פותחים שנה בתיאבון: אירועי הקולינריה שיפתחו לכם את 2023 כמו שצריך

פלאפל מהוד השרון וחומוס מרמלה מגיעים ליפו • כנאפה ותה אסליים מוגשים בירושלים • אופציה קרניבורית כשרה בתל אביב • מזרח פוגש מערב בבאקה אל-גרביה • המדור מרים לשנה החדשה ומשחרר את החגורה

פארוק בשוק , נועם פירסמן
פארוק בשוק, צילום: נועם פירסמן

לזה קוראים מעורב ישראלי מנצח: מסעדת פארוק בשוק היפואית (רבי נחמן 6) חוברת לבירת הקראפט שקמה ולאפליקציית Ontopo, ומארחת צמד מוסדי אוכל רחוב אייקוניים – פלאפל כדורי מהוד השרון וחומוס חליל מרמלה. בלו"ז: שלושה ערבי קולינריה כחולים-לבנים נוסטלגיים-מודרניים, שבהם יוגשו תפריטי פיוז'ן חד-פעמיים.

סדרת הארוחות תושק ב-10 בינואר עם פלאפל כדורי. נוסף על הכדורים החמים והפריכים שיידחסו לפיתות טריות לצד סלטים ביתיים, תוכלו להתרשם ממנת ספיישל משותפת: קרפצ'יו סביח מפורק, שבו הקרפצ'יו של פארוק פוגש את הסביח המפורק של כדורי. יעופו ניצוצות, זה בטוח.

ב-11 ב-17 בינואר יגיע תורו של חומוס חליל לתפוס פיקוד, והמסבחה המפורסמת מרמלה תגיע ללב שוק הפשפשים לשני ערבי גרגרים לגרגרנים. מנת הספיישל המשותפת: המעורב הירושלמי של פארוק על מצע החומוס של חליל. כל המנות יוגשו, כמובן, לצד בירה שקמה, שתימזג היישר מהחבית. להזמנת מקומות.

בשורה בשרנית לקרניבורים שומרי הכשרות. רוטשילד 11, מסעדת השף שעל תפריטה מופקד ברק אלמיש (טוטו, קיוטו, הדסון ואחרות), נפתחה לאחרונה במרכז תל אביב (רוטשילד 11, כמובן). חובה להגיע רעבים ולפנות כמה שיותר מקום לפילה וכבד אווז (210 שקלים), לאנטרקוט (175 שקלים), לצלעות טלה (138 שקלים), להמבורגר (79 שקלים) ול"קבב של אלכס" (פיתה, בצל, סומק, עשבי תיבול וטחינה שומרונית – 89 שקלים).

הגעתם למקום למרות שאתם פחות בענייני בשר? אל חשש, שכן תוכלו ליהנות, למשל, מפילה דג אינטיאס (110 שקלים). פתוח מדי יום מהצהריים עד חצות (מוצ"ש מ-19:00).

רוטשילד 11, צילום: אמיר מנחם

אין כמו כנאפה טרייה לצד כוס תה טובה ומהבילה, ואכן – Knaftea, בית הכנאפה (והתה!) החדש שבירושלים (הלל 28) מספק בדיוק את השילוב המושלם הזה. המקום נפתח על ידי שלוש חברות קרובות (רנין, אליאנה וג'ואן), ומציע מבחר קינוחים ערביים במגוון גדלים, כך שאתם יכולים להגיע לבד, בזוג או עם כל המשפחה ולסגור את פינת הקרייבינג המתוק שלכם.

תפרשו כנ(א)פיים לכנאפה ח'ישנה (קלאסית, 25 שקלים); לכנאפה נבלוסיה המפורסמת של שכם (25 שקלים); ולכנאפה איסטנבוליה (עם או בלי גבינה), במילוי פיסטוקים, שקדים וקשיו (33/28 שקלים). כל המנות מוצעות גם עם גבינה טבעונית, ויש גם מלבי (17 שקלים) וקינוח ספיישל: חלאווה בג'בן – שני רולים של גבינה במילוי קרמי. מעדיפים לקחת מגש או חמישה הביתה? גם אפשר. פתוח בכל ימות השבוע.

כנאפטי // צילום: רמי בג'אלי


מזרח פוגש מערב עם טוויסט איטלקי. קיסר, מסעדת השף החדשה שבבאקה אל-גרביה, משלבת בין המטבח הערבי האותנטי למטבחים המערביים המודרניים, ואתם מוזמנים לטעום תפריט שמחולק לשמונה קטגוריות מגוונות. בין המנות: ספיישלים דוגמת צוואר טלה במילוי אורז ופיצוחים ושוק טלה או אסאדו בדבש ועשבי תיבול; פילה סלמון ברוטב שום ולימון לצד פירה וירקות; חריימה פילה לוקוס בחמאה ושום על מצע עגבניות חריפות וצנוברים; פרוסות פילה עגל מצופות שומן כבש, פיסטוק ומולסה רימונים; מגוון פסטות וקינוחים כמו קטאייף ממולא שקדים ופנקוטה פירות יער.

מסעדת קיסר, צילום: דו איט

 

Bona Bono הוא מותג גלידה ישראלי חדש שהשיק לאחרונה לוקיישן בכורה מרשים בתל אביב (הרצל 17). אז נכון שחורף, אבל אם חשקה נפשכם בג'לטו טרי, במילקשייק מושחת, ביוגורט, בקרפ או בכוס קפה – זה המקום לנסות אותם.

ביקשתם טעמי גלידה לא שגרתיים? קיבלתם: מעשה בגזר (עוגת גזר); ריקוטה קרם פיסטוק; מסקרפונה פסיפלורה ושוקולד לבן; חמאה חומה ופקאן מלוח; קרם בוטנים וקרמל; ולוטוס צ'יזקייק. בטעמים הטבעוניים: לימונענע וג'ינג'ר, אפרסק; קוקוס וספיישל מתחלף ללא סוכר.

ורק בגלל ששאלתם: השם Bona Bono לא מתייחס ישירות לסולן להקת U2, אלא יותר בקטע של "בוא'נה, זה טוב". סגור.

מסעדת בונה בונו // צילום: יהונתן בן חיים

בואו לשופינג, תישארו לאכול. דבאח ביג מרקט שבמעלות תרשיחא (תובל 1), מהסופרמרקטים הגדולים בצפון הארץ, משיק מתחם אוכל ואירוח שמתפרש על פני 3,000 מטרים ושואף לספק את כל הדרישות הקולינריות של תושבי האזור (והאורחים). בנוסף לחנות המציעה כלי בית, מטבח, אירוח והגשה, תמצאו במתחם דוכני בשרים (שווארמה, המבורגרים, שיפודים ומטעמי על האש של דבאח); דוכני אוכל מוכן (סטייק פרגית ממולא אורז, דגים ברוטב, עופות צלויים, מג'דרה, פריקה ומרקים); דוכן קינוחים (גלידות, קרפים ופנקייקים) וזה ממש על קצה המזלג. לצד מתחם האוכל נפתחה משחקייה לילדים, ובהמשך יתקיימו במקום סדנאות אוכל עם מיטב השפים ומותגי המטבח, כמו סדנה של מאיר אדוני וארקוסטיל. פתוח כל השבוע עד 22:00.

דבאח, צילום: גיל אבירם

 

בואו לאכול, אולי תישארו לישון. בוטיק 180 הוא בר מסעדה תל אביבי (יונה הנביא 2) הממוקם ממש על הטיילת – ובתוך הוסטל הגולשים הנושא את אותו השם. המקום פתוח משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הקטנות של הלילה, ומציע תפריט סופר מגוון שפותח בליוויו הקולינרי של השף אלון ליסי (מחניודה, לומינה, כתית).

מה אוכלים? סירייסלי, מה לא: גבינת בושה על קרם חלפיניו ושקדים קלויים; גירוס הודו עם שומן כבש; נגרוני שפריץ בהשריית תימין לצד גבינת קממבר מותכת ורוזמרין, ארוחות בוקר, כריכי פניני איטלקיים, סלטים, קוקטיילים ובאמת שאנחנו יכולים להמשיך עד מחר, אבל בואו לא נגזים.

בוטיק 180, צילום: דוד מויאל


את קפה צלמון החדש תמצאו על שפת הכנרת, במלון נוף גינוסר. הוא פועל בסופי שבוע בלבד ומציע תפריט שמשלב תוצרת גלילית לצד מנות סופ"ש מושלמות כמו פיצות, טוסטים, ג'חנון תימני אסלי, כריכים, מאפים מתוקים ומלוחים. שימו לב לזה: כוס אספרסו אכילה שעשויה מביסקוויט. גם טעים, גם קראנצ'י וגם אקולוגי. להנעמת האווירה: פינות זולה, שמשיות, מחצלות ושש-בש בשליפה מהירה. שישי ושבת, 16:00-9:00.

קפה צלמון // צילום: אתי אוחנה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר