חובבי הקרמבו (והוויסקי), התפקדו: החל מ-12 בינואר ולמשך 10 ימים, יוצב במלון 65 התל אביבי (שדרות רוטשילד 65) פופ-אפ הקרמבואים הראשון בישראל, שבו תוכלו להתענג על גרסאות של הקינוח החורפי כפי שמעולם לא דמיינתם. קודם כל, לקרמבואים שיוגשו בפופ-אפ קוראים בכלל "גלנבואים", על שם מותג הוויסקי גלנמורנג'י, שמרים את הפרויקט בשיתוף שלושה מאסטרים של קינוחים: זוכה "בייקאוף ישראל" תומר אומנסקי, מתכונאית המתוקים עדי קלינגהופר ומי שעתיד לככב כשופט בריאליטי "הקינוח המושלם" – השף אבי ביטון.
כל אחד מהשלושה יצר עבור המיזם שלושה גלנבואים, כמו גלנבו סינבון פקאן במילוי קרם קרמל מלוח בציפוי שוקולד בלונדי של אומנסקי; גלנבו פיסטוק לימון עם קרם מסקרפונה פיסטוק, בציפוי שוקולד לבן ובקישוט פיסטוקים טחונים של קלינגהופר; וגלנבו קראמבל תפוחים אלכוהולי בשילוב גלנמורנג'י בציפוי שוקולד בלונדי של ביטון.
כל אלה יוגשו לצד קוקטיילים של גלנמורנג'י שנרקחו במיוחד לאירוע, ובואו – תודו שאתם כבר מחפשים דרכי גישה לשדרה (ראשון-חמישי בשעות 20:00-12:00, שישי 15:00-10:00, שבת 17:00-10:00).

גלנבוסרי-פופ אפ קרמבו גלנמורנגי // צילום: אפיק גבאי
יפן זה (כמעט) כאן. רשת מינה טומיי משיקה תפריט יפני חדש המבוסס על סושי ומנות כמו טמארי טונה וכבד אווז (כדורי אורז מתובלים בבוטנים חריפים ועלי מיקרו שיסו, עם טטאקי טונה אדומה בשומשום-וואסבי, כבד אווז, איולי יוזו ובצל ירוק – 62 שקלים); ומיקס פוטומאקי (5 יחידות עטופות בדף סויה עם בטטה, אבוקדו ועירית, מעוטר במיקס דגים של טונה אדומה, סלמון ודג לבן - 54 שקלים).
בגזרת הרולים המומלצים: Caesar Roll (דניס בטמפורה, מחית כמהין, מלפפון וסריראצ'ה, עטוף בבצל ובאבוקדו ומעוטר בטוביקו וברוטב פונזו-יפני – 52 שקלים) ו-Batera (סושי מצופה בפניני אורז מטוגנים וקריספיים, עם טרטר סלמון מתובל ברוטב פונזו-יוזו וקושו לימון, איולי יוזו וטוגראשי – 56 שקלים).
גם פטיסרי, גם בולנז'רי וגם טיסה לפרי(ז)? מרסי! עד סוף ינואר ישתפו במייזון קייזר פעולה עם חברת התעופה אייר פראנס, וככה זה עובד: כרטיס טיסה לבירת צרפת מוטמן באחת מעוגות המלך המוצעות בארבעת הסניפים התל אביביים של הרשת. נתתם את הביס הזוכה? קודם כל תלעסו (אבל לא את הכרטיס!), תבלעו, ורק אז תתחילו לארוז.
שיתוף הפעולה מתקיים לרגל חג המלכים הצרפתי שחל החודש, ולמי שתוהה: עוגת מלך היא עוגת בצק עלים חלולה ומגה-ממכרת במילוי קרם שקדים. קדימה לעבודה, זה לא שהכרטיס ימצא את עצמו או משהו.
קר בחוץ? אז תאכלו עוד גלידה. רשת וניליה מרחיבה את היצע הטעמים שלה בשלושה חדשים: אמרטו-אמרנה (גלידת שוקולד מחוזקת בטעמים אלכוהוליים, בתוספת דובדבני אמרנה); עוגת גבינה פירורים (גלידת שמנת חמוצה ופירורי קראמבל טבולים בחמאה) וטעם מתקאמבק עקב דרישת הקהל – מרשמלו. לקקו אותה.
בר קוקטיילים לונדוני אותנטי וכשר ב... פתח תקווה? מתברר שיש דבר כזה. בייקר סלון (הסיבים 49) מקבל את החורף עם תפריט חמים ומנחם שכולל מנות כמו פטריות ממולאות בפולנטה, שעועית ירוקה ופרמזן (56 שקלים); סיגר דג ים (עשבי תיבול, לימון, בצלצלי שאלוט ואיולי שום – 62 שקלים); פיצה פטטה דולצ'ה (מוצרלה, קרם בטטה, בצל מקורמל, גבינה כחולה, פסטו ובצל ירוק 72 שקלים); וסלט דג קצוץ (שווארמה דג, קציפת טחינה, ירקות, בורגול, עדשים, צנוברים ועשבי תיבול – 72).
בקוקטיילים החדשים: Lychee Swing (וודקה, סירופ ליצ'י, וניל, צינזנו ביאנקו, ליים וקליפת תפוז – 52 שקלים) ו-Ouzo Pear (אוזו, קלבדוס, קורדיאל אגסים, סירופ וניל וכוסברה – 49 שקלים). ד"ש לקינג צ'ארלס.
מסעדת שגב אקספרס שבקריון (דרך עכו 192, קריית ביאליק) חוגגת חמש שנים עם תפריט ספיישלים מבית הניהון נו-בה, היפנית של שגב, שקופצת צפונה. עשו את כל הדרך על כביש החוף: מוקפץ רייס & דג (סלמון עם אורז ברוטב קארי צהוב, צ'ילי, בוטנים וקשיו); קארי ומוסר ים (פילה דג צלוי על הגריל, תבשיל קארי, שעועית ירוקה, פטריות וכרישה); מרק תירס קוקוס חריף (קארי אדום, אטריות אודון, נבטים, עלים ירוקים ובוטנים) וסלט סלמון (ירקות, בוטנים, שומשום, אטריות סובה וקוביות סלמון פריך).
אורחים קבועים במסעדה? אז כדאי שתוציאו כרטיס "שגב גולד צפון", שיעניק לכם 15% הנחה על ההזמנה הבאה (הצבירה בימים ראשון-חמישי החל מ-17:00, עד 31 במרץ).
ינואר, שתדעו, זה חודש הצ'יזי בייטס בפיצה האט. על סדר היום: קאמבק של פיצת הצ'יזי בייטס רמיקס הנחשקת עם "גולגולים" במילוי גבינת מוצרלה, ומעליהם רטבים בטעמי שום שמיר, סריראצ'ה והום פרייז (רוטב צ'ילי שמנת), לצד מבצעים צ'יזיים במיוחד: משפחתית צ'יזי רמיקס ומשפחתית רגילה ב-120 שקלים; משפחתית צ'יזי בייטס + תוספת + שתייה ב-110 שקלים; משפחתית צ'יזי בייטס ושתי פיצות כנאפה אישיות ב-125 שקלים, ושתי משפחתיות צ'יזי בייטס ב-129 שקלים.
עונת הציד מתחדשת. מסעדת Hunter House שבכפר ג'יש מציגה תפריט מעודכן לקרניבורים מתקדמים, ובו תוכלו למצוא מנות כמו סלט גרגרי נחלים עם פלפל אדום ובצל סגול בעיטור שומשום ורוטב חמצמץ; נתח פילה עגל על העצם עם שערות אסאדו מעושנות (230 שקלים) ונתח ואסיו ביישון יבש (260 שקלים, מנה זוגית).
עכותיקה, מלון הבוטיק העכואי (רחוב 10, בית 31), מציע את ארוחת הבוקר הגלילית שלו גם לקהל הרחב. תמורת 85 שקלים לסועד, תקבלו מאפים ממולאים בתרד בר ובגבינה, חומוס טרי, לאבנה, טחינה, ממרח רימונים (מחמר), סלט חצילים שרופים (מטבל), לחמי מחמצת, ירקות טריים, עיג'ה ושקשוקות, לצד מתוקים כמו בסבוסה, סחלב, עטאייף, מלבי וגרנולה על מסקרפונה מוקצפת. ימים ראשון-חמישי בין 8:30 ל-11:00 (בסוף השבוע עד 12:00).
תה עם נענע שותים בבית, לא במעבדה. ב-TLAB, חנות הקונספט של ויסוצקי בתל אביב (החשמונאים 103), רקחו קולקציית משקאות חורף שעליה הופקד המיקסולוג אסף אמיר. מה לוגמים? Matcha Latte (מאצ'ה יפנית וחלב חם מוקצף – 18 שקלים); Chocotea (תה ארל גריי, חלב מוקצף, סוכר חום וקקאו – 18 שקלים); Ginger Lemon Honey (תה ירוק, ג'ינג'ר, דבש ולימון – 18 שקלים) ו-Sangria Wine Tea (תה שחור, קברנה סוביניון, רום, קמפרי, תבלינים ופירות אדומים – 34 שקלים). לזה אנחנו קוראים הראשון לתיון.

טילאב // צילום: אפרת אשל
איך אומרים "שעות שמחות" בווייטנאמית? טרם פתחנו גוגל טרנסלייט, אבל המושו - בר הקוקטיילים האסייתי של ק-פה האנוי הכשרה (פרישמן 77, תל אביב) - מציע בערבי שני כוסות סאקה וליקרים יפניים בחצי מחיר, ו-30% הנחה על הבקבוקים.
מעדיפים לאכול צהריים, ורצוי שלא ביוקר? אז ק-פה האנוי עצמה משיקה תפריט עסקיות חדש. בימים ראשון-חמישי בין 12:00 ל-15:00 תוכלו להתביית על מנה עיקרית ושתייה ב-49 שקלים, או על ראשונה, עיקרית ושתייה החל מ-65 שקלים.

ק-פה האנוי // צילום: יחסי ציבור
בשר עד הבית. NG נווה צדק משגרת אליכם נתחי פרמיום ומארזים מיוחדים עם NG Butchery – חנות אונליין חדשה לקרניבורים המשרתת את תושבי המרכז, השרון והשפלה. נוסף על בשר נטו (אונטריב וטיבון החל מ-170 שקלים; אנטרקוט החל מ-250 שקלים ופילה בקר החל מ-320 שקלים), מציעה החנות מארזי אירוח מוכנים דוגמת מארז Grill Party המיועד ל-10 סועדים וכולל נתחי ניו יורק, נתחי אונטריב, שיפודים, קבבים, נקניקיות מרגז ורוטב מנגו צ'יפוטלה (980 שקלים). להזמנות לחצו כאן.
קונצ'ילי, טורטיליוני ומקרוני בשביל עתיד ירוק יותר, ולא פחות אל דנטה. מותג הפסטה ברילה יוצא במהלך בינלאומי ומסיר מכל אריזותיו את חלונות הפלסטיק השקופים (תכל'ס, אנחנו יודעים איך הפסטה נראית – יש תמונה), ובכך הופך אותן לידידותיות לסביבה וניתנות למיחזור. בראבו.