטבעונים וגם לנמנעים מגלוטן. ההיצע הטבעוני לא מסתפק בכריך אנטיפסטי בנאלי, אלא מציע כריכים ופוקצ'ות עם שילובים מגניבים, גבינות טבעוניות וממרחים מיוחדים. טל גם  מביא לפה לחמים טריים ממאפיית "גלוטריה" הידועה, והם יהוו תחליף נטול גלוטן נהדר בכל כריך שתחפצו בו.

עגלת הקפה "טנא" נגישה, מתאימה לביקור עם ילדים, ואם מתחשק לכם להחליף מדי פעם את הספוט הקבוע עם הלפטופ בבית הקפה השכונתי שלכם, בטח תשמחו לגלות שיש כאן גם ווייפיי וסככה מוצלת ומאווררת שנעים מאוד לעבוד בה.

אז בחרו לכם שולחן תחת עץ המנגו או ליד ערוגת החסות, שתו לכם קפה בנחת עם משהו טוב ליד, ואל תשכחו לסיים בסיבוב במשתלה היפהפייה. בטוחה שתמצאו שם משהו שיעשה לכם שמח גם בבית.

העגלה פתוחה בימים שני-שישי החל מ־9:00

כתובת: משתלת "חדווה בגן", אבן יהודה

ההמלצה של אלי הלמן ויוסי אטינגר (דתילישס): שישו קפה

מול נוף עוצר נשימה, מאחורי משק אבנעים במושב הזורעים הוותיק, שמורה לכם פנינה קולינרית עם אנשים חמים ותפריט עשיר ומזמין. המנות טריות ואף טבעוניות, והכל בעבודת יד מתוצרת חקלאית מקומית ומשובחת.

גילוי לב: אנחנו פחות בקטע של עגלות. אורבניים קלאסיים ודי מפונקים. אך מעת לעת, עקב אילוצי עבודה, גם טבריה היא תחנת מוצא. וזה כל היופי בסיפור של "שישו קפה". ברגע שאתם יוצאים מגבולות העיר טבריה, עשר דקות, גג רבע שעה על כביש 77 - ואתם בעולם אחר, כזה המנתק אתכם ומנקה אתכם לחוויה של שקט ושלווה.

שישו קפה, צילום: דתילישס

דניאל ונטעיה, דור שלישי במושב הזורעים, לצד גידול השקדים המפורסמים, הקימו את תחנת העצירה הזו. לא חור מרוחק ולא נגיש, אלא ממש על הדרך אבל נחבא בשקט. בביקורנו בחודש אוגוסט האחרון האדמה היתה צחיחה, הטמפרטורה טיפסה, והעצירה במקום היתה חובה. שלוש נערות עם חיוך ענק ושירות מעל ומעבר הכינו בשנייה אייס קפה צונן ומרענן וכריך חלומי, או שמא היתה זו גאודה. על כל פנים, זה סגר לנו את הפינה. עוד תוכלו למצוא בתפריט: סלט קינואה, סלט תפוח־שקדים, פלטת גבינות ולאבנה, קרואסונים, פוקאצ'ות, כריכים, המון מתוקים ושלל סוגי קפה.

העגלה פתוחה בימים ראשון-חמישי ב־14:00-9:00, בשישי ב־14:00-8:30

כתובת: שישו קפה בשדות הגליל, מושב הזורעים 91-90

כשרות: רבנות מקומית

ההמלצה של פז פרחי: ארתור קפה

"ארתור" הוא בר קפה בחצר כנרת המשלב מטבח אירופי, קצב קריבי ומנטליות מקומית. המקום, שבעיניי הוא עצירת חובה, משרה אווירה של חו"ל בכנרת.

התפריט מגוון מאוד וכולל מנות לחלוקה ומנות אישיות, פלטת גבינות, כריכים בלחמניית פרעצל, אסאי מרענן וג'חנון בעבודת יד בשבת. החל מ־17:00 יש גם פיצות מהטאבון. את כל האוכל הזה אוכלים על מחצלות מוצלות מפוזרות או על שולחנות וטרסות מול נופי הגולן והכנרת. מה צריך יותר מזה?

מאור וסולי, הבעלים, הכירו לפני יותר מעשור בחו"ל, ומאז זרמו הרבה מים לכנרת והמון קילומטרים של טיולים משותפים, אשר הבשילו לבסוף, במהלך הקורונה, לפתיחת "ארתור".

"לאחר שטיילנו במקומות שונים מסביב לעולם, טעמנו אוכל מקומי וחווינו תרבויות שונות, החלטנו לקחת את הטאץ' הקולינרי מהמטבח האירופי ואת היעילות של עגלות הקפה בניו יורק ולערבב אותם עם הטעמים האהובים שעליהם גדלנו בישראל", הם מספרים, "המראה הייחודי, הנוף והאווירה של חצר כנרת המשוחזרת תואמים את הקונספט של 'ארתור', ולכן בחרנו בה כדי לממש את החלום שלנו. האנשים, העיצוב, האוכל, האווירה וחצר כנרת מתחברים לחוויה טרופית אמיתית שכיף להתמכר לה".

העגלה פתוחה בימים ראשון, שלישי-חמישי ושבת ב־22:00-8:00, בשני ובשישי ב־15:00-8:00

כתובת: המושבה כנרת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר