המסעדה החדשה של רפאלו בנוף הגליל
רשת מסעדות רפאלו פותחת סניף חדש במתחם מול הרים שבנוף הגליל. מדובר בלוקיישן החמישי של הרשת האיטלקית בעלת הטוויסט הישראלי, ותוכלו ליהנות כאן ממנות כמו טורטליני עגל, פיצה ביאנקה גבינת עזים ודבש, רביולי בטטה בחמאת מרווה וניוקי בושה ברולה, לצד תפריט יינות מיקבי רמת הגולן, מול נוף פסטורלי.
סהר ברנשטיין, הבעלים של הרשת: "אנחנו רואים בפתיחת הסניף בנוף הגליל הזדמנות לחזק את הקהילה בצפון, העיצוב המודרני והנוף עוצר הנשימה. לפתוח מסעדה בצפון בתקופה הזו- זה הניצחון שלנו".
רפאלו, קניון מול הרים, נוף הגליל
ראשון - שבת: 12:00-00:00
חדש במלון סטאי: Ocean Grill
מלון סטאי המתחדש בתל אביב משיק את Ocean Grill – מסעדה חדשה וכשרה המשלבת מנות ים תיכוניות מסורתיות לצד מנות גריל בסגנון אמריקני ואפילו סושי ומטעמים מהמטבח האסייתי. כל זאת על קו החוף של יפו, ממש ליד כיכר השעון.
הצצה קצרה לתפריט: סטייק טונה אדומה; יקיטורי פילה בקר וכבד אווז; פילה דג קוד במיסו; נתחי קצבים וירקות מהג'וספר; צלעות טלה; פריים ריב עגלה ועוד.
Ocean Grill, מלון סטאי, דוד רזיאל 22, תל אביב-יפו. כשר
DROP - בר קוקטיילים חדש בקפה אירופה, ת"א
קפה אירופה התל אביבי מארח למשך שלושה חודשים את ה-DROP – פופ-אפ בר קוקטיילים שנפתח בקומה השנייה של המקום, כשעל התפריט חתום המיקסולוג ייגור פראוזנקו.
מה שותים? Mango Lassi (וודקה Below 42, יוגורט תות, ליקר מנגו, צ'יפוטלה וסודה מנגו); Coconuts (בקרדי בלנקו, מאצ'ה, שמן קוקוס, ליקר קוקוס, חלב קוקוס ומי קוקוס); Black Forest (ויסקי דיוארס, דובדבנים, קקאו והדרים) ועוד, לצד מנות ביס שעליהן מופקד שף קפה אירופה, אריק שונברגר (שיפודון לוקוס, טרטר בקר, קייל בפחם ואחרות).
DROP, מעל קפה אירופה, שדרות רוטשילד 9, תל אביב
חגיגת טשולנט במסעדה היהודית, בני ברק
טשולנט, חמין או טבחה? אשכנזי, עיראקי או טריפוליטאי? הכל הולך. "המסעדה היהודית" שבבני ברק עורכת בכל חמישי ושישי את ה"טשולנטיאדה" – חגיגת חמין שמקבצת תחת קורת גג אחת שלל גרסאות של המאכל היהודי המנחם, לאכול במקום לקחת הביתה.
אפשר לבחור, למשל, בין טבחה – הפרשנות הטריפוליטאית של המאכל שבה החיטה, והבשר והקוקלות (קציצות סולת) הם המרכיבים העיקריים, לצד הווריאנט הצפון אפריקאי סחינה – שמתהדר בשכבות של קטניות, בשר, תפוחי אדמה, דגנים וביצים. טבית, לעומת זאת, הוא הנוסח העיראקי שהכוכבים הראשיים שלו הם עוף ואורז, ובל נשכח את הטשולנט האשכנזי, שחזק בדגנים, שעועית, בשר וקישקע (יש גם גרסה צמחונית). כל זאת לצד קולקציית קוגלים כובשת, סלטים ותוספות.
המסעדה היהודית, מצדה 12, בני ברק. כשר
קדרות של חורף במרינדו
חורפי, מנחם ואופטימי. רשת קצביות מרינדו מציגה סדרת קדרות בשר עשירות, שעושה כבוד למסורות הקולינריות המגוונות של המטבח הישראלי. לטובת העניין גייסו במרינדו בשלניות מישובי הצפון שפונו מבתיהן בעקבות המלחמה, ויצרו בעזרתן קולקציית מארזים שכוללים את כל המרכיבים הנחוצים להכנת תבשיל הקדרה המושלם.
דליה גרופר, מפונה מקיבוץ כפר גלעדי, חברה לבשלנית נטע לויה כדי לשחזר את ה"רוסלה" – תבשיל בשר ושעועית רומני שעליו גרופר גדלה, ואילו דבורה נאמן, מפונה מקריית שמונה, הביאה עמה את תבשיל הבסל לוביה הטריפוליטאי האהוב עליה. עוד במארזים: אושפלו וסחינה (חמין מרוקאי). 269-249 שקלים למארז, כולל מתכון וסיר צבעוני.
להשיג בסניפי מרינדו, באתר הרשת ובאזור המרכז גם בוולט
אפריטיבו חורפי בתריסר
השף ענר בן רפאל פורמן ממשיך במסורת הקולינרית האיטלקית שלו, שפותחת את התיאבון לפני הדבר המרכזי. האפריטיבו החדש של "תריסר" מוגש בימים שני עד חמישי בין 18:00 ל-19:00 וכולל חמש מנות (סלט פומלות, תבשיל עלי בר וזום, קרם ארטישוק ירושלמי, קרם גוואקמולי ומרק חומוס), שאליהן מתלווה פרוסת לחם. במחיר 52 שקלים למנה, וגם אפשר להוסיף כוס יין ב-42 שקלים. כמו כן, בשעות האפריטיבו מעניקה המסעדה 15% הנחה על תפריט הערב הרגיל ועל תפריט האלכוהול.
תריסר, האנגר 12, נמל תל אביב
תפריט חדש בנולה, תל אביב
נולה, בית הקפה והבייקרי ברחוב דיזינגוף בתל אביב, מרחיב את שעות הפעילות שלו עד הערב (החל מאמצע ינואר יהיה המקום פתוח עד 22:00) ומציג תפריט אמריקני חדש ומושחת במיוחד בהשראת מטבח ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
המנות כוללות, בין היתר, נבחרת פנקייקס בטעמים מסקרנים (בננות מקורמלות וקורנפלקס, מישהו?); בייגלים במילויים לא שגרתיים (כמו הרינג, תרד חלוט ופטה); פסטות מוקרמות בהשראת מק אנד צ'יז; ספגטי אנד מיטבולס; כריכי קלאב וארוחות בוקר שמוגשות כל היום.
גם גזרת המתוקים עודכנה עם עוגות סמורס (מרשמלו, ביסקוויטים, שוקולד ומרנג), וריזס (חמאת בוטנים ושוקולד חלב). חגיגה.
נולה, דיזנגוף 197, תל אביב
ארוחות הבוקר החדשות של לנדוור
בוקר חדש בלנדוור. רשת מסעדות הביסטרו מרעננת את תפריט ארוחות הבוקר שלה עם מגוון מנות פרי יצירתו של השף תומר עמדי, ביניהן: "הצ'יזי מקושקשת" (לחמניית בריוש עם חמאה, חביתה מקושקשת צ'דר, מוצרלה ובצל ירוק, לצד סלט ירוק – 54 שקלים); ברוסקטה דאבל אבוקדו וביצת עין (פרוסת פוקצ'ה עם ממרח אבוקדו, אבוקדו פרוס, עבניות שרי, פטה מפוררת וביצת עין – 51 שקלים); בריוש מסקרפונה עם רוטב פירות יער (55 שקלים); ומנת Yo Eggs בנדיקט טבעונית (69 שקלים).
סניפי רשת לנדוור
יום הולדת 15 להמבורג, רחובות
המבורג, מוסד ההמבורגרים שברחובות, חוגג יום הולדת 15 – ובגדול. כחלק ממבצע חדש, מגדילה המסעדה באופן אוטומטי וללא תשלום נוסף מנות שמוזמנות במשלוח. לדוגמה, המבורגר 250 גרם הופך ל-330 גרם, בקבוק שתייה אישי מומר לבקבוק גדול, וגם מנות הכנפיים, הצ'יפס, טבעות הבצל והפוטטוס יוגדלו על חשבון הבית. שימו לב, המבצע תקף בהזמנה דרך אתר המסעדה בלבד.
המבורג, המדע 1, רחובות
חדש בבורגראנץ': ונילפאי
לשוקופאי המיתולוגי של בורגראנץ' נולד אח קטן – ונילפאי: פאי מבצק מגולגל במילוי קרם וניל, שמוצע במהדורה מוגבלת ומצטרף לשוקופאי ולפאי-קרים (פאי עם גלידה). הצעה שלנו: שמישהו ירים את הכפפה ויארגן פאי שוקו-וניל. הכי מתבקש.