פעם הוא נחשב להמבורגר "מחתרתי" אבל איזה טעם יש לו עכשיו?

ההמבורגר של הפרופסור כבר מזמן איבד מקסמו המסתורי, אפשר להזמין אותו בוולט, וכעת ניתן גם לאכול אותו בשני סניפי "לאגר אנד אייל" • יצאנו לבדוק אם מעבר לגימיק ולכיפה השחורה מסתתרת קציצה ראויה

ההמבורגר של הפרופסור. צילום: יח"צ

ההמבורגר "המחתרתי" של הפרופסור, מה שהתחיל בסוף העשור הקודם כגימיק קרניבורי בהשראת הסדרה "בית הקלפים", שלא היה ידוע מי עמד מאחוריו ופעל במשלוחים בלבד דרך וואטסאפ (בתנאי שהיה לכם את מספר הטלפון הסודי), די איבד מקסמו המסתורי. ניסיון להתרחב לסניף פיזי ברמת גן, למשל, לא החזיק מעמד, כמו גם פוד טראק במתחם DNA שבקניון עזריאלי תל אביב. אין מה לעשות, מטבעם של טרנדים לחלוף, והמבורגריות חדשות ולא פחות מוצלחות הפכו לדבר שבשגרה.

למרות זאת, מותג הפרופסור עדיין מתפקד דרך שירותי משלוחים באזור תל אביב (יש גם "סניף" באילת), וממשיך להציע למעריציו הנאמנים דילים (מחתרתיים, כן?) של המבורגר מכובד ואיכותי למדי בלחמנייה שחורה עם רטבים מיוחדים (מיונז קארי, מיונז קונפי שום) וטופינגז פחות שגרתיים (אננס צלוי מעושן, בצל מקורמל).

מה חשבנו על ההמבורגר של אדל בספלוב?

הפרופסור בלאגר, צילום: יח"צ

לאחרונה, בניסיון נוסף לפרוץ את גבולות המשלוחים, הושק פופ-אפ של הפרופסור בשניים מסניפי רשת הבירות לאגר אנד אייל בהוד השרון (קניון שרונים MEEX) ובתל אביב (הרצל 17), שבהם תוכלו לרדת על דיל ("סודי") של המבורגר משודרג וצ'יפס ב-72 שקלים (ללא כולל שתייה). אף שהמחיר נמוך יותר לעומת דיל פרופסור דומה בוולט (85 שקלים לפני עלויות מנהלתיות נלוות), תפריט הפופ-אפ של לאגר אנד אייל מצומצם יותר וכולל המבורגר מעושן שמגובה באחד מארבעת הטופינז הבאים: בצל מקורמל מעושן, אננס מעושן, פלפל חלפיניו מעושן וביצת עין (לא מעושנת, תודה לאל). יש גם המבורגר כפול (87 שקלים), וכל הכריכים מגיעים עם ירקות ורטבי איולי מיונז קונפי שום ואיולי מיונז קארי.

ההצטרפות שלנו למחתרת הותנתה בבליסת שתיים מהמנות, אז בחרנו באלה עם תוספות האננס והביצה, ובמקביל התחלנו לשנן מור"קים על ההיסטוריה הקצרה ורבת התהפוכות של הפרופסור – שלימים התגלה כי האדם שעומד מאחוריו הוא המסעדן גיא בר לב.

אחלה צ'יפס,

טוגנים אלוהיים, קציצות קצת פחות

נתחיל מהטוב. הצ'יפס היה מעולה. פריך מבחוץ, בשרני ונימוח מבפנים, מנה נדיבה וממכרת. אבל אם התחלנו במחמאות לטוגנים, מה לגבי המנות העיקריות? לפחות לטעמנו, ההמבורגרים היו לא יותר מבסדר, אם כי התוספות שמעל שידרגו אותם מאוד. בתחילת הדרך התגאו בפרופסור שהקציצות שלהם עשויות מחמישה נתחי בשר איכותיים, מיושנים ומעושנים, אך לפחות הפעם לא מצאנו בהן משהו מיוחד או יוצא דופן – לטוב או לרע. הן אמנם היו גדולות ועסיסיות מאוד, אבל לא עפנו. חתיכות האננס הצלוי, צ'אנקים של ממש, סיפקו למנה קונטרה מתקתקה וגרפו מחמאות, ואילו הביצה היתה, ובכן, ביצתית למשעי, לא פחות ולא יותר.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Lager & Ale | לאגר אנד אייל (@lager_and_ale)

לעומת זאת, הלחמניות השחורות (בשל תוספת האבץ), חלק בלתי נפרד מהקונספט שמצטלם מעולה, אכזבו. הן אמנם היו רכות וטריות, אבל אולי רכות מדי, אפילו מוּשׁיות ועיסתיות בחציו התחתון של ההמבורגר, שאת חלקו השארנו בצלחת.

הארוחה המפוצצת סגרה לנו את הפינה עד למחרת בצהריים, אבל להגיד שאלה היו ההמבורגרים הכי טובים שאכלנו, כפי שהרעיפו על הפרופסור בתחילת דרכו השושואיסטית? לא ממש. מקסימום ניתן להם מקום ממוצע באמצע.

בלאגר אנד אייל מתגאים בתפריט הבירות הזול (יחסית) שלהם, מה גם שמדובר ברשת בשירות עצמי, ללא מלצרים. הפופ אפ של הפרופסור מאפשר לכם לרדת על המבורגר מאסיבי עם טוויסט, תוספת וחצי ליטר בירה בפחות מ-100 שקלים, ללא צורך בטיפ. עדיין לא כסף קטן, אבל במציאות של היום זה אחד הדילים היותר סבירים בסביבה, גם אם הוא הרבה פחות מחתרתי מההייפ הראשוני.

לאגר אנד אייל
הרצל 17, תל אביב 
קניון שרונים MEEX הוד השרון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר