קונדוליסה רייס, נסיכת תאילנד, בני הזוג קלינטון, מייק פומפיאו. מה שטוב בשבילם כנראה שטוב גם בשבילנו. לאחר שיפוץ משמעותי שעבר לאחרונה, הגענו לסקר את מלון ענבל, מלון ותיק בירושלים שעבר מתיחת פנים והיום משדר יוקרה ומקומיות ירושלמית.
במלון 330 חדרים שמתוכם 70 חדרי פרימיום וסוויטות ו-100 חדרי דלוקס. החדרים המשודרגים גדולים, נעימים ומפנקים מאוד. "אני מאמין שהאורח שמגיע מחו"ל רוצה להרגיש שהוא בירושלים, ולא רוצה מלון גנרי שיכול להיות בכל עיר אחרת בעולם. יותר מזה, כשאנחנו בחו"ל אנחנו מחפשים את המסעדות בהן אוכלים המקומיים. אז יצרנו במלון מסעדות שאליהן מגיע גם קהל ירושלמי שאינו אורח במלון, ומיצבנו אותו כמוסד קולינרי. עכשיו, כשאורח מגיע מחו"ל הוא גם מרגיש את הייחודיות של המלון וגם יושב לסעוד עם מקומיים", מספר מנכ"ל המלון, רוני טימסיט.
את המגמה הזו התחילו במלון ענבל לפני עשור, כשייסדו את פסטיבל המרקים שהיום מאכיל 400 איש ביום. הפסטיבל מקרין גם על מסעדת השף 02 שמלאה כמעט כל ערב. זאת מסעדה מצוינת עם תפריט שמתחלף כמעט בכל יום ומחירים סבירים מאוד. הפורטה של השף הוא ללא ספק דגים, שהוכנו בווירטואוזיות ויצירתיות. מה שמפתיע הוא שלמסעדה אין אווירה של מסעדת מלון, אלא יותר כמו של מסעדת שף יוקרתית ברחובות ירושלים, עם עיצוב צעיר ומוזיקה כיפית. גם התפריט כזה, עם מנות כמו קובנה עם מח עצם או שיפוד עגלה - מקומי משודרג.
ארוחת הבוקר של המלון ידועה כאחת מהטובות בעיר והיא לא מאכזבת. אין כאן בשורה יצירתית במיוחד, רק פרודוקטים מעולים והגשה נעימה. אולי ה-הפתעה של ענבל הוא הבר. מאחורי דלת עץ כבדה מסתתר בר נפלא, מעוצב בטאץ' אפריקאי, עם נישות פרטיות, מבחר אלכוהול מרשים ומנות כיפיות. בניגוד לברים אחרים בעיר (ובכלל) המתאימים יותר לצעירים, הבר במלון ענבל מכוון לבליינים מבוגרים יותר שלא מוותרים על האווירה של בילוי לילי. בהחלט מקום לצאת אליו גם אם אתם לא אורחי המלון.
המלון מציע טיפולי ספא בשיתוף חברת AHAVA, בריכה מחוממת, חדר כושר מאובזר ומועדון ילדים. המלון עבר מתיחת פנים ועיצוב ומחודש, ובהחלט ניתן לשים לב להבדל. ההשקעה בעיצוב ניכרת: חומרים טבעיים תוך דיאלוג עם המקומיות המסורתית של העיר: תקרות עץ, אבן ירושלמית, משרביות פליז, שטיחים אותנטיים באריגה מקומית, עבודות רקמה אתיופיות המספרות סיפורים תנ"כיים, כל אלה יוצרים הרמוניה וסקרנות. גם המיקום מצוין: קרוב מספיק למרכז העיר ולעיר העתיקה, למתחם התחנה הראשונה, ליד משכנות שאננים הציורית, תיאטרון החאן וגן הפעמון, בשכונת טלביה היוקרתית בסמוך לבית הנשיא.
בתחילת המלחמה אירח המלון מפונים מהצפון ובמקביל שיפץ את הקומות העליונות. את הריהוט של החדרים ששופצו – תרם המלון לעמותה. אט אט החלו לחזור קבוצות ואחריהן גם תיירים, בעיקר מארה"ב. בפסח המלון כבר היה מלא. "אנשים באו בשביל לתרום ולעזור, הגיעו עם קיטבגים ענקיים עם ציוד ומתנות. נתנו להם עוד חדרים עבור הציוד שהביאו איתם".
כיום המלון בתפוסה נמוכה יחסית לשנים כתיקונן, אבל לא בגלל שהתיירים חוששים לבוא, אלא בגלל שחברות התעופה האמריקניות טרם חזרו לתפקוד מלא. מנכ"ל המלון מקווה שעכשיו, כשהחברות האמריקניות הגדולות יחזרו לפעילות בסוף מרץ – התפוסות יעלו. "פסח כבר מלא ויש ביקוש גדול של קבוצות לשנים הקרובות. כמובן שאנחנו עדיין תלויים לחלוטין בגאופוליטיקה, אבל נראה שאנחנו לקראת גל גדול של שיבת תיירים".
כששאלנו בנוגע למחיר השהות, טימסיט הסביר שהמחירים עולים ויורדים על פי היצע וביקוש. "כמובן שהמחיר גבוה כי מדובר במלון יוקרה. אנחנו מעלים מחירים לפי הביקוש אבל עדיין מקפידים על תמורה לכסף". ובכל זאת, חדר סטנדט לזוג באמצע השבוע יעלה החודש 1,350 שקלים ויטפס ל-2,260 ללילה בסוף השבוע, כשסוויטת דיפלומט תעלה מעל 7,000 שקלים.
מה צפוי להשתנות במלונות בישראל אחרי התקופה האחרונה? "שום דבר", עונה רוני בחיוך. "אם עברנו את הקורונה וחזר הבופה, אז גם החיים יחזרו למסלולם במלונות אחרי המלחמה. אין שום סיבה שמשהו מהותי ישתנה".
הכתבת הייתה אורחת של מלון ענבל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו