דניאל גרינברג אנטונוב ("דניאל פטיסרי") בן ה-15 הוא יוצר תוכן וקונדיטור הסובל מתסמונת טורט. בדרך להגשמת חלומו, הוא נלחם בלא מעט סטיגמות ותכתיבים חברתיים, אך למרות הקשיים והבדידות שמלווים אותו מדי פעם - הוא מוצא נחמה בסרטוני אפייה שהוא מפרסם באינסטגרם, אשר זוכים לאהבה רבה מקהל עוקביו.
מתי הכל התחיל?
"כשהייתי בן 4 וחצי אמא שלי גילתה שיש לי טורט", מספר דניאל, "הם ראו שהיו לי טיקים, תזוזות לא רצוניות בראש וקולות בלתי רצוניים", הוא משתף בכנות, אך לדבריו לא סיפרו לו על התסמונת מילדות. "אני לא ידעתי מה זה, אבל בשלב מסוים כבר אמרו לי. המשפחה שלי אוהבת אותי מאוד, עם או בלי קשר לעובדה שיש לי טורט - אז הם עזרו לי להירגע כשהיו לי הרבה טיקים".
להפוך את הלימון לפאי
בזמן מגפת הקורונה, כמו רבים מאיתנו, דניאל מצא את עצמו מבלה לא מעט שעות בבית - וכך הוא גילה שהטורט מחמיר בגלל שעמום. "הטיקים שלי התגברו, והחלטתי להתחיל לאפות. הבנתי מהר מאוד שזה מרגיע את הטיקים שלי", הוא מספר. "שנה לאחר מכן, כבר התחלתי לצלם את תהליך הכנת הקינוחים, ולתעד את זה גם לרשתות החברתיות", הוא מתאר.
זה בא לך באופן טבעי?
"בהתחלה זה היה מאתגר – פחדתי להצטלם בגלל הטיקים, והתביישתי שהסרטונים יובילו לתוצאות שליליות", דניאל מודה. "אבל עם הזמן התגברתי, ולהפתעתי הסרטונים הובילו להצלחה מסחררת - כולל תגובות חיוביות שנתנו לי ביטחון. למדתי להרגיש בנוח מול המצלמה, ולאט לאט הצלחתי ללמוד ולהתקדם בתחום".
View this post on Instagram
היו גם רגעים מאתגרים?
"הקשיים נובעים בעיקר מהטורט. הרבה פעמים ילדים לא מבינים או מעליבים אותי, ואז יש לי יותר טיקים", הוא מסביר. "יש גם תלמידים שמציקים לי בבית הספר, כי הם לא יודעים למה לפעמים הראש שלי זז. אבל לא צריך לשפוט על סמך מראה, פשוט לשאול אם הכל בסדר - ולנסות להיות חבר של אותו תלמיד", הוא אומר, ומוסיף: "זאת לא בושה להיות חבר של ילד שיש לו טורט".
View this post on Instagram
מעבר להעלאת המודעות לטורט, מה הצעד הבא שלך בפן המקצועי?
"בעתיד אני שואף להפוך לקונדיטור, לפתוח מקום משלי, ולהפוך לאחת מהקונדיטוריות הטובות ביותר", הוא מספר, "להגיע למאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות ולשתף את האהבה שלי לאפייה עם קהילה שתתלהב מהיצירה שלי. אני חדור מטרה", הוא מסיים בחיוך.
לסיום, ביקשנו מדניאל לשתף אותנו באחד מהמתכונים המיוחדים שלו, והוא הסכים בשמחה. אז קבלו מתכון לשושני קצף - בגרסת השוקולד.
עוגיות שושנים שוקולד
מרכיבים לעוגיות:
- 390 גרם קמח
- 10 גרם קקאו
- 200 גרם חמאה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 3 חלמונים
- 10 גרם אבקת אפייה
- 200 גרם שמנת להקצפה
למילוי:
- 4 חלבונים
- 200 גרם סוכר
אופן ההכנה:
לעוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה והחמאה עד שהתערובת הופכת לפירורית.
מוסיפים את החלמונים והשמנת להקצפה ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
מכסים את הבצק ומקררים במקרר במשך שעה.
מכינים את המרנג: במיקסר מקציפים את חלבונים עם הסוכר עד שמתקבל מרנג יציב.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מורחים עליו את המרנג באופן אחיד, מגלגלים אותו לרולדה וחותכים לשושנים בגודל אחיד.
מניחים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 20-30 דקות, עד שהשושנים מזהיבות ומתקבלות עם מרקם פריך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram