אפשר להגיש הרבה דברים לצד או על המבורגרים, אבל הנה משהו שסביר להניח שלא נתקלתם בו עדיין בבואכם לאכול אחד כזה: המבורגר שמוגש לסועדים עם כתב ויתור.
אולי תופתעו לגלות, אבל ההמבורגר המדובר אומנם מכה גלים לאחרונה ברשת, אבל הוא אחד סטנדרטי למדי. את דרכו לכותרות הוא מצא, כאמור, לאחר שהוגש לסועד במסעדה בנמל התעופה בטורונטו השייכת לרשת הילטון בקנדה כשלצידו כתב ויתור עליו הוא נדרש לחתום.
Posts from the toronto
community on Reddit
הסיבה? הסועד ביקש לקבל אותו לצלחתו במידת העשייה "מדיום רייר" - מידה, כך גילה, שאינה עומדת בתקנות במדינה, שלפיהן בשר טחון חייב להיצלות בטמפרטורה של 71 מעלות צלזיוס למשך 15 שניות לפחות כדי למזער את הסכנה להישרדות בקטריות.
הסועד האמריקני, שבחר להישאר אנונימי, הביע את הזעזוע שלו מהחוויה הקולינרית בשרשור שפתח ב"רדיט" הקנדי. בין היתר, מתוך רצון להבין אם מדובר באקט מקובל בקנדה. "הזמנתי את ההמבורגר מהמלצרית במידת צלייה של מדיום רייר והיא לא אמרה מילה", שיתף את הגולשים.
"היא הביאה לי את המנה וזה נראה נהדר", הוסיף וסיפר, "אבל אחרי שנתתי את הביס הראשון הגיעה המלצרית ונתנה לי כתב ויתור לחתום עליו.
לדבריה, כך הוסיף והסביר, במסעדה הם נדרשים תמיד לצלות את ההמבורגרים לרמת וול דאן, ולכן מכיוון שבחר לאכול את ההמבורגר שלו ברמה של מדיום רייר הוא חייב לחתום על כתב הויתור. "נותרתי המום", שיתף. "קראתי את הדברים ועכשיו אני חושב שלעולם לא אוכל להזמין יותר המבורגר", סיכם בייאוש והוסיף כי הבקשה והמסמך זעזעו אותו כל כך עד שהחליט לקום וללכת מבלי לסיים את המנה שהזמין. "אני אדם נחמד, אז שילמתי והלכתי"", כתב ותהה: "אני אמריקני, אז אני מנסה להבין אם זה מקובל בקנדה" כתב ושיתף שבכתב הוויתור הסועד חותם, למעשה, על הסרת אחריות מהמסעדה בכל הקשור לתחלואים כתוצאה מאכילת המנה כפי שהזמין אותה, כולל מוות. "למה המלצרית לא אמרה לי כלום לפני כן? אני עדיין לא יכול להאמין".
השרשור צבר במהרה מאות תגובות ברשת. חלק מהגולשים ניסו לספק הסברים לחוויה הקולינרית. "זה חוק שקיים באונטריו במטרה למנוע התפרצות של חיידק האי-קולי, שמאוד נפוץ עדיין בארה"ב ונראה שזה עובד", הסביר גולש. אחרים חיזקו את דבריו וכתבו כי כשמדובר בבשר טחון, הסכנה לתחלואה גבוהה, לכן יש דרישה להגישו במידת צלייה של וול דאן.
גולש אחר דווקא את הסועד וטען שהיה צריך להיות מודע לסכנות אכילת בשר שלא נצלה דיו. "תמיד יש סיכון מסוים באכילת בשר בצורה הזו והיית צריך להבין את זה", כתב והוסיף מאידך: "מוזר שביקשו ממך לחתום על כתב ויתור, ועוד יותר מוזר, שהביאו לך את כתב הוויתור לחתימה אחרי שכבר הגישו לך את המנה".
בראיון לאתר "יאהו אוסטרליה", התייחס עורך דין אוסטרלי למסמך וציין כי מחלות הנובעות מאכילת בשר שלא נצלה עד סופו מהוות סיכון אמיתי וכי הגשת תביעות נגד מקומות המגישים מזון הוא לא דבר יוצא דופן במדינה.
"מי שצרך מזון שלא בושל עד סופו - שיש לו את הפוטנציאל לגרום לצרכן לנזק - והנזק אכן נגרם, יכול בהחלט להגיש תביעה נגד המקום שהגיש לו את האוכל. מדובר בסיכון של ממש, לכן סביר שהוא עומד בראש מעייניהם של בעלי העסקים בתעשיית המזון והאירוח", הסביר.
הוא הוסיף: "זה לא מאוד מקובל שמסעדות יבקשו מסועדים לחתום על כתב ויתור שכזה טרם צריכת המזון, אבל זה גם לא משהו שלא שמעו עליו".
עורך הדין ביקש להבהיר כי גם חתימה על מסמך שכזה לא מסירה באופן מוחלט את האחריות מבעלי העסק או מספקת לו הגנה גורפת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו