מה נשתנה בקולינריה בחג הזה? אלה המארזים, המשלוחים והתפריטים המיוחדים

למרות המגבלות ואולי אפילו בזכותן - פסח הוא אחד החגים הכי קולינריים ביהדות • אז מה נשתנה במעדניות, במסעדות וברשתות?• ריכזנו עבורכם ועבורכן את התפריטים המיוחדים, המארזים החגיגיים, המוצרים היצירתיים והמשלוחים שנועדו להקל בהכנת ארוחת החג

תפריט פסח של "האפיסרי" , צילום: אסף קרלה

מתחם יטבתה, נקודת העצירה המיתולוגית בדרך לאילת, מציע מגוון פעילויות בחול המועד פסח. במתחם פארק יטבתה יפתחו במהלך חול המועד מרחבים לפעילות ילדים ומשפחות. פונדק יטבתה במתחם יציע תפריט פסח עם מנות מפתיעות וגלידות מיוחדות לחג, בהן גלידת חרוסת (מחיר 22 שקלים לשני טעמים). "מדובר בגלידת בוטיק בייצור מקומי, בסגנון ג'לאטו איטלקי עם מגוון טעמים מיוחדים וייחודים. גלידת הדגל היא גלידת יוגורט תמרים", מסבירים במתחם.

גלידת פסח בפונדק יטבתה בדרך לאילת,

המעדנייה הכשרה של השף אביב משה "האפיסרי", ששוכנת בכתובת דמארי 10 בנתניה, מציעה תפריט אוכל מיוחד לפסח עם מגוון תבשילים מסורתיים ובו מנות עיקריות, תבשילים, תוספות, סלטים, ועוד. בין המנות ישנן ראשונות כמו: כבד קצוץ (11 שקלים) או גפילטע פיש (14 שקלים). מנות עיקריות כמו: בשר ראש בנוסח חורשט סבזי (24 שקלים) או אסאדו ברוטב אמא שושנה ( 25 שקלים), ועוד ועוד.

שולחן פסח "האפיסרי", צילום: אסף קרלה

השף ארז קומרובסקי יצר במסעדת "בלאדי שיק" תפריט אוכל מוכן כשר לחג הפסח שמשקף את קיבוץ הגלויות הישראלי. "זהו אוכל מקומי שאפשר למצוא בבתים שונים אבל לא אוכל ביתי. אוכל שמדבר את השדות ואת הפרדסים, את גינת הירק ואת ערוגות התבלינים, אוכל שמדבר את הגליל אבל עם כל השיק והסטייל של תל אביב", מסבירים במקום. בתפריט אפשר למצוא - החל מסלט מטבוחה חריף ועד מרק קניידלך וסלט ביצים. האוכל המוכן של בלאדי שיק מגיע בסירים מסורתיים יפים עם דף הוראות לחימום. הזמנות ניתן לבצע דרך האתר: https://baladichic.co.il/

בלאדי שיק, צילום: אסף קרלה

סניפי רשת הפיצה הבינלאומית "PAPA JOHN'S" מציעים בחג הפסח לצד התפריט הקבוע גם פיצות כשרות מבצק ללא גלוטן שפותח במיוחד. סניפי הרשת הכשרים באשקלון, פתח תקווה, מודיעין, יבנה, קרית אונו והקריות יפעלו במתכונת כשר לפסח בלבד, ללא התפריט הרגיל. הפיצות המותאמות לפסח יהיו זמינות בכל סניפי הרשת בגודל משפחתי (L) ובגודל אישי (S).

פאפא ג'ונס, צילום: יח"צ

מעדניות "סוליקה" של השף אבי ביטון מציעות לחג הפסח את כל מה שצריך לשולחן החג. התפריט החגיגי כולל שפע של סלטי פתיחה, מנות ראשונות, עיקריות מבוססות בשר, עוף, דגים, ותוספות. בין המנות: סלט המטבוחה המפורסם של סבתא סוליקה, פלפלים חריפים, גזר מרוקאי, קונסומה עוף עם קניידלך, אורז אושפלאו, אסאדו עגל בציר בקר ומרקחת בצלים מתוקים, ועוד ועוד. אפשר למצוא בתפריט גם מצרכים, כמו: יין תירוש, מצות שמורות בעבודת יד, חזרת חריפה, זרוע טלה לברכות ועוד. (המחירים נעים בין 17-390 שקלים). ההזמנות יסופקו בערב החג, בתאריך 5 באפריל, בין השעות 8:00-17:00. מינימום הזמנה: 250 שקלים.

סוליקה של שף אבי ביטון, צילום: אפיק גבאי

ב"גרקו דלי", המעדנייה של מסעדת גרקו הממוקמת ברחוב 25 בתל אביב, שינסו השנה מותניים ויצרו לרגל חג הפסח תפריט מיוחד, שכולל קלאסיקות משולחן החג המסורתי ומנות עם טוויסט יווני. לצד המנות ניתן למצוא גם קינוחים משפחתיים או אישיים, יינות, אוזו, קוקטיילים ואלכוהול יווני משובח. בין המנות: מזה וסלטים לפתיחת שולחן, כמו: סלט כבדי עוף עם שומן טלה, ביצים קשות וכוסברה (28/48 שקלים), סלט הרינג מעושן עם בצל ירוק ושמן זית (58 שקלים); מרקים ובהם: מרק דייגים - זעפרן, כורכום וציר דגים (44 שקלים), מרק פסולדה - מרק שעועית יווני מסורתית (42 שקלים); מנות מיוחדות לחג, כמו: ארטישוק ממולא בקציצות דגים (5 יחידות במחיר 88 שקלים); ועוד ועוד.

פסח בגרקו, צילום: אסף קרלה

מסעדת ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל מגישה בליל הסדר ארוחה המבוססת על טכניקות בישול ייחודיות וחומרי גלם מקומיים. הארוחה כוללת שלושה פתיחים, שלוש מנות ראשונות לזוג, מנה עיקרית לכל סועד וקינוח זוגי לבחירה. בין המנות בארוחה: סשימי אינטיאס - בושם ורדים, ויניגרט של תה פרחים ג'ינג'ר, יוזו וורדים, תפוז דם ושומשום שחור מבושל ; קונסומה עוף וקניידלך; לוקוס צלוי בעשן עם רוטב אספרגוס חמצמץ, תבשיל קצר של בצל ירוק ואספרגוס, שברי יוגורט וזעתר מיובש. מחיר הארוחה הוא 650 ₪ לאדם (כולל שירות ושתייה).

סשימי אינטיאס בג'ורג וג'ון,

במסעדת Maree הכשרה במלון LAGOON VERT בנתניה חוגגים את חג האביב עם תפריט ספיישל של שף אביב משה ותפריט קוקטיילים מיוחדים. בין המנות יהיו: טרטר טונה אדומה על ברוסקטה עם קרם מטבוחה, סקורדליה, ביצה רכה עם צ'יפס ירושלמי (מחיר 72 שקלים), פילה בקר עם קרם שורשי אדמה, פאקצ׳וי חלוט, דמי גלאס ציר בקר ובלסמי ערמונים (מחיר 196 שקלים) וקרם ברולה של אנגלז וניל עם מטבעות בננה מקורמלת, מטבל טופי קרמל ומלח ים אטלנטי מוגש עם סורבה קוקוס (64 שקלים).

מסעדת מארי, צילום: אמיר מנחם

מסעדת פופה Poupee הכשרה של שף אביב משה ביהודה הלוי 46 בתל אביב מציעה לפסח תפריט מיוחד. הוא כולל בין השאר: סלט פופה - מיקס חסות, אנדיב אדום ולבן, ויניגרט דבש ונענע, מיקס אגוזים קלויים במייפל, פיצלפת וקרקר שומשום (54 שקלים); יאפרח קבב - קבב לוקוס בעלי יאפרח קריספיים, זרעי עגבניות, שמן צ'ילי, וזילופי קרם שקדים וקרם חציל שחור מעושן (74 שקלים); שקדי עגל - תפוח אדמה פריך, זרעי עגבנייה, שום לימון, עלי אורגנו וצ'יפס ארטישוק (104 שקלים).

מסעדת סרפינה האיטלקית, השוכנת ברחוב איינשטיין 10 בצפון תל אביב, מגישה לרגל החג תפריט שכולו מותאם לפסח וללא גלוטן. הוא כולל: פיצות, פסטות, סלטים, קינוחים ועוד. בין המנות: סלט פנצנלה - ירקות גינה, מבחר עגבניות מהערבה, גבינה מלוחה ועשבי תיבול; ארטישוק צרוב - ריקוטה פרסקה, אורוגולה ושמן זית בזיליקום; פנה ראגו - תבשיל בקר, ירקות שורש, ציר בקר, חמאה ופרמז'ן.

מוצרים ומארזים

לקראת חג החירות, השיקה קונדיטוריית ביסקוטי בסניפיה מבחר עוגות, קינוחים אישיים וקישים איכותיים. הכל כשר לחג ללא חשש קטניות. השפית רוסלה יונה יצרה לחג מגוון עשיר של מתוקים ומלוחים בטעמים וניחוחות ביתיים. הכל מיוצר בעבודת יד תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים. בין המוצרים מבחר עוגות חלביות, כמו: טופי קראנץ' - תחתית עוגת פאדג' עשירה שעליה קרם נוטלה, קראמבל שוקולד ונוגט קריספי, קרם שנטילי וניל, במעטפת קרמל מלוח משובץ גבישי שוקולד מוזהבים ופריכים (מ-72 ₪ לפס ועד ל-188 ₪ לעוגה בקוטר 26 ס"מ); עוגת שוויצריה הקטנה - תחתית של עוגיית מרנג אגוזים, קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן (מ-72 ₪ לפס ועד ל-188 ₪ לעוגה בקוטר 26 ס"מ); ועוד ועוד.

טופי קראנץ בביסקוטי, צילום: בועז לביא

לכבוד חג הפסח השיקה חברת בן&ג'ריס גלידה עם חרוסת במהדורה מוגבלת. מדובר בגלידת וניל שאינה מכילה גלוטן, עשויה שמנת משובחת ועשירה בשילוב 10% חרוסת איכותית, תמרים אמיתיים ואגוזי מלך פריכים. לגלידה מרקם קרמי והיא מתובלת בתערובת של אגוזים, קינמון, יין ותפוחים. המוצר פותח על ידי בן&ג'ריס ישראל בטכנולוגיה חדשנית והוא מגיע באריזת פיינט 500 מל'. ניתן להשיגו בכל רשתות השיווק ובחנויות. הגלידות כשרות לפסח בכשרות מהדרין ללא חשש קטניות. (מחיר מומלץ לצרכן - 24.90 שקלים).

רשת "מקס ברנר" משיקה לכבוד חג הפסח קולקציית מארזי מתנות כשרה בשיתוף פעולה עם עמותת אלו"ט. המארזים בקולקציה מעוצבים ומשלבים שוקולדים מוכרים של הרשת, לצד כאלה חדשים ומפתיעים. במארזים ניתן למצוא בין השאר: יינות פרימיום, מארז טבעוני ופרלינים בעבודת יד בייצור כחול לבן. למארזים מצורפת הגדה לפסח מעוטרת בציורים של אמנים מעמותת אלו"ט, שהינה אגודה לאומית לילדים ובוגרים על הקשת האוטיסטית. מחירי הקולקציה - 149-449 שקלים).

פסח במקס ברנר, צילום: דרור עינב

רשת "רולדין" משיקה קולקציית חג כשרה לפסח שתדהים את המסובין בשולחן החג. בין המוצרים בקולקציה ישנן עוגות מהודרות פרווה וחלבי, עוגות בחושות, מקרונים, לחמניות, קישים, כריכים ועוד בין העוגות החדשות בפסח הקרוב: עוגות שוקולד, עוגות גבינה וטארטים מפתיעים. כל המוצרים נעשים בעבודת יד מחומרי גלם איכותיים ומעניקים מענה לקהל הרחב. החידושים בפסח הקרוב הם, בין השאר: שטרויזל לוז ופטל, ביסקוויט קקאו ולוז, קרמו שוקולד מריר וקרמל (מחיר לפס - 69 שקלים); עוגת פאדג' שוקולד מריר, גנאש שוקולד חלב וקרמל, טופי קרמל ואגוזי לוז (מחיר לקוטר 22 - 159 שקלים); עוגת גזר בחושה עם צימוקים ותבלינים ארומטיים (49 שקלים).

רשת "קונדיטוריית שמו" של השף קונדיטור מיקי שמו משיקה לקראת פסח מהדורה מיוחדת וכשרה ללא גלוטן של מתוקים ומאפים שמתאימה גם כקינוח לערב החג או כמתנה למארחים. הקולקציה מהווה אדפטציה כשרה לפסח למגוון העוגיות, העוגות והטארטים המוכרים בקונדיטוריה, ומציעה גם מוצרים חדשים, כדוגמת עוגיות נוגטין במילוי קרם פרלינה ומנדיאנט - שוקולד חלב עם פירות ואגוזים מסוכרים. בין המוצרים בקולקציה ישנם עוגיות נוגטין במילוי קרם פרלינה או עוגיות מקרון במגוון טעמים (מחירי העוגיות נעים בין 42-49 שקלים לקופסה), עוגות מוס ועוגות טורט כמו עוגת ג'פונז – ריבת חלב בשילוב שוקולד לבן ומרנג אגוזים (69-200 שקלים) פאים וטארטים (69-79 שקלים) ועוד ועוד.

הקולקציה של מיקי שמו, צילום: דניאל לילה

לרגל חג הפסח המותג DAROM מבית יקב יתיר יצא בשיתוף פעולה עם מותג השוקולד ROY CHOCOLATE במסגרתו הם מציעים מגוון מארזי מתנה לחג. המארזים כוללים יינות של מותג "דרום", בשילוב פרלינים משובחים. בין המארזים, ישנו למשל, מארז Joy יין דרום אדום שכולל שני מארזי פרלינים מסדרת CHOCOLATE DREAMS במילוי נוגט אגוזים ואספרסו, מארז ארבעה פרלינים לארבעת הבנים מההגדה, שוקולד ענק על מקל פסח שמח בשילוב יין "דרום" אדום מבית יתיר (259 שקלים). את המארזים ניתן להשיג ניתן להשיג באתר של ROY CHOCOLATE.

אם אין לחם נאכל לחם כשר לפסח: רשת "מאפה נאמן", דואגת שחג הפסח השנה יהיה חג כשר וטעים עם קולקציית עוגות ועוגיות כשרות לפסח, מאפים אישיים, לחמים, מעדני שוקולד, פשטידות, מגשי פיצה, כריכים, סלטים, ועוד ועוד. המוצרים נאפים בעבודת יד ופותחו במיוחד. במהלך ימי החג יפעלו סניפים כשרים של הרשת בפריסה ארצית. בין המוצרים בקולקציית החג: עוגות פסי שמנת (החל מ- 70 שקלים), עוגות בחושות (החל מ- 55 שקלים), בורקסים ו״שמרים״ כשרים לפסח (90 שקלים לק״ג) ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר