סוליקה
השף אבי ביטון החליט לחקור לעומק את האוכל העדתי מילדותו בפרדס כץ ובסוף השבוע הקרוב, בימים רביעי עד שישי, יציע בסניף איינשטיין של מעדניית"סוליקה" תפריט ספיישלים לתפארת מאכלי העדה העיראקית, לצד, כמובן המנות הרגילות הנמכרות במקום.
בין הספיישלים המיוחדים של ביטון נוכל למצוא קובה ג'רישה במילוי בשר, קובה סלק, מעיים ממולאים בבשר, אורז ובהרט, סלונה, טבית, ערוק ועוד.
איינשטיין 7, תל אביב
לתפריט המלא ולהזמנות: http://www.sulica.co.il/deli
דיאלנה פרנה בר
השף רונן דברת בלוך חוזר אחרי תקופת גלות של למעלה מעשור ופותח בשוק מחנה יהודה בית אוכל חדש ומסקרן בשם "דיאלנה", אשר יתבסס על מבחר מנות מתחלפות מהמטבח הצפון אפריקאי ומוגשות בלחם פרנה שנאפה במקום.
במקום החדש יוצעו בכל שבוע שש מנות מתחלפות שיוגשו בפרנה לוהטת. בין המנות נמצא עופות שלמים שנצלו בטאבון, תבשיל בשר לוקוס על הסכין, נתחי לחי עגל בבישול ארוך, אסאדו עצם במעשנה, שקדי עגל נימוחים. לצד העיקריות יוגשו סלטים וצ'ייסרים מוזלים של אלכוהול.
אגריפס 127 ירושלים
אל קלחה
אחמד חטב (זיזו) הוא מסעדן יפואי שסגר לאחרונה את בית הקפה שלו בגלל הקורונה. בזמן שישב בבית עשה חושבים והחליט לפתוח מקום חדש בדרום תל אביב כשבמוקד יעמוד מאכל מסורתי שלא ראינו במסעדות כבר זמן רב - ה"פאתה". מדובר במנה עתיקה מהמטבח השאמי המבוססת על חומוס, חתיכות לחם מושרה, בשר, יוגורט וחמאה. עוד יימכרו במקום החדש: חומוס, מסבחה,, קודסייה, חומוס עראיס, חומוס בשר ופלאפל.
דרך שלמה 3 יפו

אנימאר
אחת המסעדות האהובות בתל אביב, וזו שבהחלט מתמודדת ראויה בתחרות על הנוף הכי יפה הנשקף ממנה, מציעה 25% הנחה על כל התפריט בימים ראשון עד חמישי ובין השעות 17:00- 19:00, הן במסעדה עצמה והן בבר ה-FUFU הצמוד.
הירקון 87 תל אביב
