נאפולי זה כאן: ביקרנו בבר הטירמיסו הראשון בארץ

אל האימפריה הנפוליטנית שהקים יאן הרוש באשדוד, שכוללת פיצה מעולה ומאפייה נהדרת, מצטרפת כעת הטירמיסוטריה, חנות טירמיסו קטנה ומשגעת - הנה כל מה שצריך לדעת

נאפולי פינת אשדוד

פיצה נפוליטנית היא כבר מזמן לא מונח זר לנו הישראלים, ויש כבר לא מעט מקומות בארץ ששמו לעצמם למטרה להנגיש לקהל הסועדים את החוויה ברמה הכי קרובה למקור - נאפולי, בביצוע הכי אותנטי שרק אפשר.

אחד מאותם המקומות הוא ״פארינו״ מקום שכבר בנה לעצמו מוניטין לא קטן, ובצדק, אשר שייך לבחור צעיר בשם יאן הרוש (30) שבשנים האחרונות אופה במרכז מסחרי קטן באשדוד פיצות נפוליטניות נפלאות שלא רק שלא נופלות בכלום מהמקור, הן מבחינת הטעם והן בחווית המשתמש, אלא אף מתעלות עליו בפיצ׳ר אחד קטן אך משמעותי לחלק לא מבוטל מהקהל הישראלי - הן כשרות.

הפיצה הנאפוליטינית של פארינו, צילום: שירן כהן שי

אבל יאן, שאת דרכו להפוך לאחד מטובי הפיציולו בארץ התחיל בכלל מאחורי מכונות הקפה, לא עצר רק בפיצות מעולות ולקח את חווית אוכל הרחוב הנפוליטנית, בה התאהב עד כלות, וייבא היישר לעיר ילדותו, את ״פת״ שלו.

Pat, האחות הקטנה של פארינו היא מעדנייה איטלקית ובייקרי שפתח בצמוד לה, המציעה מגוון משגע של כריכים איטלקיים, מאפים מסורתיים כמו ספוליאטלה וקורנטו, לצד קפה משובח.

כריכים איטלקיים ב"פת", צילום: שירן כהן שי

החל מהשבוע לצמד האשדודי המצליח של יאן מצטרפת ה״טירמיסוטריה״ חנות שמוקדשת כולה לשני קינוחים בלבד מהמטבח האיטלקי - טירמיסו וג׳לטו.

בין משמרת בוקר ב״פת״ למשמרת ערב ב״פארינו״ תפסנו את יאן לשיחה קצרה כדי לשמוע איך בכלל נוצר החלום הזה להפוך מרכז מסחרי קטן באשדוד למרכז קולינריה נפוליטני.

ה״טירמיסוטריה" באשדוד, צילום: שירן כהן שי

אז איך מגיע בחור אשדודי לפתוח מקום של פיצות נפוליטניות לפי הספר במרכז נידח בפאתי העיר?

״אני בכלל הגעתי מקפה״, מספר לנו יאן, ״שנים עבדתי בתחום, התחלתי כבריסטה ברשת קפה ובהמשך הפכתי למנהל ברשת, וכשהשתחררתי מהצבא, ILLY קפה שאיתם עבדנו משכו אותי לעבוד איתם, ואף שלחו אותי ללימודי קפה באוניברסיטה שלהם בטריאסטה שבאיטליה. שנתיים הייתי על הקו בין ישראל לאיטליה ויצא לי לחוות את הסצנה המקומית".

יאן הרוש, צילום: שירן כהן שי

"הפעם ראשונה שטעמתי פיצה נפוליטנית הייתה ב״די נאפולי״ ולא נשארתי אדיש לחוויה, הפעם השנייה הייתה בטיול עם חברים ואז כבר הבנתי שזה משהו יוצא דופן ששבה אותי ושזה הדבר שאני רוצה לעשות".

"חזרתי לארץ, נכנסתי למטבח, חקרתי, התנסיתי ופיתחתי מתכון. בהתחלה הייתי עושה מכירת פיצות, פעם בשבוע מהבית, אבל מהר מאוד אחרי שכל מכירה כזאת הייתה סולד אאוט הבנתי שאני צריך לפתוח מקום של ממש. המרכז המסחרי הקטן הזה באשל, היה היחיד שראיתי פה באזור שממש נתן לי את התחושה של פיאצה נפוליטנית, היה לי ברור שזה צריך לקרות כאן. ביום שהתחלתי לעבוד על פארינו כתבתי לעצמי דף יעדים, הפת הייתה שם ביעדים כבר מההתחלה ולפני שנה וחצי הוספתי לרשימה גם את הטירמיסוטריה״.

בר הטירמיסו הראשון בארץ, צילום: שירן כהן שי

ומאיפה הגיע הרעיון למקום שכולו סביב קינוח אחד?

״אני כל הזמן לומד ומשתכלל ולפחות פעם בשנה אני נוסע לאיטליה לטעום להכיר וללמוד עוד, באחד מטיולי המחקר שלי ברומא עמדתי בתור לאיזה מקום שהגיש טירמיסו, חיכינו שם יותר מ-40 דקות. והיה לי ברור שאם באיטליה עומדים בשביל זה בתור אין שום סיבה שגם כאן בארץ זה לא יעבוד אותו דבר, חזרתי לארץ והתחלתי לעבוד על זה ברצינות. זה לקח זמן, אבל היה לי ברור שזה הולך לקרות והכי טוב שאנחנו יודעים״.

וכשיאן אומר שהוא התחיל לעבוד ברצינות הוא בהחלט מתכוון לזה, את הטירמיסו מכינים כאן במקום יום יום מהמרכיבים הכי טובים: בישקוטי שהם אופים במקום וטובלים בקפה של אילי, קרם זביון לפי הספר עם מסקרפונה של ״עברי״ וקקאו משובח, והוא מגיע בשלושה גדלים, s – כ120 גרם (28 ש״ח) m – כ250 גרם (55 ש״ח), l – כ-480 גרם (100 ש״ח). בנוסף, ישנה אפשרות להזמין מראש גם מנה משפחתית ענקית במשקל קילו וחצי. כל מנה נארזת בעבודת יד בקופסא ממותגת, אין כאן מכונות אריזה או קיצור תהליכים.

ממותג להפליא, צילום: שירן כהן שי

גם הג׳לטו המיוצרת במקום היא לא "על הדרך" אלא תוצר של תהליך ארוך של למידה ופיתוח מתכונים וגם כאן ההשקעה ניכרת. אפילו המרשמלו שהונח לנו על הגלידה נעשה כולו כאן במקום וכמוהו כל שאר התוספות המשתנות. תוסיפו לזה את המיתוג האלגנטי והעיצוב המוקפד ותבינו שזה לא סתם גימיק כי אם באמת מקום שלוקח את מה שהוא עושה במלוא הרצינות.

במסגרת ההרחבה והקמת הטירמיסוטריה גם פארינו ה״וותיקה״ (באופן יחסי) קיבלה שיפוץ מסיבי ומתיחת פנים ואף התווספו לה מקומות ישיבה בפנים. ועכשיו שלושת המקומות עומדים כאן כדי לספק חווית אכילה נפוליטנית באשדוד, לאורך כל שעות היום.

עיצוב מדויק, צילום: שירן כהן שי

אז נכון, המרכז המסחרי מסביב עדיין מוזנח ומתפורר, אבל עכשיו במרכזו תמצאו קומפלקס אוכל מדוגם ומרהיב שהוא חלומו של כל איטלקופיל וחובב נאפולי באשר הוא, ואולי הדיסונס הזה הוא בדיוק סוד הקסם.

נאפולי פינת אשדוד – האשל 11 אשדוד
פת, שעות פעילות: ראשון – חמישי 8:30-15:00 18:00-23:00 שישי 8:30-14:30
טירמיסוטריה - כרגע שעות הרצה ראשון – חמישי 16:00-22:30
פארינו, ראשון – חמישי 17:00-22:30 מוצ״ש 2:00-23:00
כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר