רחוב נחלת בנימין הפך בשנתיים האחרונות ללב לבה של סצנת הקולינריה והבילוי התל אביבית. אם בעבר היו אלו רחוב דיזנגוף או רוטשילד, שניקזו אליהם את הסצנה, אין ספק שמאז שהפך הרחוב למדרחוב, מדובר בהצלחה מסחררת.
אפשר למצוא כאן בין היתר את רדלר המוצלחת של מושיקו גמיאלי, מסעדת הבשרים המעולה טריגר (נמצאת אמנם על מונטיפיורי, אבל לגמרי חלק מהסצנה) כמו גם חנות היין שלה מעבר לכביש שמספקת בילוי נהדר, טיפסי טונה החדשה, A.K.A הפופולרית ועוד ועוד. בתל אביב נטולת תיירות חוץ, התל אביבים ממלאים בעצמם את המסעדות, והסצנה ברחוב תוססת ולוהטת מתמיד.
המצטרפת הטרייה לרחוב החם היא מסעדת ברבור (במלעיל), של קבוצת ILU, שתפסה את מקומה האסטרטגי של ברוט, על הפינה של נחלת בנימין ומונטיפיורי וכמו משלימה את התמונה הקבוצתית המתגבשת כאן.
קבוצת ILU birds מורכבת מחבורה של שפים מוכשרים ואנשי אירוח, שאחרי לא מעט אירועי פופ אפ, אירועים פרטיים ובראנץ' נהדר שעדיין קורה מדי שבת, החליטו להתמקם כאן, באופן קבוע ויום-יומי, עם ברבור - מסעדת גריל מקומית עם קריצה אירופאית.
בניצוחם של אדם סולד ויובל לשם, עטה על עצמו החלל הפינתי תפאורה חדשה. הצוות לבוש סינרים לבנים וחולצות מכופתרות והשולחנות ערוכים במפות לבנות, כשעליהם נרות ופרח, קריצה למראה האירופאי-אלגנטי מחד, לצד עריכות נייר חד-פעמיות שעושות כבוד לשיפודיות המקומיות.
בבר נבנה גריל מרשים, שהוא הלב הפועם של המקום. התפריט בברבור שנבנה על ידי ILU בהובלת השף איתי אייל, מצליח לצייר תמונה די מדויקת על אופיו של המקום, אין כאן מניירות או גינונים מיותרים. בלב המסעדה - המטבח הפתוח, שעומד במרכז החלל האינטימי, סביבו בר ישיבה קטן, שורה ראשונה לעבודת השפים המרשימה, בה ירקות, דגים ובשר עולים על הגריל ומקבלים טייק יוצא דופן.
אז מה אוכלים?
התפריט של ILU, כך מספרים כאן, נשען על אהבה גדולה לקלאסיקות, וכך הוא מצליח ליצור עבור הסועד מנות וינטג׳יות עם קריצה מודרנית ומהודקת.
מתחילים עם מנת לחם (כאן קוראים לה פוקא'צה, אבל זאת לא הפוקאצ'ה הקלאסית שאולי תדמיינו) עם בצל מקורמל ורוזמרין, המוגשת לצד שמן זית וחמאה (26 שקלים), לידה לא היינו מוותרים על גבינת סטראטצ'לה נהדרת (שהיא למעשה הפנים של הבוראטה), עם שמן ירוק מעושן ודבש (39 שקלים), או למשל מנה מצוינת של סשימי צרוב עם גחל עם מיניונט מלפפון, ג'ינג'ר ושמן קליפות מלפפון שרופות (75 שקלים).
עוד אחת מהמנות הבולטות במקום היא סלט דפי קולרבי ותפוח גרני סמית', בויניגרט טרגון עם פקורינו ואגוזי לוז (62 שקלים), וגם פולנטה קריספית, מעיו צ'יפס תירס כיפי לצד גבינת קומטה ועירית (39 שקלים).
הצגת פוסט זה באינסטגרם
יש גם מנות גדולות יותר, חלקן כאמור עם קריצה נוסטלגית לקלאסיקות כמו פסטה זיטי על גריל, שיפוד פטריות ורוטב קאצ'ו א פפה (72 שקלים), מעין פרשנות עם טוויסט לפשטידת פסטה בביצוע מהנה ומנחם במיוחד. וכמובן לא מעט מנות עיקריות של דגים ובשר כמו פילה דג ברשת ברוטב צלפים, חמאה, שום ויין לבן (125 שקלים), רולדת קבאב עם סלסת בצל ירוק שרוף ורוטב ראנץ' (78 שקלים) או שיפוד שכבות שטייל עם שומן וקבאב, שמגיע לצד כרוב בפחם ורוטב יוגורט וחמאה חומה (83 שקלים). לצד המנות מוגש תפריט יינות מצומצם יחסית, אך מדויק, וגם תפריט עם חמישה קוקטיילים, ממנו דגמנו קוקטייל מוצלח במיוחד, של בזיל סמאש, המורכב מסיפסמית' ג'ין, ורמוט לבן, סירופ בזיליקום וקליפות הדרים (54 שקלים).
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אין מה לומר, הניסיון של אנשי ILU ביצירת חווית אירוח מדויקת עובד לטובתם גם הפעם. השילוב של אנשי מקצוע מוכשרים שיודעים את העבודה, במטבח ומחוצה לו, מצליח ליצור מסעדה קז'ואלית, שמצד אחד לא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות ומצד שני מצליחה לספק חווית בילוי מהנה מאוד ובעיקר טעימה מאוד.
ברבור
נחלת בנימין 36, תל אביב
ראשון-שבת: 18:30-00:00
03-7940845