השווארמה הכי מדוברת בארץ מגיעה למרכז ת"א

גרטי דונר יתארח אצל יובל בן נריה בקפה טאיזו ליומיים של ספיישלים עם טוויסט דרום מזרח אסייתי • קרנבל הניוקי של ורונה מגיעה לרפאלו • אסף גרניט מגיע לגרנד קניון חיפה ושלל אירועים טעימים לכבוד יום האישה • כל מה שטעים וצריך לדעת השבוע

השווארמה של גרטי מגיעה לקפה טאיזו

השווארמה של גרטי מגיעה לקפה טאיזו 

היום (שלישי, 25 בפברואר) ומחר יארח יובל בן נריה בקפה טאיזו את גרטי דונר לפופ-אפ של שווארמה וספיישלים אסליים אחרים עם טוויסט דרום מזרח אסייתי. מה מעמיסים? שווארמה קורמה פיסטוק (רוטב פיסטוקים וקשיו, פיסטוקים קלויים, כוסברה וצ'ילי אדום לצד אורז יסמין – 88 שקלים); סלט לאסי (עלי חרדל, מלפפון, צ'ילי אדום, נענע, כוסברה ושאלוט – 78 שקלים); ואיך לא – פיתה שווארמה (ראיטה שמיר, צ'אטני, סחוג, חמוצים ובצל סגול – 76 שקלים). שימו לב, מנות הפופ-אפ זמינות במסעדה עצמה בלבד, ולא במשלוחים.

קפה טאיזו, כיכר גבעון 12, תל אביב

"אנו" מוזיאון העם היהודי, צילום: רוני כנעני

סיפורים מהמטבח המשפחתי של פודיש

פודיש (FOODISH), אגף הקולינריה של אנו – מוזיאון העם היהודי, משיק מסורת ליום המשפחה. הכירו את "סיפורים מהמטבח המשפחתי", יוזמה שמזמינה אותנו לציין את כוחה של הארוחה המשפחתית לחיבור רב דורי דרך האוכל. במסגרת הפרויקט יתקיימו מפגשים רבים לאורך שבוע המשפחה, לא רק במוזיאון עצמו אלא גם בבתים פרטיים, במסעדות ובמרכזים קהילתיים ברחבי הארץ.
שיאו של השבוע יהיה ביום רביעי, 26 בפברואר, עם סדרת אירועים שתתקיים במוזיאון, ביניהם שיח משותף של רותי רוסו עם משפחות נופלים על סירים וגעגוע; מפגש על שמות משפחה יהודיים שמקורם בעולמות האוכל; סיור מודרך בעקבות סיפורי אוכל; יריד קח-תן של ספרי בישול ועוד. כמו כן יתקיים ביום רביעי בלובי המוזיאון, בין 16:30 ל-21:00, יריד אוכל יהודי כשר שבו יוגשו מנות בהשראת המפגשים השונים, דוגמת קיגל ירושלמי, בייגל עם לקס, קוסקוס, פריקסה ועוד.

לפרטים נוספים והרשמה לאירועים.

ניוקי טרטופו ברפאלו, צילום: אסף קרלה

קרנבל הניוקי של רפאלו

רפאלו, רשת המסעדות האיטלקיות הצפונית, תחגוג ביום חמישי הקרוב (27 בפברואר) את קרנבל הניוקי של ורונה, עם קרנבל מקומי משלה שבו תוכלו להתרשם מספיישלים כמו ניוקי בושה ברולה (ניוקי סלק ברוטב שמנת, שום ותרד, יין לבן, ערמונים וגבינת בושה מקורמלת – 65 שקלים); וניוקי טרטופו (ניוקי ברוטב שמנת, יין לבן, אגוז מוסקט ומגוון פטריות – 79 שקלים).

המנות המיוחדות יוגשו בכל מסעדות הרשת בחיפה, בקריות ובנוף הגליל.

שישי נשי בחצר הגפן, צילום: חיים יוסף

שישי נשי ב"הגפן", יפו

הגפן – חצר יין מקומי יקיים ביום שישי הקרוב, 28 בפברואר, אירוע "שישי נשי" שבו תינתן במה לשפיות מובילות שיצרו תפריט במיוחד ליום הזה, כמו גם יריד דוכנים של עשייה נשית במתחם קן הקוקיה הסמוך.

במוקד המפגש תארח השפית מאיה דרין נבחרת בשלניות שכוללת את סבינה ולדמן, רינת צדוק, דנה-לי ברמן, לירון גרינברג ותכלת פורטמן ליום של עשייה משותפת עם תפריט בראנץ' עונתי שכולל מנות כמו חלה של שבת עם סלט ביצים, עצם מח קלויה ובצל מטוגן (48 שקלים – מנה של מאיה דרין); רושטי כרוב עם סלט פורל מעושן, מיונז חזרת, שמיר ותפוחים לצד קולרבי כבוש (76 שקלים – מנה של סבינה ולדמן); ומאפה עלים ירוקים עם קרם פרש מתובל בעשבים טריים, גרידת לימון, חזרת ודג נא (74 שקלים, מנה של רינת צדוק). ויש גם מתוקים.

בגזרת היין, היינניות מיקה רן מנדל, נעמה סורקין, ניצן סברסקי וענת אגמון יופקדו על המזיגות, כאשר בקבוקים מיוחדים יימכרו במתחם קן הקוקיה, שבו גם יתמקמו שלושה מיזמי אופנה. שעות הפעילות: 11:00 עד 16:00.

הגפן – חצר יין מקומי, נועם 3, תל אביב

מסעדת "הלנה", צילום: עמית גירון

יום האישה בהלנה, תל אביב
בר האוכל והיין התל אביבי הלנה חוגג את יום האישה הבינלאומי שחל ב-8 במרץ – במשך חודש שלם. איך זה מתבטא? במהלך כל החודש הבא יתארחו במקום כמה מנשות האוכל הבולטות בישראל לטובת ארוחות מיוחדות ושיתופי פעולה מסקרנים.

כבר ב-2 במרץ תגיע להלנה השפית לילך רווה שתספק טעימות מזרח אסייתיות; שבוע לאחר מכן, ב-9 במרץ, יהיו אלה נשות יקב ספרה שישיקו את בציר 2024; השפית תמר כהן צדק תתארח ב-16 במרץ ותביא איתה טעימות מאיטליה; והחודש ייחתם ב-28 במרץ עם יריד "הלנה מרקט" שבו יוצבו דוכנים עם תוצרת ישראלית.

הלנה, שדרות תרס"ט 6, תל אביב

הטירמיסו של דנה לי ברמן, צילום: דנה לי ברמן

קוטון קלאב מארח, תל אביב
ב-3 וב-4 במרץ, החל מ-18:00, יארח חלל האירועים קוטון צמד ערבי פופ-אפ בהובלת השפים גיא רוזמרין ודנה-לי ברמן, שיביאו איתם את האהבות וההשפעות האישיות שלהם. בעוד שרוזמרין (לשעבר מסעדת בעתו החיפאית) מתחבר לים ולדגה, ברמן (אקס גן השקמים) שואבת השראה מהמטבח האיטלקי והצרפתי. ביחד הם יציעו שני ערבים קולינריים שמחברים בין העולם הקלאסי לעולם החדש, עם מנות כמו פורקטה טלה (ירוקים, שומר קונפי ודמי טלה – 108 שקלים); תבשיל ברכות (ציר ירקות, קרעי לחם שרוף וגבינה חרוכה או דג ים – 98/72 שקלים); וקינוח בודינו עם גבינת גלי ומרמלדת אפרסמון (42 שקלים).

את הארוחה ילוו יינות מסדרת LAVA של יקב רמת הגולן. לפרטים והזמנות (יש לבחור בתאריכים הרצויים בחלל הקוטון קלאב).

קוטון קלאב, נחלת בנימין 18, תל אביב.

מסעדת הטרקלין, צילום: אפיק גבאי


ארוחות קונספט בטרקלין
בכל ערב שלישי במהלך מרץ ואפריל תערוך מסעדת הטרקלין שבתל אביב ארוחת קונספט זוגית-מוזיקלית בת שבע מנות בהשראת הביטלס. הארוחה, שזכתה לשם המחייב "Let Eat Be" (על משקל השיר והאלבום "Let It Be", כמובן) נוצרה על ידי השף עמית בנטוב וכוללת ספיישלים כמו פולנטה בחלב קוקוס, ריזוטו פטריות יער, טורטליני בקר וקינוח טריו תותים (סורבה תותים ופנקוטת תותים על קרפצ'יו תותים). כל זה מלווה ביינות של יקב שאטו דה גליליי, הרצאה בנושא הביטלס, פסקול תואם והפתעות אחרות. 350 שקלים לסועד, יש להזמין מקומות מראש. הארוחה מוגשת החל מ-19:45.

הטרקלין, היכל התלמוד 4, תל אביב.

אסף גרניט מגיע לגרנד קניון, צילום: תמי בר שי

הרצאה של אסף גרניט בגרנד קניון, חיפה

אסף גרניט יתארח ב-6 במרץ בגרנד קניון בחיפה לטובת העברה של הרצאת "חוויה ללא פשרות" שלו. בערב מעורר ההשראה יספר השף המוביל על פועלו בארץ ובעולם ב-15 השנים האחרונות דרך קבוצת מחניודה, יחשוף את הקשיים והאתגרים שעמדו בפניו ויסביר איך הם לא פגעו בשאיפתו הבלתי מתפשרת להצלחה. האירוע יתחיל בקולנוע הוט סינמה ב-19:00. 100 שקלים לכרטיס, כולל שקית מתנות של הקניון.

ימה טו גו, צילום: אמיר מנחם

נאות ונעות: מנות חדשות בימה טו גו

ימה, קצביית הדגים התל אביבית של השף יובל בן נריה, מספקת מעכשיו גם מנות מוכנות לאכילה במשלוח, תחת קטגוריית "ימה טו גו". מה מזמינים? המנותל משתנות בהתאם להיצע, אבל הנה כמה דוגמאות: טרטר דגים בסגנון הוקיידו עם בצלי שאלוט, גי'נג'ר ורוטב סויה ומירין (69 שקלים); טטאקי בלו פין עם אצות קומבו, פונזו ופנקו בוטנים (89 שקלים); וסשימי ברוטב סויה לבנה וחמאה חומה עם גלייז דאשי, סלסת צ'ילי ומלפפון (69 שקלים). להזמנות דרך וולט לאזור תל אביב, הרצליה והסביבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר