בוהריים של יום חדש. שני בראנצ'ים גליליים חוזרים לפעילות בזכות הפסקת האש בגבול הצפון: "מועדון ארוחת הבוקר" שבמושב שבי ציון מגיש ארוחות בוקר, בראנצ'ים וארוחות צהריים מגוונות עם מנות כמו סשימי טונה, ארנצ'יני, קציצות כרישה, פלאפל דג, פנקייקים וכריכים. שעות הפעילות העדכניות: שני עד שבת (סגור בראשון) בין 9:00 ל-14:00.
מועדון ארוחת הבוקר, שבי ציון
04-6893991
גם בית הקפה נוקי שבקיבוץ לוחמי הגטאות מחזיר את הבראנצ'ים לעניינים, עם תפריט המוכן במקום מדי יום וכולל ארוחות בוקר, כריכים, מאפים, סלטים, מוזלי ומתוקים. שעות פעילות: ראשון עד חמישי מ-8:00 עד 14:00, שישי מ-8:00 עד 13:00 ושבת מ-9:00 עד 13:00.
נוקי, מוזיאון לוחמי הגטאות
054-499-3818
מסעדת בשרים חדשה בראשון לציון
סיבוב היא מסעדת שווארמה ובשרים חדשה, כשרה ורחבת ידיים בראשון לציון, שנפתחה לאחרונה במקום שאכלס בעבר את המוסד המיתולוגי שיפודי הכיכר (המקום שייך לאותו בעלים – שחר כהן). האוכל פה פשוט, אפקטיבי וקרניבורי, ולצד מגוון השיפודים שנצרבים בגאווה על גריל הפחמים תמצאו פה גם שווארמה, פלאפל, לביבות ערוק, קובה ומג'דרה, והכל בגיבוי סלטים, לאפות בגטים ופיתות.
סיבוב, שדרות יעקב 2, ראשון לציון. כשר
דיסקו מרקים בשרונה מרקט
מסיבה בקערה. ב-30 ו-31 בינואר (חמישי-שישי הקרובים) יתקיים בשרונה מרקט שבתל אביב "דיסקו מרקים" - פסטיבל חברתי שמאחוריו עומד ארגון הצלת המזון לקט ישראל, בשיתוף השפים ישראל אהרוני ואייל שני, ושוק האוכל השוקק.
במסגרת הפסטיבל, שנועד לעורר מודעות לתופעת השלכת מזון שעדיין ראוי לאכילה (ישראל נמצאת במקום השני מבין מדינות ה-OECD בכמויות המזון המושלכות לפח), ירקח כל שף מרק מיוחד משלו, כשהתשלום הוא ברוח "שלם כפי יכולתך": אהרוני יציע מרק תירס סיני עם נטיפי ביצה, ואילו שני ייצוק מרק מינסטרונה איטלקי עשיר. בנוסף, גם דוכני ומסעדות השוק יגישו מרקים מיוחדים משלהם (במחיר קבוע), דוגמת מרק חומוס של הקוסם שיגיע לצד פיתה וכדורי פלאפל; נזיד קצבים עם בשר מפורק של מיטמן; מרק קארי, עוף ואטריות תאילנדי של טייגר לילי; מרק טורטייה מקסיקני של מקסיקנה; מרק כיסוני שישברק של מנאל עיסמאיל; מרק ארטישוק ירושלמי של רחל בשדרה; מרק חמוסטה (עם גיוזות!) של שפכטל; ערכות מרק להכנה ביתית של נוי השדה ועוד פינוקים מנחמים ומהבילים. כל זאת כשדיי.ג'יי ינגן ברגע מוזיקה טובה, בכל זאת מסיבה.
פסטיבל דיסקו מרקים בשרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב
ימים ושעות פעילות: 30-31 בינואר. יום חמישי, ה-30 בינואר: 12:00-20:30; יום שישי ה-31 בינואר: 10:00-15:00
Sefora מארחת, ת"א
שפים על הגובה. Sefora היפנית, המסעדה הגבוהה בארץ שממוקמת בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול בתל אביב, תארח החל מהשבוע הבא נבחרת שפים שיביאו את הפרשנות האישית שלהם למטבח האסייתי, עם ספיישלים ופרנזטציות חיות במרכז המסעדה. את הערב הראשון, שיתקיים ב-4 בפברואר, יפתח טום אביב שיציע מנות בהשראת מטבח הניקיי היפני-פרואני, דוגמת טונה וענבים (טרטר טונה אדומה, צימוקים, שקדים וקרפצ'יו ענבים אדומים) וביצים וקוויאר (טמאגו, איולי ציר דגים וקוויאר). ב-18 לפברואר יגיע תורו של השף דימה והמטבח האקלקטי שלו, שיהיה חתום, למשל, על רול סושי עטוף בקרפצ'יו סינטה עם כבד אווז צלוי. מתן בל יופקד על המטבח היפני ב-25 בפברואר עם קריספי רייס וסויה קוג'י, ואילו מתמודדת "משחקי השף" אתי אביטל תקבל השראה מהמטבח המרוקאי ב-11 במרץ, עם פילה אמנון בטמפורה לצד רוטב תפוחים, וכדורי פאני פורי במילוי ביצי בורי ורוטב מרוקאי פיקנטי. האירוחים מתחילים ב-18:00, מינימום הזמנה 300 שקלים לסועד.
Sefora, דרך מנחם בגין 132, מגדלי עזריאלי, תל אביב
Orin Levi Sweets בייקרי חיפאי חדש
מתוק עם נצנצים. Orin Levi Sweets הוא בייקרי חיפאי חדש ומעוצב של היזמית אורין לוי, שמציע מגוון עוגות, מאפים וקינוחים מעשה ידיה – כולל אופציות ללא סוכר וגלוטן. בין הקינוחים המומלצים: עוגת גבינה ניו יורקית, פאי לימון ונוצ'ילטו טבעוני (35 שקלים למנה), ועוגות פס כמו קראנץ' שוקולד לוטוס, בריוש ריקוטה ופירות יער, ובריוש פטיסייר שקדים (55 שקלים ליחידה). לוי, שאחראית גם על דוכני הקינוחים בקניוני חיפה ועתלית, בעצם מגשימה עכשיו חלום ופותחת מקום עצמאי משלה. "זה לא רק על קינוחים", היא מספרת. "זה על יצירת מקום שמעניק לאנשים אושר ושמחה, שבו אפשר להתנתק לרגע ולהתמלא במתיקות וביופי".
Orin Levi Sweets, נחום חת 5, מתחם מת"מ, חיפה. כשר
אנסטסיה הטבעונית חוגג עשור, ת"א
אנסטסיה, הטבעונית התל-אביבית, חוגגת עשר שנות פעילות ומזמינה אתכם ליהנות בכל יום רביעי ממבצע יין ללא הגבלה תמורת 69 שקלים לאדם. לצד היין יוצע תפריט ספיישלים שכולל קרפצ'יו סלק, קולרבי חלוט עם פטה שקדים, ופוקצ'ה עם עשבי תיבול.
חוץ מזה, מדי יום שני מרימים באנסטסיה ספיישל איטליה עם מבחר מנות בהשראת ארץ המגף דוגמת לזניה שלוש גבינות (58 שקלים); ניוקי אלפרדו (69 שקלים); ומגוון כריכי פניני (48 שקלים).
אנסטסיה, פרישמן 48, תל אביב
ספיישלים אסייתים ברוטצ', ראשל"צ
רוטצ' הראשל"צית מתגעגעת למזרח הרחוק, ובשל כך משיקים בביסטרו-בר תפריט ספיישלים אסייתיים שמוגש לצד התפריט הרגיל. בהיצע: גיוזה עוף/פטריות (49 שקלים); אגדשי טופו (38 שקלים); קערת פוקי עם דג נא או טופו (62 שקלים); תבשיל קארי צהוב (עוף/שניצל/רוסטביף/טופו – 66 שקלים); ואפילו קוקטייל "גרין ג'ין" ירקרק עם מלפפון, בזיליקום וקיווי (52 שקלים).
רוטצ', רוטשילד 64, ראשון לציון
שעות שמחות בטייסטינג רום
הטייסטינג רום, בר היין שבמתחם שרונה בתל אביב, מציע האפי אוור עם 30% הנחה על כל התפריט, כמו גם כוסות יין במחיר של עד 30 שקלים מדי יום בין 17:00 ל-19:00. בין המנות המומלצות: בריוש גבינת סנט מור, סלט אנדיב, קרפצ'יו מוסר ופסטה רוטולו במילוי תרד, כרישה וגבינות. ביינות: עברי שרדונה, מדבר רוזה ואל סקרטו מלבק.
טייסטינג רום, אליעזר קפלן 36, מתחם שרונה, תל אביב
שעת תה חדשה בקפה עלמה, ת"א
תעבירו ת'רקיקים. רשת קפה עלמה מבית לנדוור משיקה בשיתוף חברת ויסוצקי שעת תה, עם "טקס" חגיגי שיתקיים מדי יום ב-16:00. לשולחנות יוגשו קופסאות תיונים מעוצבות בעבודת יד, ואחרי שתבחרו את תערובת התה המועדפת עליכם, תוכלו לרדת על מגש כריכונים ופטיפורים שהוכנו במיוחד לאירוע. במהלך חודש ההשקה, כל אורח שיגיע לשעת התה ישתתף בהגרלת כרטיס טיסה זוגי ללונדון – מולדת הטי טיים כמובן. 79 שקלים לאדם.
רשת קפה עלמה
הפרופסור מגיע ללאגר אנד אייל
המחתרת הלונדונית. שני סניפים של רשת הבירות האנגלית לאגר אנד אייל, בתל אביב (הרצל 17) ובהוד השרון (קניון שרונים), מציעים למשך תקופה מוגבלת את המבורגר הפרופסור, שנוצר בהשראת הסדרה "בית הקלפים" ועד לפני כמה שנים היה אפשר להזמין אותו רק דרך וואטסאפ, תחת מעטה של חשאיות ומסתורין. מעכשיו המנה זמינה גם בלאגר אנד אייל, ותמורת 72 שקלים תקבלו "דיל סודי" של המבורגר עם טופינג לבחירה (אננס מעושן, ביצת עין או בצל מקורמל) בלחמנייה שחורה לצד צ'יפס (ללא שתייה). אבל אל תגלו.
לאגר אנד אייל, הרצל 17 ת"א, קניון שרונים הוד השרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו