די לכבוש: נטע סלונים מגיעה ל"פה גדול"

בלוגרית המסעדות, שממש בקרוב תצא מגבולות הסמארטפון לטובת פופ-אפ בראנץ' מסקרן במיוחד, מגיעה למדור החטטני ומספרת מה יש לה נגד דגים כבושים ואוכל מעושן ולמה היא מנסה ללמד את עצמה לא לאהוב מיונז

נטע סלונים, צילום: נטע סלונים THEFOODNETT

אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?

לכל הכתבות במדור "פה גדול"

בדיוק למשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים (או מציק, תלוי את מי שואלים) את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגלים הקולינריים שלהם: מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים, ואפילו איזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה. האורחת הפעם: נטע סלונים, בת 27, בלוגרית מסעדות שביום שבת הקרוב תשיק פופ-אפ קולינרי די ראשון מסוגו יחד עם ביסטרו "מנא" בתל אביב, כשבמוקד - בראנצ'ים. כל זה בנוסף להיותה אינדקס מסעדות מהלך וכמובן למפת המסעדות שיצרה, שמנעה מלא מעט אנשים שטיילו ברחבי הארץ להתפשר. קדימה מתחילים

נטע סלונים (מימין) והשף ינון אלעל, צילום: איתמר גינסבורג

מה את הכי אוהבת לאכול?
כבר על ההתחלה להקשות?
פחמימות ובצקים! בכל הצורות והצבעים. מרגישה שעקצתי מיליון מאכלים בשאלה הזו 😊

מה לא תאכלי בחיים?

לא אוהבת טעמים מעושנים.

מה היית מוכנה לאכול כל יום עד סוף ימיך?

מותר שוב להגיד פחמימות?

משהו שאת מתה לנסות ולא ניסית?

אין מאכל ספציפי למען האמת. יש מקום בלונדון שנקרא HUMBLE CRUMBLE והוא מגיש קינוח שכבות שמבוסס על פירות, קראמבל, קרם פטיסייר חם ומרנג. נשמע פשוט אבל זה נראה מדהים ואני מתה לנסות אותו. הייתי בלונדון בערך 10 פעמים ובכל טיול הוא מתפספס לי, מקווה בטיול הקרוב לטפל בנושא.

מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?

לא הצטערתי כי זו הייתה חוויה, אבל אוייסטרים זה פשוט לא בשבילי.

מאכל שאת לא סובלת וכולם אוהבים?

גפילטע פיש ודגים כבושים למיניהם.

המאנצ' המושלם?

במלוח – כנראה שפיצה, במתוק –גלידה (אוטלו, פיסטוק ושוקולד מריר) או קרפ עם נוטלה פשוט כזה.

הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך?

קוסקוס עם מרק עוף, ירקות וחומוסים (החומוסים קריטיים!). אני יכולה לאכול סירים שלמים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Netta Slonim | נטע סלונים (@thefoodnett)

חמשת המסעדות האהובות עלייך (לאו דווקא בארץ)
זומה – מצויינת בכל לוקיישן בעולם שהייתי בו. הטרטר טונה-סלמון שלהם הוא אחד מהדברים המופלאים שקיימים.
סלאס של השף אור גינסברג. חוזרת לשם שוב ושוב ומתרגשת בכל פעם מחדש. אור דג את הדגים שלו בעצמו בים וזו הטריות ברמה הכי גבוהה שיש בארץ.
אנימאר של השף הלל תווקולי. מסעדה ים תיכונית עם טעמים כל כך מפתיעים ולא בנאליים ומנות צבעוניות. דבר שאומר כל כך הרבה על המסעדה זה שהמנות העיקריות כאן לא נופלות מהראשונות. אגב יש ממנה נוף לים שזה תמיד פלוס נחמד.
ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל. כמעט בכיתי שם מהמנות שאכלתי. לא לוותר על פסטת הסרטנים ואם הטטאקי פלמידה לבנה כבושה חוזר לתפריט אז אתם חייבים לנסות!
רשת מסעדות ביג מאמא העולמית – רשת מסעדות איטלקיות עם מעל ל-9 לוקיישנים בפריז, 3 בלונדון והם התרחבו למדריד, ברלין, יעדים נוספים בצרפת ועוד.
הם מגישים אוכל איטלקי (אמנם לא 100% מסורתי) אבל ממש מעולה. הפסטות והפיצות נעשות במקום מאפס (לא לוותר על הפסטת מסקרפונה-כמהין), טירמיסו מושלם וכל המנות כל כך מגרות. מעבר לזה כל מסעדה כל כך יפה – החל מנראות הכלים ועד לנראות המקום ובנוסף האווירה שיש במסעדות היא ממש כיפית. אני ממליצה לכל עוקב ועוקבת שלי שטסים לנסות לפחות מסעדה אחת שלהם. הם מודל לחיקוי בהרבה מובנים ואני מתה שהם יגיעו לארץ.

המקום הכי טוב שאנחנו לא מכירים ואת כן?
האמת שאני לא אוהבת לשמור לעצמי מקומות טובים, אני ישר חולקת עם העוקבים. יחסית לאחרונה נפתח קפה רבי החדש בבית חנה הרבי. אני לא חושבת שהמקום עוד יצר זהות מושלמת אבל הוא בדרך הנכונה. כיף לשבת כאן, יש כאן קפה טוב, כריך אבוקדו מעולה וגם הרבה מנות נוספות שהן פחות בנאליות.

מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?

זה נורא תלוי בחשקים אבל אנחנו אוהבים הפקות, בלשון המעטה. ארוחת פיצות בטאבון בבית, ארוחת דגים בסגנון ים תיכוני, לפעמים נרים ערב אסייתי ובפורים האחרון עשינו ארוחת מקסיקנית מא'-ת' שכללה שפמים, סומבררו וכל מה שאפשר לחשוב עליו. ומנגד - לפעמים כיף פשוט לאכול חריימה עם חלה בייתית.

המטבח האהוב עליך?

קשה לי להחליט על אחד, תלוי בחשק. נתפשר על ים-תיכוני ואיטלקי? ואולי גם ספרדי, בגלל הטאפסים והסנגריה.

שף שמעריצה ולמה?

אני עפה על אסף גרניט. הוא עלה על מתכון מנצח והוא מצליח להנגיש אותו שוב ושוב באופנים קצת שונים עם האדפטציות הנכונות בכל מדינה. לא סתם הוא מעצמה קולינרית וקיבל כוכב מישלן תוך פחות משנה למסעדת "שבור" המעולה בפריז. אני גם מאוד אוהבת את סוג המטבח שלו.

מי את חולמת שיבשל לך?

וואו, הייתי שמחה שיוסי שטרית יבשל לי. אני גם מאוהבת בו ברמה האישית, יש בו משהו צנוע ושובה לב, וגם הוא מצליח לייצר ביסים כל כך מיוחדים (עוד מימי מרק הכרובית בקיטשן מרקט ומנת החלמון המאודה ממשייה).

חי או מת, עם מי את חולמת לשבת לבירה יין?

דבר ראשון – ליין, ועם רותי ברודו. אני מעריצה של האישה הזו כבר עשור בערך, לפני שאנשים הבינו שזה "ברודו" ולא "בורדו".
היא מצליחה לייצר ולהביא סטנדרט אירוח וחוויה מדהים, קצת חו"ל בארץ. הקושי הגדול זה לעשות הכל בכמויות גדולות עם עשרות סניפים והיא לא מאכזבת. היא בין האנשים שבאמת מניעים את כל תחום המסעדנות בארץ קדימה ובא לי להבין איך היא מצליחה לעשות את זה, ואיך משכפלים אותה.

ג'אנק פוד או מסעדת שף?

מסעדת שף! אני בן אדם של הפרטים הקטנים ושם אני מקבלת את זה – ברמת המה יש לי בצלחת לעיצוב של המקום, השירות, האווירה ובעצם החוויה כולה.

פיצה או המבורגר?

פיצה. פיצות.

בית קפה אהוב ואיזה קפה את שותה?

קשה לבחור אחד אבל אני מאוד אוהבת את האיטס בשנקין. הוא פחות לבראנץ' חגיגי אבל יש בו איזה קסם שמזכיר לי את ניו יורק וכל המנות מגרות וטעימות מאוד. מתה לדעת איך הם עושים את הביצים המקושקשות שלהם ואת הסקונס.
לגבי קפה, אין לי סוג קפה אחד – מה שבא לי באותו הרגע.

בר אהוב?

הם בקו התפר של בר-מסעדה אז אני מקווה שזה תופס, אבל מאוד נהנתי ב-85/15. מקום עם סטייל, אוכל מצוין וכיפי לשיירינג שהולך טוב עם יין. מהמקומות שבא לי שיהיו יותר קרובים לבית שלי.

מה תשתי?

מאוד מגוונת ולפי מה שיתאים עם האוכל ועם המוד. יש לי נטייה יותר ליין על פני קוקטיילים.

היעד הקולינרי הכי שווה שהיית בו?

לונדון! מגוון מטבחים מטורף וסטנדרט מדהים במסעדות – החל מההשקעה המדהימה שיש בעיצוב של המסעדות ועד למנות מעולות ולסטנדרט שירות גבוה. בנוסף בלונדון אפשר לפגוש גם מטבחים אותנטיים ואוכל רחוב כיפי (השווקים מדהימים) ובמקביל לאכול במסעדות שף עולמיות.

הדבר הכי מוזר שאכלת בחו"ל?

לפני כמה שנים אכלתי צלופח, למרות שזה לא נשמע לי כל כך מוזר היום.

יעד קולינרי שאת חייבת לטוס אליו ולא היית?

איטליה – הייתי בחלקים מסויימים אבל זה לא מספיק לי ויש עוד המון מה לראות ולטעום. הטיול הקולינרי הבא הוא בוודאות לשם. עוד לא החלטתי לאיזה אזור/ים.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Netta Slonim | נטע סלונים (@thefoodnett)

אינסטגרם או טיקטוק?
אינסטגרם. עוד לא הצלחתי להתחבר מספיק לטיקטוק, אני לא נהנת מהפלטפורמה הזו בתור משתמשת.

כמה שעות את משקיעה ביום ברשתות החברתיות?

וואו, המווון! לפעמים זה כבר טו מאץ' ואני עוצרת באופן יזום. אם זה לא משהו שאני נהנת ממנו זה יורגש אז הגבול שלי זה שכבר לא כיף לי.

ההודעה תגובה הכי מרגשת שקיבלת

עסקים שסיפרו לי שהכפילו ושילשו את מחזור המכירות שלהם, בעל עסק שסיפר לי שהפכתי לו את העסק ממפסיד למרוויח, עם רשימות המתנה. קשה לקלוט ולעכל את זה אבל זה עושה לי הרגשה מדהימה שככה עזרתי לבעל עסק.
מהצד של העוקבים, כל הודעה על זה שלא זזים למסעדה בלי המלצה שלי והולכים אחרי בעיניים עצומות מרגשת אותי בכל פעם מחדש.

ההודעה תגובה הכי הזויה שקיבלת

ממש לפני כמה ימים העלתי סיקור מפרגן ממאפייה שהגעתי אליה בספונטניות (שילמתי על כל הארוחה). בוקר למחרת קמתי לכמה הודעות נוקבות ולא נעימות (בלשון המעטה) מבעל העסק שביקר את הפרגון שלי לעסק שלו.

מה השאיפות שלך?

לצאת מגבולות האינסטגרם, שטפו-טפו זה כבר קורה, אבל תמיד שואפת ליותר. יש לי כמה פרויקטים מעניינים, חלקם בהתהוות של ממש וחלקם רק בראש אבל מקווה להוציא כמה שיותר מהם לפועל. אני חושבת שישראל מדהימה מבחינת הקולינריה אבל יש עוד המון חידושים שאפשר להכניס לתחום המסעדנות ויעוץ למסעדנים ושפים מאוד מעניין אותי, לזוית הראייה שלי ולמקצוע שלי יש המון ערך מוסף לתת.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Netta Slonim | נטע סלונים (@thefoodnett)

כן או לא?
טיפים – כן. 12% ומעלה כמעט תמיד.
חלוקת מנות – ברור! אוכלים וטועמים יותר.
לשבת לבד בבר או מסעדה – לא. אוכל זה חוויה ואני אוהבת לחלוק חוויות.
כשרות – לא שומרת. יש לי גם חלק של קהל עוקבים ששומר כשרות אז אני משתדלת לתת על זה מענה בזהירות ולברור מסעדות כשרות שבאמת טובות, הופתעתי מכמה עם סטנדרט מאוד גבוה. קחו המלצה חמה למסעדת מנרה החדשה (חלבית).
סודה – כן. בכל זאת, כבר בת 27...
אבוקדו – יס יס יס.
מיונז – מנסה לא להתמכר לדבר הזה אבל לגמרי כן. שני דברים שאני מאוד אוהבת הם מבוססי מיונז ואני בחיים לא אגיד להם לא: סלט קיסר וסלט ביצים.
מרציפן – לא.
ג'חנון – כן!!! רבע תימניה גאה חובבת בצק.
גפילטע פיש – הוא רודף אחרי עוד מתחילת הראיון הגפילטע פיש הזה. לא ולא.
בייקון – אין לי בעיה איתו אבל זה לא משהו שאני ארוץ להזמין, לא מתלהבת יותר מידי מהטעם.
כמהין – כ(מהי)ן!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר