העולם מתחלק לשניים: לצד אלה שתמיד יחפשו תירוץ לאכול פיצה, ישנם כאלה שיעדיפו להימנע מהאסקפיזם המנחם כדי לשמור על פיגורה. לקראת יום הפיצה הבינלאומי שמתקיים בתאריך 9 בפברואר, יום שבו אכילת פיצה היא כבר בגדר מסורת, הבלוגרית שושה ביטון, מציעה מתכון לפיצה בריאה ודלת קלוריות שפותרת את הבעיה.
השף-קונדיטורית, שנוהגת ליצור מתכונים מושחתים אך גם בריאים, יצרה פיצה מיוחדת מבוססת חלבון, שכוללת רכיבים זמינים כמו: טונה ריו מרה וטורטיית דגנים של מאסטר שף. המתכון הוא מאין הכלאה בין פיצה ללזניה, ומזמין אתכם להשתמש בירקות שנמצאים בהישג יד בבית ככל העולה על רוחכם. אמנם לא מדובר בפיצה סטנדרטית, ובכל זאת, אנחנו מאמינים שהיא תענה על הקרייב. המתכון קל להכנה ומפורט לפניכם. כעת נותר רק לאחל חג פיצה שמח, כזה שמהול בכמה שפחות רגשות אשמה.
מצרכים:
טורטייה דגנים
רוטב עגבניות
2 קופסאות טונה
300 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת
קופסת בייבי מוצרלה
4 כפות בצל יבש
להכניס ירקות לתנור עם שמן זית, מלח ופלפל ( מוזמנים לשים את כל הירקות שאוהבים):
כרובית
בצל לבן
בצל סגול
8 פטריות
3 גמבות צבעוניות
2 פלפל חריף
שום קונפי
עלי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
מלח גס
הוראות להכנת הפיצה:
למרוח על הטורטייה רוטב עגבניות, לפזר בצל יבש, מלח, פלפל, להניח את הפלפלים הקלויים והטונה, לפזר מעט גבינה צהובה וכדורי מוצרלה.
להניח שכבת טורטייה נוספת, למרוח מעל רוטב עגבניות ולפזר בצל יבש, מלח ופלפל. הפעם נשים מעל בצל, טונה ופטריות, ונפזר שוב גבינה צהובה וכדורי מוצרלה.
להניח טורטייה נוספת מעל, למרוח רוטב עגבניות, בצל יבש, מלח ופלפל. להניח כרובית וטונה, ולפזר מעל גבינה צהובה וכדורי מוצרלה.
להניח טורטייה אחרונה, רוטב עגבניות, בצל יבש, מלח, פלפל שחור, לפזר גבינה צהובה וכדורי מוצרלה על כל הטורטייה.
בכל שלב במהלך ההכנה אפשר לפזר לפי בחירה: טונה, פלפל חריף, שום קונפי, בצל יבש, ועלי בזיליקום.
לסיום, יש להזליף מעל הכל שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהגבינה מזהיבה. בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו