ירי בנגמ"ש? זכיינית מקדונלד'ס במדינה המוסלמית תובעת את תנועת החרם על ישראל

הזכיינית המקומית של רשת המזון המהיר במלזיה, מדינה פרו-פלשתינית מוצהרת, תובעת תנועה לקידום חרמות נגד ישראל על "הצהרות משמיצות" וחרם שפגעו בהכנסותיה ודורשת פיצוים שווי ערך ל1.3 מיליון דולר

סניף רשת מקדונלדס (ארכיון). צילום: גטי אימג'ס

מלחמת "חרבות ברזל" מסעירה את מלזיה, אבל לא בגלל הסיבות שאתם חושבים. תנועת ה-BDS המקומית הפועלת במדינה נמצאת במוקד תביעה שהגישה נגדה חברת "Gerbang Alaf Restaurants", זכיינית רשת המזון המהיר מקדונלד'ס במדינה.

הסיבה? חלק גדול מהקמפיינים במלזיה, מדינה בעלת רוב מוסלמי מובהק שתושביה והפוליטיקאים בה נחשבים לתומכים נלהבים במאבק הפלשתיני, עוסקים במותגי מזון מהיר ומותגים מערביים במדינה בשל הזיהוי שלהם עם ארצות הברית וישראל.

מקדונלד'ס, כיאה לרשת המזון המהיר הגדולה בעולם, הייתה כמובן במוקד, והפכה ליעד מרכזי לחרמות. לכן, הזכיינית החליטה לתבוע על סך 6 מיליון רינגיט, 1.3 מיליון דולר, את תנועת החרם, בשל "הצהרות כוזבות ומשמיצות".

על פי כתב תביעה מ-19 בדצמבר, שהגיע לידי סוכנות הידיעות "רויטרס" שפרסמה את הסיפור לראשונה, הנהלת "גרבאנג אלאף" טענו שתנועת החרם המקומית הסיתה את הציבור להחרים את מקדונלדס מלזיה, מה שהוביל לאובדן רווח ולקיצוץ משרות, בין היתר, עקב סגירות וקיצור פעילות שעות העבודה שלה. בחברה אישרו את הידיעה על הגשת התביעה ואמרו שזה נעשה על מנת "לשמור על הזכויות והאינטרסים שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר