הפניצילין היהודי מקבל פה טוויסט בריאותי טעים ומחזק במיוחד, זאת בזכות הכמות המכובדת של הגזר, שלאחר בישולו משפר ספיגת נוגדי החימצון, כמו בטא-קרוטן. גם תוספת הג׳ינג׳ר והכורכום הטרי הופכים את המרק המוכר והאהוב לבוסט של חיזוק לקראת החורף. לא לשכוח לתבל בפלפל שחור – שילוב של פלפל שחור וכורכום מעצים את יעילות הכורכום בגוף.
מרק עוף כתום
רשימת מרכיבים ל-4 מנות:
- 1/2 קילו גרונות וכנפיים של עוף
- מעט שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרצועות
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 4 שיני שום
- 2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף, חתוך לפרוסות דקות
- 1 ס״מ שורש כורכום קלוף, חתוך לפרוסות דקות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר מחממים מעט שמן ומשחימים היטב את חלקי העוף, מוציאים ושומרים בצד.
- באותו סיר על המשקעים שנותרו, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את הבצל ואת הגזר.
- מוסיפים את כל המרכיבים לסיר, למעט הפטרוזיליה.
- מוסיפים 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל במשך כ-35 דקות.
- מסננים החוצה את חלקי העוף, שומרים את הנוזל ואת כל הירקות.
- מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.