דגים נחשבים למאכל אהוב, מזין וטעים. הם וורסטילים ומגוונים, ובדרך כלל גם קלים להכנה. לצד ירקות, על פסטה, או במקרים של דגים מעושנים או כבושים על פרוסת לחם טרייה.
אבל עם כל האפשרויות הקיימות כיום בשוק הדגים, אנחנו נותרים לא פעם עם שאלות - אילו זני דגים עדיפים, כשמשקללים את כל הנתונים - תזונה, גיוון, טעם ובטיחות (למשל, רמות כספית בדג). באתר של מרתה סטויארט שאלו מומחים מה הם הדגים הטובים ביותר לאכילה, כולל רעיונות וטיפים איך ניתן להנות מכל סוג בבית.
סלמון
הסלמון הוא דג עם טעם עשיר וחמאתי, קל במיוחד להכנה, מה שהופך אותו לאידיאלי למתחילים. הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3 בריאות ללב, חלבון איכותי, ויטמינים חיוניים כמו D ו-B12.
דרכי הכנה מומלצות:
- הניחו חתיכות סלמון מעושן על טוסט אבוקדו לארוחת בוקר משביעה.
- מומלץ על מצע של ירקות עליים או בקדירת פסטה עם סלמון.
- אם רוצים למתן את טעם הסלמון, נסו לצלות אותו עם ציפוי גרמולטה (רוטב ירוק העשוי מפטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ושום) או עם זיגוג אוכמניות.
- ניתן לצלות בגריל עליון ולהגיש עם ירקות ואורז.
- טעים גם כדג נא.
- כאן למשל יש מתכון לסלמון במיסו של יוסי שטרית.
סרדינים
הסרדינים הם דגים קטנים אך עוצמתיים. הם מספקים אומגה-3, סידן וויטמין D, מושלמים לתמיכה בבריאות העצמות והפחתת דלקות. הם מכילים רמות נמוכות של כספית ונוחים לשימוש בגרסתם המשומרת.
דרכי הכנה מומלצות:
- קופסת סרדינים תשדרג מיד כל מנת פסטה, למשל פסטה עם שומר מקורמל, סלרי וסרדינים
- בצלחת עם קרקרים, לחם, ירקות חתוכים וסרדינים משומרים על קיסמים.
- צרבו או צלו סרדינים, והגישו עם אורז או מעל סלט.
- אתם יכולים להחליף את הטונה ולגוון עם סלט סרדינים בלימון ועשבי תיבול. ניתן להנות מהם בכריך, עם קרקרים או כמו שהם.
בקלה (קוד)
דג פופולרי בעל טעם עדין, מה שהופך אותו לאחד הדגים הטובים ביותר למתחילים בתחום מאכלי ים.
דרכי הכנה מומלצות:
- אפו בקלה בתבנית עם שמן זית, לימון ועשבי תיבול למנת דגים קלה.
- בקלה מצוין בבישול בשקית נייר אפייה או רדיד אלומיניום עם תבלינים, עשבי תיבול, חמאה, יין וירקות.
- שלבו בקלה מפורר, ביצה, בצל ירוק ופירורי לחם להכנת קציצות דגים.
- לקדירה בסיר אחד - אפו בקלה עם תפוחי אדמה ועגבניות והגישו עם פסטה או אורז.
- טגנו במחבת, ואכלו לצד דגנים וירקות לבחירתכם.
מקרל
לאוהבי טעמי דגים חזק יותר. המקרל עשיר יותר ונחשב טעים יותר מסלמון ובקלה (למרות שזה עניין של טעם). הוא מקור מצוין לאומגה 3, סלניום, ויטמין B12 וויטמין D.
- מקרל שלם צלוי עם קינואה או קוסקוס, זה שילוב נהדר.
- השתמשו במקרל משומר להכנת קציצות מטוגנות והגישו עם פסטה, אורז או לחם.
- ערבבו מקרל משומר עם פסטה, עגבניות שרי חצויות והרוטב המועדף עליכם.
- מלאו מקרל בלימון, שום ותערובת עשבי תיבול אהובים, ואז צלו עד שמתפורר והופך פריך.
מטיאס (הרינג)
כמו מקרל, יש לו טעם "דגי" חזק. אפשר לתאר את טעמו כעשיר ושמנוני עם מליחות מובחנת. כדג קטן, הוא באופן טבעי נמוך בכספית.
דרכי הכנה מומלצות:
- הדג הקטן לרוב מוגש כבוש או בקרם, כסלט או על קרקרים כמנה ראשונה.
- שלבו דגנים או ירקות עליים עם הרינג מטוגן בחמאה.
- הגישו הרינג כבוש על לחם שיפון כהה עם ביצה קשה, בצל אדום ושמיר ככריך פתוח בסגנון שוודי קלאס