סופו של עידן: "המסעדה הטובה ביותר בעולם" תיסגר

רנה רזדפי, השף של "נומה" הדנית ואחד מבעליה, הכריז כי זו תסגור את שעריה בסוף 2024 • לדבריו, המסעדה תהפוך ל"מעבדת מזון", ובהמשך היא תיפתח רק במסגרת מיזמי פופ-אפ זמניים

מסעדת נומה שבקופנהגן, ב-2014, צילום: Getty Images

סיומו של עידן: מסעדת נומה הדנית, שהוכתרה לא פעם כמוסד הקולינרי הטוב ביותר בעולם, צפויה לסגור את שעריה בסוף שנת 2024.

רנה רזדפי, שף המסעדה ואחד מבעליה, חשף בפני העיתון האמריקני ה"ניו יורק טיימס" כי המסעדה תיסגר לקהל הרחב בתום השנה הבאה, ותהפוך למעין "מעבדת מזון" שתפתח מנות ומוצרים בשביל אתר המסחרי האלקטרוני של המותג, Noma Projects. אם וכאשר חדרי האוכל של המסעדה יארחו אנשים, זה יהיה רק במסגרת מיזמי פופ-אפ זמניים.

• מחממות את הלב והבטן: העיר בעלת הפחמימות הכי טעימות שיש

• קר שם בחוץ: לקיבוץ הזה יש שלל הצעות טעימות בדיוק לחודשי החורף

• הקסם שבפשטות: המסעדה המשפחתית שמגישה תבשילים נאמנים למסורת הבוכרית

לדבריו של רזדפי בן ה-45, שהודיע כי מעתה הוא יתפקד יותר כסמנכ"ל פיתוח קולינרי ופחות כשף במשרה מלאה, הסיבה לסגירה היא התפעול של נומה, שכבר הפך ללא משתלם, מכיוון שהמסעדה מעסיקה כ-100 עובדים, וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לתגמל את כולם במשכורות הולמות, תוך כדי הקפדה על סטנדרטים קולינריים גבוהים ותמחור מנות באופן שהקהל יכול לספוג.

מסעדת "נומה",

למעשה, בשנה שעברה ספגה נומה ביקורת על כך שהיא מסתמכת על עובדים מתמחים שאינם מקבלים משכורת - וכי היא משלמת שכר בלתי הולם לעובדים זרים שהיגרו לדנמרק ממדינות מזרח אירופה על מנת להשתלב בתעשיית המסעדות ה(כבר לא כל כך) נוצצת.

בעקבות הביקורת, נמסר אז מהמסעדה: "אנחנו צריכים להמציא מחדש את התעשייה שלנו. זה יותר מדי קשה כרגע, ואנחנו חייבים להתחיל לעבוד בדרך שונה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר