נשארים בבית, קונים באירופה: חברות השילוח מציעות פתרון - הישראלים עטים על המוצרים

מוצרים רבים זולים יותר בחו"ל והרבה מותגים לא נמכרים בארץ, מה ששולח את הצרכן הישראלי לבדוק אפשרויות נוספות • אחרי שמחירי הטיסות האמירו וחלק מחברות התעופה עדיין לא חזרו, הפתרון נמצא באמצעות חברות שמציעות משלוחים מאתרים באירופה שלא שולחים לארץ • יניב קוטר, מבעלי DealTas: "ההחלטה לפתוח עבור ישראלים את האפשרות לרכוש מרחוק גם מאירופה הייתה טבעית, וכבר אנחנו עדים להיענות גבוהה"

יותר שווה לקנות במשלוח מאירופה - אחרי שבדקנו שאין את המוצר באותו מחיר בארץ. צילום: GettyImages
הצרכנים והצרכניות הישראלים אוהבים מאוד לבקר באירופה - ובאותה מידה גם לרכוש ברשתות רבות ביבשת, שמציעות מגוון עצום של מוצרים ושל מותגים שאינם זמינים בישראל, או שהם זולים יותר מאשר בארץ.
 
עם זאת, על רקע המלחמה, היעדר  חלק מהטיסות הבינלאומיות ומחירי הטיסות שעלו, הישראלים שטסים פחות לחו"ל מחפשים פתרונות לרכישת פריטים מהרשתות האהובות עליהם באירופה, והפתרון נמצא באמצעות חברות השילוח. 

"עדים להיענות גבוהה, בעיקר בסיילים"

חברת השילוח הבינלאומי DealTas מציעה קו ישיר מאירופה לישראל, מחנויות שלא שולחות ישירות לארץ, עם הקמת מרכז לוגיסטי בגרמניה. באמצעות חברה זו ניתן לקבל כתובת מקומית שתשמש את הצרכנים, ולהזמין מוצרים מאתרים שונים בחול עד 75 דולר ללא מע"מ. ישנה תוספת כמובן של עלות משלוח לישראל, ולכן מומלץ תמיד לבדוק אם בשורה התחתונה, המחיר משתלם. 
 
בחברה מציינים כי אירופה מהווה יעד אידיאלי לרכישת אלקטרוניקה, ויתרון נוסף עבור הישראלים הוא התאמת המתח החשמלי במוצרי החשמל, לעומת ארצות הברית. 
 
אתר דוגלס, צילום: ללא
 
 
לדברי יניב קוטר, מבעלי DealTas: "הקניות בארה״ב הפכו ממזמן למשהו שכל אחד מכיר ויודע, אבל קניות מאירופה היו משהו שהיה שמור לנסיעות למדינות עצמן, למרות שהטעם הישראלי מאוד מזכיר את האירופי, ואנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים את הרשתות הללו בכל נסיעה. לכן ההחלטה לפתוח עבור ישראלים את האפשרות לרכוש מרחוק גם מאירופה הייתה טבעית, וכבר אנחנו עדים להיענות גבוהה, בעיקר בתקופות של סיילים".
 
יכול להיות שיוקר המחייה בישראל גורם לקניות מרובות יותר באתרים באירופה?
"יש המון גורמים שמשפיעים על הקניות באתרים בחו"ל, ולכן קשה לבודד את המשתנה. מצד אחד הישראלים טסים הרבה פחות ומחירי כרטיסי הטיסה בשמיים. מהצד השני, המע״מ בישראל עלה ואנשים עושים יותר חשבון אם הם זקוקים לאותה רכישה. כשמדובר בילדים, אי אפשר לוותר על רכישת בגדים או נעליים כי הם גדלים, ולכן יש גידול בתחום זה. בבגדי מבוגרים זה פחות בולט כי אפשר לחכותעם הקניות הללו.
 
"בנוסף, אנחנו מבחינים בשימוש מוגבר פי חמישה במחשבון לחישוב עלויות של שילוח. הצרכנים מחשבים עלויות של מוצרים שהם צריכים ולא של מותרות, למשל, קונים פחות תכשיטים. רואים גם הרבה יותר ביקוש לחלקי חילוף לרכב. בישראל זו תעשייה יקרה שנעשתה יקרה יותר. מחיר של פלסטיק, בורג או חלק שנמצא מתחת למכסה מנוע יכול לעלות בארץ 3,000 שקלים, ובאירופה 100 דולר. בנוסף, בין זארה באירופה לזארה בישראל יש הפרשים גדולים ויש גם קולקציות שונות".
 
עם זאת קוטר, מדגיש כי הוא מעודד דווקא לקנות בעסקים בישראל: "בתור חברה ששולחת מוצרים לישראל, אנחנו תומכים בעסקים בישראל ובלהוציא את הכסף בישראל. אנחנו מבקשים קודם כל לבדוק אם אפשר להשיג את המוצר בארץ במחיר סביר, כי הכלכלה כאן צריכה את זה. אם ההפרשים גדולים, אפשרי להזמין מחו"ל".
 
בחברת DEALTAS ממליצים לבדוק מספר אתרים בקטגוריות שונות. בתחום הקוסמטיקה והטיפוח אפשר למנות את Dm, רשת גרמנית פופולרית המציעה מגוון מוצרי טיפוח, קוסמטיקה ומוצרים לבית במחירים נמוכים במיוחד, המתחילים מ-2-20 אירו.
 
Douglas, רשת אירופית יוקרתית לקוסמטיקה ובישום, מציעה מותגים יוקרתיים לצד מותגים מקומיים. מחירי בשמים נעים בין 30-150 אירו, ומוצרי טיפוח במחירים של 10-80 אירו.
 
Galleria היא רשת גרמנית שמשלבת אופנה, קוסמטיקה ואקססוריז. הרשת מציעה מגוון רחב של מוצרי טיפוח במחירים של 5-100 אירו, בהתאם למותג.
 
וכמובן לחובבי הקניות מוצעת Galeries Lafayette המוכרת, רשת צרפתית יוקרתית שמציעה מותגים בינלאומיים לצד מותגים מקומיים. הקוסמטיקה במקום נעה בטווח מחירים רחב – מ-15 אירו למוצרי בסיס ועד מאות אירו לבשמים יוקרתיים. 
 
בתחום הנעליים לכל המשפחה, ניתן למצוא את Deichmann, רשת גרמנית המציעה נעליים לכל המשפחה , החל מנעלי ספורט יומיומיות ועד נעליים אלגנטיות. המחירים עומדים על כ-20-80 אירו לזוג.
אתר Maisons,
 
Geox הוא מותג איטלקי מוביל ומוכר, אשר ידוע באמצעות טכנולוגיית הנעליים הנושמות שלו. המותג מציע מגוון דגמים אלגנטיים ויומיומיים במחירים ממוצעים של 70-150 אירו לזוג.
 
באשר למשחקים לילדים ותינוקות, HABA הוא מותג גרמני שמציע משחקי עץ איכותיים לילדים ותינוקות. המשחקים בטיחותיים, יצירתיים ומעוצבים בקפידה, עם מחירים הנעים בין 10-60 אירו למשחק.
 
Janod הוא מותג צרפתי המתמחה במשחקי עץ בעיצוב ייחודי, עם דגש על איכות. המחירים: 15-70 אירו לפריט.
 
בתחום עיצוב הבית Maisons du Monde היא רשת צרפתית המציעה מבחר עצום של רהיטים, אקססוריז לעיצוב הבית ודקורציה. המחירים נעים בין 5-1,000 אירו, תלוי במוצר.
 
בתחום האלקטרוניקה אפשר למנות את MediaMarkt, רשת גרמנית מובילה למוצרי אלקטרוניקה, עם סניפים בכל רחבי אירופה. ניתן למצוא שם  למצוא מחשבים, סמארטפונים, ומוצרי חשמל ביתיים.
 
Saturn היא גם כן רשת גרמנית ידועה עם מבחר עצום של מוצרי אלקטרוניקה. ניתן לחפש שם מבצעי סוף עונה או הנחות על דגמים ישנים יותר.
 
BCC היא רשת הולנדית שמציעה מוצרי אלקטרוניקה איכותיים במחירים נוחים. 
 

"הירידה של הפאונד הפכה את הקניות לאטרקטיביות"

רונן אברהמי מחברת IDGU, המציעה משלוחים מארה"ב ומאנגליה, מספר גם הוא על הביקוש למוצרי חשמל קטנים ואלקטרוניקה: "בישראל המתח הוא 220 וולט כמו באירופה, ולכן 99% ממוצרי החשמל מוזמנים מאירופה. הצרכנים מזמינים בעיקר מוצרי חשמל קטנים כמו מכשירי נינג'ה, שואבים של דייסון, רסיברים, רמקולים ועוד. כמובן שאף אחד לא יזמין מכונת כביסה באוויר. מוצרי חשמל קטנים לבית חזקים מאוד מאנגליה, וברוב המקרים הם יותר זולים מישראל".
 
תן לנו דוגמאות.
"רמקול סאונד בר שעולה בארץ 4,000 שקלים, עולה דרך החנות שלנו באתר כ-1,000-1,500 שקלים. אנחנו נותנים אחריות כי אנחנו עובדים עם מעבדות בארץ. לגבי תחום האופנה, כשהיו קשרי מסחר עם טורקיה היה ביקוש גדול לזארה ולפול אנד בר בטורקיה. כעת מזמינים מאנגליה, שהיא גם יותר זולה מישראל, גם אחרי תוספת המע"מ".
 
לדברי אברהמי הערך של הפאונד משפיע גם הוא על הקניות מאנגליה: "בתחילת המלחמה הפאונד הגיע לסיבות החמישה שקלים, והיום הוא עומד על 4-4.5 שקלים, ירידה של כ-10%, מה שהופך את הקניות ליותר אטרקטיביות".
 
אתר DEICHMANN, צילום: ללא
 
מאילו אתרים מזמינים במיוחד?

"יש גם ביקוש לאתר של ברנדי מלוויל ויוניקלו מאנגליה. בחנות שלנו ניתן לקנות מעילים של יוניקלו, והמחיר מחושב עם משלוח עד הבית. אתר מבוקש נוסף הוא זלנדו, לרכישת בגדים. הצרכנים גם מזמינים עגלות ממותגות לתינוקות כמו מאמאז אנד פאפאס. בתחום הטיפוח, מן הסתם יש ביקוש לספורה וגם לבוטס". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר