שופטי בג״ץ מציעים לנתניהו הצעת פשרה לפיה כהונת רואי כחלון כממלא מקום נציב שירות המדינה לא תבוטל, והוא יכהן במשך שלושה חודשים ללא אפשרות להאריך את כהונתו כממלא מקום. על נתניהו להודיע האם הוא מסכים להצעה עד ליום 21.1.2025.
השופטים קבעו בהחלטתם כי ״אין בהצעת הפשרה משום נקיטת עמדה לגוף העתירה ככל שהצעה לא תתקבל״.
מזכיר הממשלה יוסי פוקס: "אמר כי שוב הוכח כפי שהיה בפסק הדין בעניין ד"ר אודליה מינס, שהייעוץ המשפטי לממשלה ממציא מניעויות משפטיות באופן סיטונאי כנגד החלטות של הממשלה וראש הממשלה ללא כל יסוד משפטי, וגורם למדינה חסרון כיס בשל הצורך לגייס עורכי דין פרטיים שייצגו את הממשלה, במקום הייעוץ המשפטי לממשלה שמצטרף לעמדת העותרים.
"אין אלא לקוות שיופקו הלקחים והממשלה תזכה לקבל ייעוץ משפטי מאפשר ולא ייעוץ משפטי מסכל. עו"ד רואי כחלון הוא מינוי ראוי ומקצועי עם הניסיון הנדרש לכהן כממלא-מקום נציב שירות המדינה".
כזכור, אמש לקראת סוף הדיון בעתירה עו״ד שוש שמואלי, נציגת היועמ״שית חשפה כי היועמ״שית עורכת בדיקה משמעתית לאימות הפרטים שציין עו״ד רואי כחלון בקורות חיו במסגרת הגשת מועמדותו.
למרות זאת, שופטי בג״ץ מציעים היום לנתניהו לקבל הצעת פשרה לפיה כחלון יכהן כממלא מקום נציב שירות המדינה במשך שלושה חודשים ולא יהיה ניתן להאריך את מינויו.
נזכיר בהקשר הזה כי תלויה ועומדת עתירה בדבר מינוי קבוע לנציב שירות המדינה. בין השורות, ניתן לראות את הצעת השופטים מרמזת על כך שבתום שלושת החודשים יש למנות נציב קבוע.
בדיון שהתקיים אמש בעתירה, עמדת היועצת המשפטית לממשלה הייתה כי אין מנוס ממתן צו ביניים שיקפיא את מינויו של כחלון כממלא מקום נציב שירות המדינה. זאת, כיוון שלשיטתה הוא לא מחזיק בניסיון ניהולי בכיר או בניסיון ניהולי רלוונטי לתפקיד.
התנועה לאיכות השלטון הגיבה להצעת בג"ץ: "אנו מביעים דאגה עמוקה מהאפשרות שעו"ד כחלון יכהן כממלא מקום נציב שירות המדינה, גם אם לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים. נוכח הניסיון המקצועי שאינו מספק לתפקיד, ובפרט לאור הבדיקה המשמעתית שנפתחה בעניין הפערים המהותיים בין האופן שבו הוצג ניסיונו לבין העובדות בפועל, אנו סבורים כי אין מקום לאפשר את כהונתו בתפקיד כה רגיש ומשמעותי.
"התנועה לאיכות השלטון תמשיך לעמוד על המשמר ולפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה להגנה על המקצועיות והממלכתיות של השירות הציבורי, ובמיוחד בתקופה קריטית זו למדינת ישראל. אנו סבורים כי יש למנות לתפקיד נציב שירות המדינה אדם העומד בתנאי הכשירות המקצועיים הנדרשים, באופן שיבטיח את תפקודו התקין של השירות הציבורי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו