מדינת ישראל, כמדינת היהודים, חייבת לאפשר לכל יהודי ויהודייה להיכנס בשעריה, גם במסגרת הגבלות הקורונה. יש דרכים רבות לוודא שאותם אנשים אינם מהווים סיכון בריאותי, גם מבלי לפגוע קשות בזהותה היהודית של ישראל. בעצם קביעת האיסור על יהודים שאינם אזרחיה להיכנס למדינה, גורמת הממשלה נזק יסודי ומתמשך לעצם זהותה של ישראל כמדינה יהודית.
מובן שאף ממשלה לא צריכה לסכן את בריאות אזרחיה, אך יש פתרון פשוט: ליישם את אותם פרוטוקולי בריאות ובטיחות הנדרשים מאזרחי ישראל, גם על אלה שחוזרים מ"מדינות אדומות" - בדיקות PCR ובידוד בהתאם לרמת החיסון. אם לאזרחי ישראל הדרישות הללו בטוחות מספיק מבחינה בריאותית, אין סיבה שלא יהיו טובות מספיק גם ליהודים שאינם אזרחים. הנגיף אינו מבחין בין מי שמחזיק בדרכון ישראלי לבין מי שלא.
ישראל אינה דומה לאף מדינה אחרת, שיש לה רק חובה חוקית ומוסרית לרווחת אזרחיה. בליבה ובנשמתה היא מדינה יהודית. היא המפעל ההיסטורי של כינון מחדש של ריבונות יהודית בארץ ישראל, ולפיכך לאף ממשלה ישראלית אין הזכות המוסרית למנוע כניסת יהודים לארץ ישראל.
הסיבה לקיומה של ישראל היא היותה מדינה יהודית, והמנדט שלה הוא כל העם היהודי בתפוצות, גם מי שלא נמנה עם אזרחיה. בהטלת האיסור המפלה הזה, ממשלת ישראל חוטאת לתפקידה. מדינה יהודית לא סוגרת את שעריה בפני יהודים אחרים, במיוחד בשעת צרה.
מדינה יהודית אינה יכולה לאפשר למתמודדות מכל העולם להשתתף בתחרות יופי, ובאותה עת להתכחש לקרובים של העולים החדשים שלה, ובכך לגרום לשיברון לב כאשר משפחות מופרדות זו מזו. מדינה יהודית אינה מונעת כניסה של צעירים יהודים המגיעים ללמוד בישראל. מדינה יהודית תתייחס לכל יהודי העולם - בין שהם מחזיקים בדרכון ישראלי ובין שלא - בכבוד, בהערכה וביחס שווה.
הזהות היהודית שעליה נשענת מדינת ישראל הביאה את אבותינו להקים את המדינה, לעבד את אדמתה ולהילחם באומץ על קיומה. היא הזהות שעומדת בבסיס קיומה, והיא זו שמצדיקה את הסבל וההקרבה הרבים כל כך שאנו נאלצים ונדרשים לעבור בדרך.
הגבלות הקורונה הנוכחיות פוגעות בקשר היקר מפז של מדינת ישראל עם יהודי התפוצות. אסור להרחיק את מדינת ישראל מזהותה היהודית. אם ייחודה של ישראל כמדינה יהודית לא יבלוט והיא תתנהג ככל המדינות - זו תהיה בכייה לדורות. את יהודי העולם עלינו לקרב תמיד ובכל מצב, לא להרחיק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו