אזהרה קטנה לפני שאתם מתחילים: המנה הזאת התחילה מהרצון שלי להשתמש בשאריות של עוגות שמרים ובסיס קרם ברולה שהיו לנו במסעדה בימי שישי אחרי סרוויס בוקר. יום אחד חתכתי את כל העוגות שנשארו, זרקתי אותם לתוך כל המסה של הקרם ברולה שנשארה לי ואפיתי ועם התוצאה אנחנו מתמודדים מאז יום יום. הבראד פודינג הוא הקינוח מספר אחד במסעדה ואנחנו מייצרים 80 עוגות שמרים בשבוע כדי לעמוד בביקוש. בהצלחה
להכנת העוגה:
1 עוגת שמרים ריקוטה
1 עוגת שמרים שוקולד
יום לפני הכנת הבראד פודינג, פורסים את עוגות השמרים לקוביות גדולות, בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ (לא צריך שיהיה מושלם), מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד למועד ההכנה למחרת.
להכנת בסיס הקרם:
1 ליטר שמנת
10 חלמונים
10 כפות סוכר
1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה
אופן הכנה:
תחילה, יש להרתיח את השמנת עם הווניל.
בקערת נירוסטה גדולה, מקציפים קלות את החלמונים והסוכר. וכשהשמנת רותחת, שופכים אותה על החלמונים, תוך כדי ערבוב, מסננים ומניחים בצד
להרכבה:
בעזרת ספריי שמן, משמנים תבנית מרובעת גדולה ובתוך התבנית מניחים את קוביות עוגות השמרים. עליהם שופכים את בסיס הקרם החם.
לוחצים את הקוביות לתוך הקרם ונותנים למסה לעמוד כ 30 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 150 מעלות.
לוקחים מגש תנור, מניחים עליו מגבת ועליה מניחים את התבנית עם המסה.
מעבירים את המגש לתנור, משאירים את הדלת פתוחה. ממלאים את המגש במים חמים עד חצי מגובה התבנית. סוגרים את הדלת ואופים 30-45 דקות עד שהמסה מתייצבת (בדומה לקרם ברולה).
כשהמסה יציבה, מוציאים את התבנית מהתנור. מעלים את חום התנור ל 190 מעלות. מחזירים את המגש עם המסה לתנור (ללא האמבט מים) לעוד רבע שעה. מוציאים ומקררים.
להגשה:
אחרי שהבראד פודינג קר לחלוטין ניתן לפרוס אותו למנות אישיות.
אני אישית מגיש את כל המגש למרכז השולחן, מניח ליד רוטב טופי או קרמל, קצת בוטנים קלופים, מלוחים וסורבה או גלידה שוקולד מריר.