לביבות זוקיני . צילום: איתיאל ציון

אפשר להתחיל להתכונן: מתכון ללביבות זוקיני מטריפות

לביבות הזוקיני האלו יהיו הכוכבות של הדלקת הנרות, אבל המתכון הזה ימשיך אתכם גם הרבה אחרי החג

[object Object]

אנחנו ממשיכים להתכונן לחנוכה במלוא המרץ, ביחד עם קונדיטוריית ביסקוטי הנהדרת, בהובלת השף קונדיטורים אמיר פורת ויוחנן שניאור, אשר יצרו במיוחד עבורנו - ארבעה מתכוני לביבות ייחודיים. כבר שיתפנו אתכם במתכון ללביבות בטטה אפויות וכעת - נעבור ללביבות זוקיני. 

לביבות זוקיני מזוהות לרוב עם המטבח היווני, הן עובדות בדרך כלל טוב עם שילוב של גבינה בבלילה - כאן במקרה הזה הלכו בביסקוטי על גבינת מוצרלה. כיף להגיש אותן לצד גבינות או יוגורט, וכמובן ירקות טריים.

לביבות זוקיני, צילום: איתיאל ציון

לביבות זוקיני 

רכיבים ל-20 לביבות:

  • 4 זוקיני ירוקים
  • 1 בצל לבן קלוף
  • 2 ביצים  L
  • 120 גרם קמח (כ-3/4 כוס)
  • רבע כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 50 גרם מוצרלה

אופן הכנה:

  1. מגרדים את הזוקיני והבצל בפומפיה בעובי דק ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את גבינת המוצרלה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בעזרת כף, מניחים תלולית במשקל כף וחצי ליחידה.
  5. אופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו