בלי אותיות קטנות: המסעדה שתחלק לכם המבורגרים במתנה

כן, כן, במרלן תל אביב מחלקים המבורגר שני בחינם עד סוף השנה • מה אוכלים בפסטיבל האורות בירושלים? • ארז קומרובסקי פותח מסעדה צפונית בתל אביב • והבראנץ' המפנק של סילו חוזר • קבלו את כל החדשות הטעימות

1+1 על המבורגרים במרלן עד סוף השנה. צילום: אמיר מנחם

1+1 על ההמבורגרים במרלן, תל אביב
המבורגר במתנה, מישהו? הלוקיישן התל אביבי של "מרלן" מציע 1+1 על כל תפריט ההמבורגרים שלו בימים ראשון עד רביעי, בלי אותיות קטנות. פשוט קונים המבורגר אחד ומקבלים את השני ללא תוספת תשלום. המבצע יימשך עד סוף השנה, וכאמור לא תקף במרלן גבעתיים.

מרלן, בן ציון 2, תל אביב

פיש אנד צ'יפס בגן הבוטני, צילום: לוטוס

WINTER DREAMS - מה אוכלים בפסטיבל האורות בירושלים?
במסגרת אירוע החורף הגדול שנפתח בסוף השבוע שעבר בגן הבוטני בירושלים, יתארחו השפים גיא גמזו ותומר אגאי עם מאכלי חורף, זאת בנוסף לקבוצת באיירן מרקט שתציג דוכן נקניקיות ייחודיות בטעמים מגוונים. מחירי המנות ינועו בין 25 ל-45 שקלים.

השף תומר אגאי יכין פטאטס בראווס ספרדי (30 שקלים), גיא גמזו יגיע עם דוכן לחמניות רכות ונימוחות ממולאות בנתחי בשר שהושרו בתערובת אסיאתית בתוספת פלפל מעושן (45 שקלים), באיירן מרקט יציגו מבחר נקניקיות בקונספט מיוחד המשלב אוכל רחוב גרמני ואוסטרי כמו נקניקיית פרנקפורטר קלאסית, נקניקיות מבשר הודו ובשר בקר וגם נקניקיה טבעונית (30-35 שקלים) בלחמניה ללא גלוטן.

בנוסף, ייהנו מבקרי שוק החורף בגן הבוטני מדוכנים של מרקים חמים: עדשים, עגבניות ובצל (35 שקלים), סוגי יינות אדומים ולבנים (32 שקלים), בירות ישראליות ממיטב מיבשלות הבוטיק בארץ ביניהן גם הרצל ומלכה (28 שקלים), וכמו בשווקי כריסמס באירופה יהיו עמדות של פיש אנד צ'יפס (45 שקלים) צ'ורוס מתוקים (25 שקלים), ערמונים ושקדים קלויים, פופקורן, שוקו חם ותירס חם לילדים (15-18 שקלים) סנגריה חמה, סחלב חם (20 שקלים) וסיידר חם (15 שקלים), דוכן תפוח אדמה מדורה וגם דוכן סופגניות בתקופת חג החנוכה.

כל המנות כשרות.

לפרטים נוספים

מסעדת החורף הצפונית של ארז וחנן, צילום: אסף קרלה


צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז וחנן בפר דרייר, תל אביב
בעיצומו של המסיק ועם תום הבציר, פותח פר דרייר שבשכונת נגה את החצר הפנימית שלו לחוויה צפונית-מקומית. במשך שלושה חודשים, בימים רביעי וחמישי, מסעדת החורף של ארז קומרובסקי וחנן עזרן תביא את עושרו של המטבח הצפוני אל החצר המיוחדת של פר דרייר. מסעדת החורף של ארז וחנן מזמינה את הקהל לטעום את האוכל של הקייטרינג האהוב עם סדרה של סעודות ומשתאות המוקדשים לטעמים, חומרי הגלם, היינות והמסורות הצפוניות.

בין המנות שיגישו השפים המוערכים יהיו לחם ממולא תרד מנגולד מכפר מנדא וגבינת ג׳יבנה מהצפון, יוגורט כבשים (44 שקלים); פיתה בדואית ממולאת חצילים וקשקבל של הנוקד – 52 שקלים); שיפודון של שקדי עגל על ענפי אלון יחד עם שיפוד אדום, סלסה אבוקדו, פלפל חריף, לימון ועלים – 154 שקלים) ועוד. במרכז המשתה עומד בר היין, שיציע מבחר עשיר של יינות צפוניים מיקבים מובילים.

להזמנות

פר דרייר, בת עמי 7, מתחם נגה, תל אביב יפו

סלט חאקורה על מצע יוגורט, צילום: טל פז תקשורת

תפריט ליקוט בארמון סהרה
השף נשאת עבאס של מסעדת ארמון סהרה הסמוכה לכפר תבור עושה כבוד לעונת הליקוט עם תפריט שיעזור לכם להכיר מקרוב את העולש, את שומר הבר, את העכוב ואפילו את החוביזה. במנות כמו לאפה תרד בטאבון (40 שקלים); ריזוטו פריקי וחוביזה (40 שקלים); מדפונה כבש על מצע עכוב (140 שקלים); וקבב טלה על מקל שומר בר (70 שקלים).

ארמון סהרה, כביש 65 בדרך לכפר תבור, נין

ארוחת בשרים של מיטמן, צילום: רוני כספי

ארוחת בשרים מיוחדת במיטמן, ת"א
רשת קצביות מיטמן תקיים ב-3 בדצמבר ארוחה חד פעמית - על טהרת הבשר כמובן. זה יקרה במידל בר שבשרונה מרקט תל אביב בין 20:00 ל-22:00, שם יוגש לסועדים תפריט קרניבורי על מלא עם שבע מנות היישר מהקצב אל השולחן. בהיצע: פרושוטו אנטריקוט לצד בייגלה חם; טרטר בקר קלאסי; טטאקי סינטה; נקניקיות אסאדו; אנטריקוט מיושן וגם ספייר ריבס טלה. לקינוח: כבד אווז "נפוליאון" (פילה כבד אווז, בצק מילפיי, קרמל ושברי קוקוס מסוכרים). 480 שקלים לזוג, לא כולל שתייה.

יש להזמין מקומות מראש באתר 

הבראנץ' של סילו, צילום: בן חסדאי

סילו חוגגת עשור ומחזירה את הבראנץ'
סילו החולונית חוגגת עשור ומציינת את ציון הדרך בסדרת אירועים מיוחדת שיתקיימו במהלך שנה הקרובה. לאורך דצמבר ולמשך חודש אחד בלבד, למשל, בופה הבראנץ' של המסעדה ישוב להדרן. תמורת 129 שקלים לסועד (59 שקלים לילד עד גיל 8) תקבלו עיקרית לבחירה כמו פריטטה ורדה (זוקיני, תפוחי אדמה ועשבי תיבול) או קורנטו מקורמל (ביצת עין, בייקון טלה ומייפל), לצד גישה חופשית למזנון עמוס בסלטים, גבינות, פסטות, מאפים, עוגות, מוזלי ועוד (כולל אופציות טבעוניות וללא גלוטן). הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בין 9:00 ל-12:00.

סילו, פארק פרס, חולון

המרקים של סופלייר, צילום: יח"צ


סופלייר חוזר, תל אביב

פופ-אפ המרקים סופלייר חוזר בפעם הרביעית. המקום, שהוא חלק מקבוצת TGV, מציע מגוון מרשים של מרקים בעבודת יד לצד לחמים שנאפים במקום - וכולם זמינים לאכילה במקום, בטייק אוויי ובמשלוחים. לגימה קטנה מתפריט חורף 2024: מרק חרירה מרוקאי (אטריות, עדשים, כוסברה ופטרוזיליה - חריף!); מרק עגבניות ריזוטו; מרק מוליגטוני הודי (עדשים, פרגית, תפוחי עץ מושרים בחלב קוקוס וקארי); מרק עוף של סבתא (בלי ירקות אבל עם אטריות, בדיוק כמו שצריך); ומרק גונדי פרסי (ציר עוף, בצלים, גרגירי חומוס וקציצות עוף). 39 שקלים לחצי ליטר או 59 שקלים לליטר.

לנשנוש: לחמניות בריוש ממולאות ברוטב שום (18 שקלים לשלוש יחידות); קרעפלך עוף (18 שקלים לחמש יחידות); וברד פודינג ממולא שוקולד לקינוח (18 שקלים).

סופלייר, מלכי ישראל 11, תל אביב

תפריט ערב בבוקה,

תפריט ערב חדש בבוקה, תל אביב
בית הקפה התל אביבי בוקה אחד העם משיק תפריט ערב חדש שמוגש החל מ-17:00 וכולל מנות ממטבחו של אסף שטרן - השף הראשי של קבוצת בוקה. מה אוכלים? פתיחים כמו בטטות צלויות על צזיקי, גראטן כרוב וטחינה עם שקדים קלויים; עיקריות דוגמת רוטלו תרד וגבינות ברוטב עגבניות, וכריך קורנדביף ורמולד. לקינוח: עוגת גבינה קלאסית עם קולי פירות יער, ודיזרט הדגל של המקום - פרנץ' טוסט עם שברי עוגיות ובננה טבולים ברוטב נוטלה, מייפל וטחינה גולמית. כל המנות מוצעות בטווח של 22 עד 78 שקלים.

בוקה אחד העם, אחד העם 91, תל אביב

דאלי בר יין, צילום: שני בריל

דאלי, בר יין חדש ברמת השרון
דאלי הוא בר וחצר יין חדש ואינטימי-אבל-אורבני ברמת השרון שקרוי על שם הבעלים שלו, אייל דאלי (ולא על שם הצייר). על הצד האלכוהולי מופקד איש היינות ג'סי בוקר, שאצר מבחר מרשים של בקבוקים - בהם קלסיקות מוערכות לצד בחירות פחות שגרתיות. על תפריט האוכל, שהוא חלק לא פחות חשוב במקום, אמון השף אייל פרץ שהתאים את המנות להיצע המשקאות, עם מטעמים כמו ברוסקטת אבוקדו (עגבניות תמר וקרם פרש - 39 שקלים); קרפצ'ו בקר (מוגש עם לחם - 64 שקלים); סלט קיסר (49 שקלים) וצלוחית דגים (גרבלקס, מטיאס, טונה מעושנת, קוויאר אדום וצנונית - 35 שקלים).

דאלי, סוקולב 71, רמת השרון

קומינגו, גם בצהריים, צילום: אסף קרלה


קומינגו משנה קונספט, מודיעין

מסעדת קונמיגו שבמודיעין, שעד היום היתה פתוחה בשעות הערב והגישה ארוחת טעימות בשרית בלבד, משנה קונספט: המסעדה פתוחה כעת מ-12:00 ומציעה תפריט מלא ומגוון יותר. במנות הבולטות: אסאדו מעושן ברוטב ברביקיו עם פולנטת תירס (132 שקלים); טורטליני חמוסטה במילוי בשר ברוטב מרק חמוסטה (95 שקלים); וחזה אווז בסו-וויד על קרם ארטישוק (69 שקלים). ויש גם האפי אוור חדש עם 1+1 על הקוקטיילים, בין 15:00 ל-18:00.

עדיין מעוניינים בארוחת הטעימות הקלאסית? הכל טוב, גם היא קיימת: תמורת 320 שקלים לאדם תקבלו שבע מנות עם מבחר בשרים בטכניקות בישול שונות, תוספות ויין אדום חופשי.

קונמיגו, שדרות הרכס 13 מודיעין, כשר

וופל דובאי במקס ברנר, צילום: סטודיו דיטיילס

שוקולד דובאי נוחת במקס ברנר
טרנד שוקולד דובאי נוחת ברשת מקס ברנר, שרקחה שני קינוחים בהשראת האמירות. אתם יותר ממוזמנים לבחור בין קרפ שוקולד דובאי (במילוי קרם פיסטוק ואטריות קדאיף, עטוף בשוקולד חלב ושברי פיסטוק ולצד גלידת וניל - 69 שקלים), לבין וופל קדאיף (קרם ושברי פיסטוק, אטריות קדאיף, קצפת, קרם מסקרפונה ומייפל - 79 שקלים). 
רשת מקס ברנר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר