אנחנו ממשיכים להתכונן לחנוכה במלוא המרץ, ביחד עם קונדיטוריית ביסקוטי הנהדרת, בהובלת השף קונדיטורים אמיר פורת ויוחנן שניאור, אשר יצרו במיוחד עבורנו - ארבעה מתכוני לביבות ייחודיים. כבר שיתפנו אתכם במתכון ללביבות בטטה אפויות וכעת - נעבור ללביבות זוקיני.
לביבות זוקיני מזוהות לרוב עם המטבח היווני, הן עובדות בדרך כלל טוב עם שילוב של גבינה בבלילה - כאן במקרה הזה הלכו בביסקוטי על גבינת מוצרלה. כיף להגיש אותן לצד גבינות או יוגורט, וכמובן ירקות טריים.
לביבות זוקיני
רכיבים ל-20 לביבות:
- 4 זוקיני ירוקים
- 1 בצל לבן קלוף
- 2 ביצים L
- 120 גרם קמח (כ-3/4 כוס)
- רבע כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 50 גרם מוצרלה
אופן הכנה:
- מגרדים את הזוקיני והבצל בפומפיה בעובי דק ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גבינת המוצרלה ומערבבים לתערובת אחידה.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בעזרת כף, מניחים תלולית במשקל כף וחצי ליחידה.
- אופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.