בג"ץ הוציא צו על תנאי בנוגע להליך בחירת נציב שירות המדינה

בג"ץ נתן צו על תנאי בעתירה על הליך בחירת נציב שירות המדינה • בצו דרש לנמק מדוע לא יתקיים הליך תחרותי לבחירת הנציב • התנועה לאיכות השלטון, שפנתה לבית המשפט בנושא, דרשה כי מינוי לתפקיד ייעשה באמצעות ועדה אשר תאתר ותבחר את בעל התפקיד בהתאם לנוהל אשר גובש על-ידי גורמי הייעוץ המשפטי

בג"ץ קבע: סמכות קביעת המזונות תישאר בידי בתי המשפט למשפחה בלבד. צילום: אורן בן חקון

בג"ץ נתן היום (ראשון) צו על תנאי בעתירה על הליך בחירת נציב שירות המדינה. בצו דרש בית המשפט מהמדינה לנמק מדוע לא יתקיים הליך תחרותי לבחירת הנציב, ומדוע לא למסד מנגנון קבוע לבחירת נציב.

בית המשפט הזכיר כי צו הביניים שניתן ב-1 לדצמבר המקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה ומונע את כינוס ועדת המינויים המיוחדת, עומד בתוקפו.

העתירה נגד מינוי נציב שירות המדינה, צילום: אורן בן חקון, עתירת רואי כחלון

כזכור, התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ לאחר מינויו של עו"ד רואי כחלון לממלא מקום התפקיד. התנועה דרשה כי מינוי נציב שירות המדינה יעשה באמצעות ועדה אשר תאתר ותבחר את נציב שירות המדינה, בהתאם לנוהל אשר גובש על-ידי גורמי הייעוץ המשפטי. בנוסף, עתירה נוספת בעניין הוגשה על ידי הסתדרות העובדים הכללית על ידי עוה"ד רונן ברומר, עירא הרדי ותמר רוטנברג ממשרד ש. הורוביץ, וכן יועמ"ש ההסתדרות עו"ד יחיאל שמיר.

עו"ד ד"ר אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון: "ממשלת נתניהו מנסה להשתלט על נציבות שירות המדינה ולהפוך אותה לבית חרושת לג׳ובים למקורבים".

עשרות מינויים בכירים ממתינים על שולחנו. עו"ד רואי כחלון, צילום: שלי פדן לורבר

עוד הוסיפו: "הצו על תנאי שהוציא היום בג"ץ מהווה שלב חשוב במאבק על עצמאות שירות המדינה. השופטים הבינו את הסכנה החמורה בהפקדת סמכות המינוי בידי הדרג הפוליטי, והצורך החיוני בהליך בחירה מקצועי ותחרותי. נמשיך להיאבק עד שיובטח כי נציב שירות המדינה ייבחר על בסיס כישוריו המקצועיים בלבד, ולא על בסיס שיקולים פוליטיים."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר