אם הגשם של הבוקר בישר באופן רשמי על פתיחת עונת החורף, מגיע הפרק של משחקי השף הערב (ערוץ 13) וחותם את הנושא סופית, עם תחרות של השפים והנבחרות על מרק העוף הטעים ביותר. בהשראת ראשת הממשלה לשעבר גולדה מאיר, התבקשה כל נבחרת להכין מרק עוף קלאסי עם קרפלך.
בחרנו לאמץ הפעם את המרק של הנבחרת של השף מושיק רוט, הנה הוא לפניכם.
מרק עוף עם קרפלך
מצרכים למרק:
- 3 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
- 3 גזרים, חתוכים לקוביות
- צרור פטרוזיליה
- 1 ליטר מים
- 3 מח עצם
- 1/2 קילו כנפיים
- 1/2 קילו גרונות
- 50 גרם אנשובי (או 50 מ"ל רוטב דגים)
- חצי צרור שמיר
- עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- 3 חלבונים - לזיכוך המרק
לקרפלך:
- 400 קמח לבן
- 200 מ"ל מים חמים
- 1-2 כפות שמן זית
- ביצה
- 2 בצלים לבנים
- 200 גרם כבר אווז (אפשר להחליף בכבד עוף)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את המרק: בסיר גדול מבשלים יחד את קוביות הסלרי, הגזר והבצל יחד עם הכנפיים, הגרונות, והמח עצם, מכסים במים ונותנים להכל להתבשל יחד ל-40 דקות לפחות.
- מסננים את הנוזל מכל התוכן ונותנים לו עוד רתיחה קלה.
- אחרי הסינון והצמצום של המרק, על מנת לייצר מרק צח, טורפים את החלבונים לתוך המרק (ראו הסבר בסרטון), מרתיחים בעדינות שלא יישרף ומסננים דרך בד סינון.
- מכינים את הקרפלך: מכינים את הבצק מהקמח הלבן, הביצה, המים החמים, שמן הזית ומעט מלח לשים יחד עד אחידות, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח.
- מילוי לקרפלך: מאדים במחבת עם שמן את הבצל, מוסיפים קוביות כבד אווז או כבד עוף וממשיכים בישול עד ריכוך. מתבלים במלח, פלפל וטוחנים הכל יחד.
- מרדדים את הבצק, קורצים לעיגולים, שמים באמצע את המילוי מילוי ומקפלים.
- מבשלים את הקרפלך בסיר עם מים רותחים ומומלחים מספר דקות, עד שהקרפלך צפים למעלה.
- מגישים את הקרפלך בתוך קערת מרק.