מרק עוף כתום. צילום: מאיה דרין

טוויסט מפתיע ובריא במיוחד: מרק עוף כתום ומחזק

מאיה דרין נותנת לפניצילין היהודי חיזוק שהופך אותו לבריא אפילו יותר

[object Object]

הפניצילין היהודי מקבל פה טוויסט בריאותי טעים ומחזק במיוחד, זאת בזכות הכמות המכובדת של הגזר, שלאחר בישולו משפר ספיגת נוגדי החימצון, כמו בטא-קרוטן. גם תוספת הג׳ינג׳ר והכורכום הטרי הופכים את המרק המוכר והאהוב לבוסט של חיזוק לקראת החורף. לא לשכוח לתבל בפלפל שחור – שילוב של פלפל שחור וכורכום מעצים את יעילות הכורכום בגוף.

רק בריאות, צילום: מאיה דרין

מרק עוף כתום

רשימת מרכיבים ל-4 מנות:

  • 1/2 קילו גרונות וכנפיים של עוף
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרצועות
  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 4 שיני שום
  • 2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 ס״מ שורש כורכום קלוף, חתוך לפרוסות דקות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים מעט שמן ומשחימים היטב את חלקי העוף, מוציאים ושומרים בצד.
  2. באותו סיר על המשקעים שנותרו, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את הבצל ואת הגזר.
  3. מוסיפים את כל המרכיבים לסיר, למעט הפטרוזיליה.
  4.  מוסיפים 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל במשך כ-35 דקות.
  5. מסננים החוצה את חלקי העוף, שומרים את הנוזל ואת כל הירקות.
  6. מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו