"עזריאלי טאון", ברחוב מנחם בגין, חלק ממתחם "מידטאון" הוא מין יצור מוזר מעט, שנראה שטרם פיצח לגמרי את זהותו, לפחות בשעות הערב. מתחם המורכב ממגדלי משרדים ומגורים, ותחתיהם מרכז מסחרי - אולם הופעות של זאפה, ולא מעט בתי קפה ומסעדות - רשתות שונות כמו ארקפה או מוזס, סניף של מאפיית מייזון קייזר הצרפתית, ואפילו מסעדת HIBA המדוברת של השף יוסי שטרית נמצאים בו.
אל המתחם הצטרף, החל מאתמול, השף אייל שני, אשר העתיק את מסעדת "מלכה" הכשרה שלו, מרחוב דפנה אל עזריאלי טאון המתפתח.
הגענו אמש, בערב ההרצה הראשון של "מלכה" המחודשת, לדגום את המסעדה, אשר הפכה בשנים האחרונות לאחת ממסעדות הדגל של השף העסוק. גם מעבר לים, חנך לאחרונה שני את "מלכה" לא רחוק מאחוזתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
מעבר לתושבי המגדלים, ובשעות הצהריים עובדי המשרדים, קהל המסעדה אמור להיות כזה שיגיע במיוחד, למתחם המעט מוזר הזה. עם זאת, יש לציין, שהאיזור נוח להגעה עם רכב (יש חניון תת קרקעי) ואפילו תחנה של הרכבת הקלה נמצאת בסמוך למקום.
לקח לנו קצת זמן למצוא את המסעדה במתחם, אך לבסוף, ממש כמו בסיפור האגדה של "עמי ותמי" הבחנו בשולחנות חיצוניים עם מפות נייר לבנות, נרות, וכמובן - עגבניות, שסימנו לנו - הגעתם למקום הנכון.
אם בעבר מסעדות של שני כמו "פורט סעיד", "רומנו" או "צפון אברקסס" נחשבו לכאלו עם שירות מעט יהיר או היפסטרי, הגרסה הכשרה של המסעדות של שני מצטיינת עם שירות נעים מהצוות, שמח, חייכני ומסביר פנים במיוחד.
"מלכה" בגרסתה החדשה מציגה עיצוב חם ומזמין של יעקב תורג'מן. גם בחלקה הפנימי של המסעדה, הנרות היפים והעגבניות, הם חלק מהעיצוב הנעים לעין. המסעדה מציעה לא מעט מקומות ישיבה, בשולחנות או על בר שיש גדול בצורת חצי עיגול, כולם משקיפים על המטבח הפתוח, בו נמצא בימים אלו שני עצמו, מוקף בצוות טבחים מיומן, לצד נערים ונערות בסיכון, פרויקט יפה ומרגש, שהוא חלק מ"מלכה" מיום היווסדה.
הפסקול המלווה את הארוחה, הוא רוב הזמן ישראלי, אביתר בנאי לצד להקת השמחות וכמובן, עומר אדם, כל הרפטואר העדכני, לצד קלאסיקות ישנות בביצוע קצבי, פלוס להיטים לועזיים מוכרים, שמפציעים מדי פעם. ככל שהערב מתקדם הווליום עולה והאורות מתעמעמים, וזה מרגיש יותר כמו מקום בילוי. המתחם המנומנם מעט, נשכח כליל, וזה לגמרי מרגיש כמו המקום הנכון להיות בו.
הכשרות מבחינת שני לא מהווה שום בעיה, להפך. האיש שעשה קריירה מסגידה לירקות, נותן להם גם כאן כבוד עצום. המסעדה הזאת היא לא רק גן עדן לשומרי הכשרות, אלא לצמחונים וטבעונים לא פחות.
בפונט קטן, על פני שני דפים כתובות שלל מנות, אחת נשמעת מגרה יותר מהשנייה, בזכות תיאורים פיוטיים כמו שרק שני יודע להתפייט, למשל מטילי כרישה שמאיימים להנמס (לא לוותר!), פילה מלב לבן של חציל או מיסו שיטאקי עם רגליים מרחפות של מלכת היער.
התפריט מחולק ללחם על כל סוגיו, כולל ארבעה סוגים של פיצות נהדרות, דגמנו זעתר פיצה בורקעס סטייק "מריח מזהב חם, מתנפץ בפה, טובלים אותו באבמט קצף עגבניות", כך על-פי שני (51 שקלים), לנו זה בעיקר הזכיר את המלוואח הכי נהדר שטעמנו בחיינו. יש גם פיצה דם בלי טיפה אחת של דם (49 שקלים), או פיצה עטופה בשוקולד בצל, צלפים, אנשובי, מרווה, פלפלים חריפים וזיתי קלמטה (57 שקלים).
אגף הירקות בתפריט כאמור, עשיר ומכובד, אל תוותרו מתוכו על דייקון צלוי בפרפום תרנגולת ותה ארל גריי, ניצב גאה ורך מעל השלולית שלו (57 שקלים), מנה עם טעמי אוממי משגעים. באגף הזה יש גם כמובן ערימת עגבניות מדוייקת (57 שקלים), ועוד כמה מהמנות הכי מזוהות עם שני, כמו צלחת שעועית לימה (46 שקלים), או צלחת רטטוי (58 שקלים).
זה ממשיך עם מנות של ריזוטו פארו וקישואים ירוקים (73 שקלים), פתיתים א לה פונגי (79 שקלים), פסטה עדינה מצמחים פראיים (71 שקלים), וכמובן - פסטה עגבניות מגי (75 שקלים).
יש חלק מכובד ומגוון של דגים, החל מסשימי המאצ'י טרי ונהדר (87 שקלים), דרך פיש אנד יענו צ'יפס (132 שקלים), יש גם לברק וירקות שדה צלויים (178 שקלים), חריימה, ועוד מנות רבות נוספות. יש לציין שכל המנות כולן גדולות, עשירות, צבעוניות ונדיבות מאוד.
את חלקו האחרון של התפריט (לא כולל מנות אחרונות), חותמים כמובן העופות והבשרים, או בשפתו של שני: "תרנגולת קטנה, טלה ופרות חופש ישראליות". תחתיו תמצאו כמובן, את אחת המנות שהפכו הכי מזוהות עם שני ה"מלכה שניצל" - שניצל זהוב ודק ממולא בפירה בוער המתפרץ במגע להב הסכין (89 שקלים), אי אפשר באמת לנצח את זה. חוץ מהשניצל יש עוד לא מעט מנות בשריות, כמו רג'ינה דה סופריטו דה לולו (97 שקלים), צלי לילה של טלה (135 שקלים), קבאב טלה ארוך, עבה ונוטף, נח בפוקאצ'ה מלאה בעשבים וירקות שדה (131 שקלים), בליני חם מלא בצלי אונטריב עמוק (95 שקלים) ועוד ועוד.
כיאה לתפריט הארוך, העשיר והמגוון, גם אגף הקינוחים מונה לא פחות משישה קינוחים. הביס מקינוח השוקולד וקפה (57 שקלים), הזכיר לנו לראשונה בארוחה הזאת, שמדובר במסעדה כשרה, ושהקינוח - קינוח פרווה. פיצה על זה מיד טארט לימון נהדר (53 שקלים), עם טעם חמצמץ נהדר וללא כל טעמי לוואי. סיימנו את הארוחה עם טעם טוב
*
מלכה של שני היא ההוכחה שבישראל של 2025, מסעדות כשרות לא צריכות להיות פשרה, מלכה לא נופלת מאף מסעדה אחרת של שני - נהפוך הוא. אם כשהגענו למתחם "עזריאלי טאון" תהינו בינינו לבין עצמנו - אנשים יגיעו לכאן במיוחד? קיבלנו את התשובה שלנו בערב הזה, כן, "מלכה" היא בהחלט סיבה להגיע לכאן במיוחד, ממש לא רק לשומרי כשרות.
מלכה, עזריאלי טאון, דרך מנחם בגין 146 תל אביב
03-6091331