מכה לבתי הדין הרבניים: בג"ץ קיבל היום (רביעי) החלטה דרמטית השוללת את סמכותם לדון בגובה מזונות ילדים של הורים גרושים. ההחלטה, שהתקבלה בעקבות עתירה שהגיש עו"ד ד"ר יואב מזא"ה ועורכי דין נוספים, מהווה החלשה משמעותית של כוח בתי הדין הרבניים.
עד שנת 2017, האבות בלבד נשאו בעלויות הכלכליות של הילדים לאחר גירושין, גם במקרים בהם האם השתכרה יותר. באותה שנה קיבל בית המשפט העליון, בהרכב של שבעה שופטים, את הדוקטרינה שכתב עו"ד מזא"ה, לפיה חיוב המזונות יחול באופן שוויוני על שני ההורים, בהתאם ליחס הכנסותיהם ולזמן השהות עם הילדים.
בתי הדין הרבניים התנגדו לפסיקה זו ודבקו בגישה הפטריארכלית המחייבת רק אבות בפרנסת הילדים, ללא קשר למשמורת משותפת או להכנסות האם. פער זה יצר "מרוץ סמכויות" - נשים העדיפו להגיע לבתי הדין הרבניים, בעוד אבות ביקשו להגיע לבתי המשפט למשפחה.
בפסיקת בג"ץ, השופטות וילנר ורונן קיבלו את העתירות וביטלו את סמכות בתי הדין הרבניים בענייני מזונות ילדים. השופט סולברג, בדעת מיעוט, טען כי יש לאפשר לבתי הדין לדון במזונות "כדי להגן על נשים" מפני פסיקות בתי המשפט למשפחה.
"בית המשפט העליון תיקן אמש בפסיקתו עוול היסטורי שפגע לאורך השנים באלפי אבות גרושים לילדים", אמר עו"ד מזא"ה. "מעולם לא הייתה סיבה שעלות הילדים תוטל רק על האב. לילדים יש שני הורים ושניהם צריכים לפרנס אותם". הוא הוסיף כי "זהו צעד נוסף בדרך לשוויון אמיתי וצדק במערכות בתי הדין ביחס להורות וביחס לשוויון מגדרי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו