מחפשים בראנץ' חדש? תנו למסעדת הכובשים, ובכן, לכבוש את הבוהריים שלכם. הביסטרו הישראלי הוותיק, ששוכן ליד שוק הכרמל (הכובשים 48, תל אביב), עדכן את שעות הפתיחה שלו (ראשון-חמישי מ-12:00 עד 24:00, בראנץ' שישי ושבת מ-9:00 עד 17:00), ומגיש בסוף השבוע תפריט המותאם לשעות הבוקר והצהריים.
אז מה אוכלים? חציל על האש (48 שקלים); כבד קצוץ (48 שקלים); סיגר דגים (49 שקלים); שקשוקה עגבניות (58 שקלים); שקשוקה ירוקה (עלי מנגולד, תרד ושום – 61 שקלים); אגס בנדיקט (64 שקלים); קציצות טופו בחריימה (65 שקלים); קציצות דגים בחריימה (69 שקלים); קרפצ'יו טונה אדומה (66 שקלים) ועוד.
מתברר שמוזיקה ואוכל הולכים טוב יחד: בזאפה ירושלים חוגגים עשור, ומשיקים סדרת מופעים המלווה במנות שף של מיטב מסעדות העיר. בכל מופע יתארחו במועדון השפים של המסעדות הידועות, ויגישו מנות מקוריות לכבוד חגיגות 10 השנים למקום.
הסדרה תצא לדרך ב-22 בדצמבר בהופעה של אסף אמדורסקי ושף אמיר נאור ממסעדת עפאים. לאחר מכן (ועד עמוק אל תוך פברואר), יפקדו את המקום משה פרץ (מנות מסטיישן 9), דיקלה (קרן ואיציק קדוש מקפה קדוש), מרגלית צנעני (אליעזר מזרחי ויונתן וזאנה ממחניודה), שולי רנד (Anuweat Deeyo מסושי רחביה); הפרויקט של רביבו (אבי לוי מהמוציא) ועוד רבים, מוכשרים וטעימים. לפרטים נוספים.

קפה האנוי (מלכי ישראל 3, תל אביב) חוגגת יום הולדת 5, ובגדול: בשבוע הבא תארח המסעדה האסייתית הכשרה את השפית הווייטנאמית Vũ Thị Hà, שכיכבה במולדתה כשופטת בתוכניות בישול ונחשבת לסלב קולינריה, לספיישל נוצץ שייערך בין 12 ל-15 בדצמבר.
מבחינתכם, למי שתוהה, זה אומר ארבע מנות מיוחדות שתיצור השפית, שיוצעו במהלך ארבעת ימי הספיישל: Vietnam My Love (שיפוד בקר בסגנון השפית – 82 שקלים), Flower Power (סלט פומלה עם עוף – 45 שקלים), The Mountains Sing (פילה בקר מוקפץ עם אורז – 154 שקלים) ו-Mama Nature (תבשיל חצילים ופטריות צמחוני – 48 שקלים). החגיגות מתקיימות בשיתוף שגרירות וייטנאם.

השפית הווייטנאמית Vũ Thị Hà, שתגיע לקפה האנוי
האם מה שמתבשל בסיר של השכן טעים יותר? בואו לבדוק בעצמכם ב"סיר של בית" – המסורת החדשה של קפה אסיף, שמארח לסרוויס צהריים בשלנים ביתיים ושפים מקצועיים במטרה להציג את תרבות המטבחים הביתיים בישראל.
בכל שבוע יופקד בשלן אחר על סיר גדול ובו מנה שהביא מהבית, וכבר היום (שלישי) יהיה זה גיל אקרמן עם קציצות פרגית ברוטב לימון, מנגולד, יין וזעפרן. ב-13 בדצמבר יגיע תורו של ניסים זלייט וקובה הסלק שלו, וב-20 בדצמבר יתארח במקום אביעד פלד, שעדיין שומר את המנה שלו בסוד.
אירועי Dinner & Show של וויסקי בר מוזיאון (מתחם שרונה, תל אביב) ממשיכים עם מפגש נוסף שיתקיים ב-11 בדצמבר. השף תומר טל (ג'ורג' וג'ון) יציג תפריט מיוחד בן ארבע מנות וקינוח, בהן פילה לברק צלוי בעשבי תבלין יבשים, רוטב פטריות מעושנות, סלט ראשד ותטבילה, וסינטה טלה צלויה על העצם עם סחוג סלרי וחבושים מזוגגים.
הארוחה תלווה בהופעה חיה של ההרכב ספיצ'לס, וכמובן גם בחמש מנות וויסקי שיבס ריגל שנבחרו בקפידה והותאמו למאכלים. 350 שקלים לאורח, מספר המקומות מוגבל. להזמנות לחצו כאן.
מזקקת הוויסקי הישראלית מילק אנד האני תקרין את משחקי חצי גמר וגמר המונדיאל ב-13 וב-18 בדצמבר (בהתאמה), ואתם מוזמנים למרכז המבקרים שלה. מה ייצא לכם מזה, חוץ מצפייה במשחקים על גבי מסכי ענק? טעימות של וויסקי זוכי פרסים, בירות מהחבית ונשנושי גבינות בוטיק. החל מ-70 שקלים לאדם, כולל טעימות של ארבעה סוגי וויסקי. לפרטים נוספים.
אנשי קפה ציונה (ויצמן 18, נס ציונה) פותחים בר חדש על הטרסה שמשקיפה למסעדה, וזאת כדי לתת מענה לקהל הצעיר שמרבה לפקוד את המקום. הבר, שמתהדר בשם "ציון", מגיש תפריט קוקטיילים עם משקאות דוגמת "אליזבת השנייה" (פלנטיישן רום כהה, אננס, מנגו, פסיפלורה, קינמון ופרח), "שושיק" (ג'ין, אננס, פטל שחור, לימון, מי טוניק, תפוז וטימין), ו"תשאירי לי פרח" (ג'ין, אננס, פסיפלורה, תות ופרח). 46 שקלים לכל קוקטייל.
ובתפריט האוכל: קבב דגים עם סלט עגבניות חריף (86 שקלים), פולנטה וירקות צלויים (62 שקלים) וברד פודינג עם גלידת ברולה ופירות יער (46 שקלים).
בונז'ורנו פינת אהלן וסהלן: מסעדת ג'ובאני התל-אביבית (ג'ורג' וייז 20) משיקה תפריט חדש המושפע מהמטבחים האיטלקי והערבי-גלילי, שילוב שמייצג את סיפור חייהם של הבעלים פאדי-פאולו ומרוואן-אנטוניו סמעאן, שחיו גם ברומא וגם ביישוב עילבון.
על סדר היום: ארנצ'יני פריקה (כדורי ארנצ'יני מפריקה עם פרמג'נו ומוצרלה, קולי עגבניות ושמנת חמוצה מתובלת – 58 שקלים); סלט אה-לה רומנה (ארטישוק עם קציפת לבנה, צנוברים ושקדים קלויים, בצל סגול, שמן זית ולימון – 52 שקלים), ושימו לב לזה: פוקאצ'ת שווארמה (בשר בקר בבישול ארוך עטוף בפוקאצ'ה, סלט ירוק, טחינה ועמבה – 68 שקלים).
מי ספק המרק שלכם? סופלייר (Soupplier), מעצמת המרקים מתל אביב, חוזרת לעונה שלישית ופותחת שלושה סניפים בעיר: בסמוך לכיכר רבין, בפארק רידינג (בית הקפה המגדלור) ובבית טפר שבדרום העיר.
מבעבעים בסירים: מרק מליגטוני של הסופ נאצי (ע"ע סיינפלד), מרק כתום עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס, מרק חרירה עם אטריות (טבעוני), מרק עגבניות וריזוטו בסגנון איטלקי, מרק גונדי, ואיך לא – מרק עוף עם אפשרות מבטיחה לתוספת קרפלך. לכל מנה מתלווים לחם שום ועשבי תבלין, כמו שצריך. החל מ-39 שקלים לחצי ליטר, 59 שקלים לליטר ו-18 שקלים ללחם שום. פתוח בכל ימות השבוע מ-11:00 ועד טיפת המרק האחרונה.

מרקי החורף של SUPPLIER
נונו ג'וזף היא גלידריית בוטיק חדשה בראשון לציון (רוטשילד 71) הקרויה על שם סבו של המייסד, יוסי אלגריסי, שלמד את סודות הכנת הגלידה מסבו. בטעמים המיוחדים והפחות שגרתיים: פנקוטה קיווי, תאנים וריקוטה, וגם קינמון וקרמל קשיו מלוח.
המקום משמש גם כבית קפה ומציע מדי יום מאפים טריים, עוגות וקינוחים שמשלבים גלידה (קרואסון גלידה, מישהו? ברור!).
מסעדת מנה (הירקן 88, תל אביב), המשקיפה לחוף הים, עוברת סגירת חורף, כך שאפשר לצפות בזמן הארוחה בגלים המשתוללים או בטיפות הגשם (או גם וגם, אם יתמזל מזלכם).
גם תפריט החורף של המקום עודכן, עם מנות כמו פפרדלה ראגו בשר וירקות שורש בבישול ארוך (89 שקלים), פסטה ירקות שורש (עם סילאן, זעתר וגבינת פטה – 78 שקלים), ירוקים בתנור אבן (איולי קיסר, פרמזן, תפוחי אדמה וביצה רכה – 64 שקלים) וסלט סלקים (ויניגרט סומק ורימון, פיסטוק, פטה, בצל וכוסברה – 64 שקלים).
בפונדק יטבתה ממשיכים לפנק את היורדים לאילת במשקאות חורפיים מושחתים, והפעם: שוקומבו – שילוב של חלב מוקצף, שוקולד, אספרסו (או שוקו) ו... קרמבו. 24 שקלים, ותוסיפו למעלה מקל שוקולד בשביל האקשן.

שוקומבו של יטבתה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו