"המשלוח היומי": מבחן ההמבורגר

למודי אכזבות עבר ממשלוחים שנרטבו או התבשלו מדי, ניגשנו בחשש לבחון שלושה מההמבורגרים הלוהטים בארץ • הרשמים בפנים

באיזה המבורגר נתאהב וממי נתאכזב? // צילום אילוסטרציה: GettyImages ,
באיזה המבורגר נתאהב וממי נתאכזב? // צילום אילוסטרציה: GettyImages

כל מי שהזמין משלוח או שניים או מאה בחייו יודע שהמאכל שהכי עלול לאכזב הוא ההמבורגר. תמיד מגיע משהו שהורס את החגיגה, קציצה שהתבשלה יותר מדי, לחמניה שנרטבה, צ'יפס פושר עד רמת הבלתי אכיל או סתם נסיעה ארוכה שהופכת ארוחה בשרית מדהימה לקציצה חמה.

לכן, הכתבה אותה אתם קוראים הייתה מאוד מסוכנת עבורנו, כי בחרנו שלושה מקומות שאנחנו אוהבים בידיעה שאנחנו עלולים להתאכזב מהם, אם כי, בואו נודה באמת, אנחנו כל כך מכורים שהם יצטרכו להתאמץ ממש כדי לגרום לנו להפסיק להזמין.

בחרנו בשלושה המבורגרים, הראשון של רשת "אגאדיר" שהשיקה תפריט חדש בשם "סוף העולם", בהשראת הקורונה, אם כי הנגיף לא נמצא ברשימת הטופינגס שאפשר לשים על ההמבורגר. השני, בנץ, ההמבורגר מפלורנטין שעבר מפה לאוזן וצבר עדת מעריצים מרשימה, ואם כבר "מפה לאוזן", איך אפשר בלי דוכן הפופ אפ שהפך למסעדת המבורגרים קבועה עם תור בלתי נגמר והצלחה גם במשלוחים - GDB, ההמבורגר של הקצב ג'ורג' עבדו (ג'ורג' דה בף) ושותפיו.

גם הפעם נבחן את שלושת המקומות לפי מספר פרמטרים: הראשון הוא מבחן החום, השני - מבחן הלחמנייה הרטובה, השלישי הוא הבשר, רביעי הצ'יפס ולבסוף - האריזה. הכינו את אפליקציות המשלוחים ותתחילו לקרוא.

ג'ורג' דה בף GDB

דוכן הפופ אפ של ג'ורג' עבדו משותפיו מהקצבייה המפורסמת בשוק הכרמל החל כרעיון משעשע שעבר מפה לאוזן אי שם בתחילת השנה שעברה, אך האינסטגרם עשה את שלו ובענק וב"גדב" עברו מהבורגר הסודי שאף אחד לא מכיר להמבורגר שעומדים אצלו קרוב לשעתיים בתור, עד שהבינו שם שאין ברירה וצריך לפתוח מקום קבוע.

המקום הקבוע נפתח במיקום אטרקטיבי בת"א והיה בו תור מרגע הפתיחה עד רגע הסגירה. משלוחים היו היעד הטבעי הבא, ויחסית לארוחה מורכבת כמו זו, עם תוספות שעלולות להיפגם במשלוח, מעניין לראות מה התוצאה.

מבחן החום: המרחק מהבית למסעדה הוא כשני קילומטר, ולמרות עיכוב קל ההמבורגר נותר חם באריזה שלו.

מבחן הלחמנייה הרטובה: למי שלא יודע, מדובר בלחמניית בריוש מיוחדת ועליה המון מרכיבים, שומניים, נוזליים וזה עוד בלי הנוזלים של הקציצה עצמה. עם זאת, הלחמניה נותרה יציבה ושלמה לאורך כל זמן האכילה, שהיה פחות או יותר ארבע שניות.

הבשר: ולמה אכלתי את זה תוך ארבע שניות? כי מדובר בהמבורגר מושלם, לא פחות.

מה עם הצ'יפס? הוא רגיל, אבל בקטע טוב. כלומר היה טרי ויחסית חם. מה שכן, המנה ענקית, מנה אחת של צ'יפס בהחלט מספיקה לשני אנשים.

איך ארוז? ההמבורגר עצמו מגיע עטוף במעין מסיכה, דומה לזו שאנחנו שמים על הפנים כשאנחנו יוצאים מהבית, וזה החזיק את כל הנוזלים מלגלוש לקופסה. רעיון מגניב ברוח התקופה.

הקציצה הטובה בעיר – ג'ורג דה בף // צילום עצמי
הקציצה הטובה בעיר – ג'ורג דה בף // צילום עצמי

אגאדיר

על השקית של אגאדיר רשום "הזמנתם את ההמבורגר הטוב בעולם!". מי שהתנסה בחוויה כבר יודע שאכן מדובר בהמבורגר מצוין בכל קנה מידה, אך האם ההמבוגר – ובעיקר הלחמניה, יעברו את מבחן המשלוח? בואו נראה.

לתקופת משבר הקורונה, הרשת מציעה מגוון ארוחות משפחתיות לזוג, שלושה או ארבעה במחירי מבצע. לדוגמה, ארוחה לשלושה שכוללת המבורגרים מקסי, צ'יפס ענק, טבעות בצל ומשקאות עולה 199 שקלים בלבד, היינו אומרים לכם להזמין את זה כשנפגשים כמה ח'ברה לראות משחק כדורגל טוב, אבל כבר לא זוכרים מה זה כדורגל.

מבחן החום: עם אריזות כל כך טובות, אין סיבה ששום דבר יתקרר במנה, אפילו אם השליח ייסע לסידורים באמצע.

מבחן הלחמנייה הרטובה: שני חלקי הלחמניה נשארו חזקים ויבשים לחלוטין והתחושה היא ממש כאילו הגישו לך אותו במסעדה עצמה. כלום לא נפל מהלחמניה עד הביס האחרון.

הבשר: השורה התחתונה והכי חשובה, הקציצה פשוט טעימה.

מה עם הצ'יפס? אגאדיר מצטיינת בתפריט מגוון יחסית, שכולל ראשונות, סלטים ועיקריות. אנחנו הזמנו צ'יפס, חציל בלאדי וסיגרים מרוקאים. כל המנות נזללו עד הביס האחרון ללא יוצא מן הכלל, אך ראויים במיוחד לציון הסיגרים המרוקאים, שממולאים בתערובת של בשר בקר, טלה וצנוברים, שהגיעו פריכים, חמים ועם ניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.

איך ארוז? הקופסה בה מגיע ההמבורגר הורכבה בקפידה. היא מחולקת לשני חלקים, כאשר בצד ימין הצד העליון של הלחמניה ועליה הירקות, ובצד השני הצד התחתון של הלחמניה, ועליו מונח קרטון שמפריד בין הלחמניה להמבורגר עצמו. DIY מגניב עם אוכל טעים בסוף.

אגאדיר: אם כבר סוף העולם – אז רק ככה // צילום עצמי
אגאדיר: אם כבר סוף העולם – אז רק ככה // צילום עצמי

בנץ בראדרס

השם שיצא להמבורגרייה הולך לפניה. הציונים באתרי ההזמנות ובקרב הבלוגריסטים והפודי'ז השונים גבוהים מאוד, אך כמעט כולם מתייחסים לאיכות ההמבורגר בישיבה במקום. האם האיכות תישאר גבוהה גם במשלוח? איזה מתח, בואו נגלה.

מבחן החום: ההמבורגר הגיע חם, כך גם הצ'יפס, מרחק הבית שלי מהמסעדה הוא כקילומטר, לא רחוק אז לא חכמה, אבל עדיין, הצליח להם בעניין הזה.

מבחן הלחמנייה הרטובה: להבדיל ממקרים אחרים בהם נאלצנו לזרוק הזמנות שלמות לפח ולאכול רק את הקציצה, הלחמניה של בנץ הגיעה בדיוק כמו שצריך, אהבנו.

הבשר: איכותי מאוד, טעים מאוד והכי חשוב, הגיע בדיוק במידת הצלייה שביקשנו, משמע, הכינו אותה במידה אחת נמוכה יותר והוא התבשל מעט באריזה הסגורה של המשלוח. ככה עובדים חברים.

איך ארוז? די פשוט, שקיות. אחרי הכל מדובר בהמבורגר וכל עוד כשפותחים את האריזה מקבלים את ההמבורגר הזה, אפשר לוותר על קישוטים יוקרתיים, אל תסתכל בקנקן וזה.

מה עם הצ'יפס? אמרו חכמים, אם הזמנתם המבורגר בלי צ'יפס, עדיף שתאכלו חביתה אמרו חכמים. עם ההמבורגר הגיעו שני סוגי צ'יפס, האחד בטעם שום והשני בטטה, שניהם היו מצוינים, הבטטה יותר, השום ישאיר לכם ריח פה, אבל למי אכפת, אנחנו בבית, זה לא שיש לכם אירוע.

לא סתם צבר מעריצים. בנץ בראדרס // צילום: שמעון יעיש
לא סתם צבר מעריצים. בנץ בראדרס // צילום: שמעון יעיש

השתתפו בהכנת הידיעה ולא שטפו ידיים אחרי שאכלו צ'יפס: שמעון יעיש ורז ישראלי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר