אני תמיד אומרת "אם כבר חורף - אז שיהיה במרק". ואם מרק אז שיהיה עם פחמימות. מרק עוף עם אטריות פסטה דקיקות. יש את זה ביותר מדויק?
כמה מילים לפני שמתחילים:
- כמו בכל מרק תרגישו חופשי להחליף, להוסיף ולגרוע, רק תקפידו לטעום ולשפר טעמים.
- אם אתם רגישים לגלוטן, את האטריות הדקיקות אפשר להחליף באטריות ביצים. המרק יתעבה ויסמיך כשהאטריות ימשיכו לשתות את הנוזלים. אם אתם רוצים לדלל, תוסיפו ציר מרק או מים.
מרק עוף עם אטריות דקיקות
מצרכים:
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 1/2 כפית כורכום
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 גזר גדול, קצוץ לקוביות קטנות
- 2-3 מקלות סלרי, קצוצים לקוביות קטנות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 חזה עוף נקי וללא עצמות
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- 3/4 כוס של אטריות קמח דקיקות דוגמת ורמיצ'לי
להגשה:
- מיץ לימון
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול על אש בינונית, מטגנים בצל 5 דקות או עד שמשנה צבעו לשקוף.
- מוסיפים את הכורכום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והסלרי, מערבבים היטב. מבשלים את הירקות 2-3 דקות.
- מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מניחים את חזה העוף על הירקות, ממליחים ומפלפלים מעט את החזה ומוסיפים 6-7 כוסות מים. מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומביאים את המרק לרתיחה עדינה.
- מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים לחום נמוך. נותנים למרק להתבשל במשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות מוצאים את חזה העוף לקרש חיתוך ובעזרת שני מזלגות "קורעים" את החזה לחתיכות קטנות קטנות.
- מחזירים את העוף בחזרה למרק ומוסיפים את האטריות למרק. מגבירים את החום לבינוני-נמוך ומביאים לרתיחה עדינה.
- מנמיכים את החום ומבשלים את המרק עד שהאיטריות מתרככות.
- מסירים את הסיר מהכיריים. מוסיפים מיץ לימון (לפי הטעם) ופטרוזיליה. טועמים, משפרים טעמים ומגישים.
עוד מתכוני מרקים
בטור הקודם שלה שיתפה ליאת במתכון לסלט ביצים כמו במעדניות של ניו יורק
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו