"אני נשואה לשלומי בעלי היקר, עוד משנת 1970, סבתא ל-13 נכדים וארבעה נינים מקסימים. ילדי, נכדי וניני הם פעימות ליבי", פותחת יעל בן חביב בת ה-72 בחיוך את השיחה בינינו. בן חביב נולדה וגדלה בירושלים, בת לארבעה דורות שנולדו בעיר. "אבי נולד בעיר העתיקה ועבד בתנובה וגם אימי נולדה כאן. שניהם נפטרו לא מזמן", היא מפרטת.
היום, אחרי 25 שנים בעבודה בחברת קרנות פנסיה, היא עובדת כמשגיחה בבחינות ופעילה כמתנדבת במועדון לפנסיונרים של עיריית ירושלים בשם "קנגורו". בן השאר היא עלתה לתודעה במהלך השנה האחרונה לאחר השתתפותה בעונה השביעית של תוכנית הריאליטי "בואו לאכול איתי". "בכל יום כיפור יש בירושלים אווירה של קודש", היא מספרת. "אני גרה ליד בית הכנסת ואני בוכה מהתפילות עד שהדמעות חונקות אותי".
איזה אוכל היה בבית בתקופת חגי תשרי?
"אצל אמא שלי אהבנו לבוא לאכול סלט קצוץ עם כופתה ברנג'י (כופתאות בשר ואורז במרק ירקות עשיר מהמטבח הפרסי) ובראש השנה היא הייתה מטגנת המון קציצות טעימות של פרסה. גם חמותי הייתה עושה ככה בדיוק".
מה תלמדי אותנו להכין היום?
"מאוד קל - אני עושה מרק צח עם עוף וקצת אטריות ועוד סיר עם מרק ירקות - הכל בפומפיה בלי הרבה מלח כדי שלא יהיה מצמיא. בארוחה המפסקת אני עורכת שולחן ומניחה עליו שתי קערות. קערית אחת עם מרק הירקות וקערית שניה עמוקה מזכוכית של מרק עוף עם אטריות. זאת מנה שתמיד היינו אוכלים בכיפור. לקראת הצום אנחנו אוכלים גם טורט תות יחד עם כוס תה, פורסים אבטיח או מלון. אמא שלי הייתה שמה על השולחן צלחת זעתר עם חלה פרוסה".
מתכון למרק ירקות
רכיבים
4 גזר מקולפים
4 תפוחי אדמה
3 שומר
2 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
"לקחתי כמה גזרים טובים, שמנים ויפים, בעלי קילף וניקה את תפוחי האדמה והשומר. צריך לשוטף הכל טוב טוב ואחר כך לגרד הכל בפומפיה לתוך הסיר".
מרתיחים מים בקומקום וממלאים את הסיר כך שיכסו את כל הירקות.
מוסיפים שתי כפות אבקת מרק עוף "שיהיה נעים וטעים ולא מלוח".
מרתיחים על הגז וכשזה רותח מנמיכים לאש קטנה, נותנים לזה להתבשל שעה וחצי עם מכסה והכל הבית מריח ריחות של מרק.
מתכון למרק עוף עם אטריות
רכיבים
3 שוקיים של עוף
2 כפות אבקת מרק עוף
חופן אטריות דקות
אופן ההכנה
בסיר השני מניחים שלושה שוקיים וממלאים במים רותחים מהקומקום.
מרתיחים במשך כעשר דקות את העופות ולאחר מכן שוטפים - מנקים את העופות ומנקים את הסיר.
מכניסים את העופות לסיר בשנית, ממלאים במים חמים מהקומקום בערך ¾ סיר כך שיכסו את העוף.
מוסיפים את אבקת המרק ונותנים רתיחה טובה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את הגז.
אחרי חצי שעה מוסיפים חופן של אטריות דקות.
מגבירים את האש לרתיחה נוספת, מורידים את האש ומבשלים לעוד עשרים דקות.