עוד חוזר הטיגון

אם כבר אתם בשוונג של טיגון לביבות וסופגניות, אל תזרקו את השמן ותשאירו מקום בבטן למעדנים האלו

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג //

נהרות של שמן כבר זרמו במטבחי, גועשים ורוחשים ומטגנים מיני לביבות וסופגניות. ריח הטיגון דבק בבגדיי, בשערי ובקצות אצבעותיי. להבות הגז האומללות מתחננות למנוחה קלה, הסירים מבקשים להתקרצף ולהישטף ולנוח מעט על המדף בארון. אך אני בשלי. ממשיכה ומטגנת. מעמידה לצד הסיר גם מחבת גבהת שוליים, לגוון. ומטגנת ארוחת חנוכה לתפארת.

צלחת פשוטה של עוף ותפוחי אדמה מעולם לא נראתה זהובה ומבריקה כל כך. נתחוני העוף טבלו בבלילה סמיכה של חמאת בוטנים וקארי וצופו במעטפת עבה של פירורי לחם ובוטנים. שכשוך קצר בשמן החם והפיתוי לזלול כמעט פראי. פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה הופכות למעין סופגניות פפריקה שנטרפות כחטיף לוהט. 

ובמחבת החמה על פיסת חמאה מבעבעת המעלה ניחוח משכר מיטגן לו סנדוויץ' מתוק וכה מושחת, כה דקדנטי וכה ילדותי, עד כי אני מודה בשקט לסיפורי חג החנוכה על שסיפרו את נפלאותיו של נס פך השמן ועל שמונת ימיו, מה היה קורה לו הספיק הכד הקטן לחודש ימים?! אללי.

maya.darin.tlv@gmail.com

עוף בטמפורת בוטנים וקארי

√ 600 גרם נתחי פילה עוף

לבלילה:

√ 1 כוס קמח טמפורה

√ 1 ו־1/4 כוסות מים קרים

√ 1 כף גדושה חמאת בוטנים

√ 2 כפות תבלין קארי איכותי

√ מלח לפי הטעם

לציפוי:

√ 2 כוסות פירורי לחם

√ 1 כוס בוטנים גרוסים/טחונים (לא קלויים)

√ 2 ליטר שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מחממים שמן עמוק בסיר טיגון.

מערבבים את כל מרכיבי הבלילה. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם והבוטנים.

מצפים את נתחי העוף בבלילה ולאחר מכן בתערובת 

הפירורים.

מטגנים בשמן החם במשך כ־4 דקות עד שמזהיב מכל הכיוונים.

מסננים מן השמן, מספיגים בנייר סופג ומגישים מייד.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

תפוחי אדמה דקיקים בבלילת פפריקה

החומרים (לכ־24 יח'):

√ 2 תפוחי אדמה לטיגון

√ 1 כוס קמח

√ 1 כפית אבקת אפייה

√ 1 ו־1/2 כוסות מים

√ 1 כפית מלח

√ 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת

√ שמן לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים את תפוחי האדמה היטב ופורסים לפרוסות דקיקות.

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מים ותבלינים.

טובלים כל פרוסה בבלילה ומעבירים לשמן החם.

מטגנים משני הצדדים עד שתפוחי האדמה זהובים עד מאוד.

מסננים, מספיגים שאריות שמן ומגישים.

סנדוויץ' מטוגן

החומרים (ל־4 מנות):

√ 8 פרוסות לחם לבן רך או חלה 

√ 4 כפות ממרח שאוהבים (חמאת 

    בוטנים, שוקולד, אגוזים, לוטוס)

√ 4 כפות נטיפי שוקולד מריר/

    חלב/לבן (או נטיפי Reese’s לחובבי 

    הז'אנר)

√ 1 בננה גדולה פרוסה לפרוסות 

    דקות

לבלילה:

√ 2 ביצים

√ 6 כפות שמנת מתוקה

√ 1 כפית מחית וניל, אבקת וניל 

    או תמצית וניל

√ 4 כפיות סוכר

√ 2 כוסות פירורי לחם

√ 2 כפות סוכר דמררה

 

לטיגון:

√ 4 כפות שמן

√ 4 כפות חמאה

אופן ההכנה:

מכינים את הכריך: מורחים בממרח שאוהבים את כל פרוסות הלחם, על ארבע פרוסות מסדרים נטיפי שוקולד מכל מיני סוגים ומסדרים פרוסות בננה. מכסים בארבע הפרוסות הנותרות כשהממרח כלפי פנים ומהדקים היטב.

טורפים היטב את כל מרכיבי הבלילה. בקערה נפרדת מערבבים פירורי לחם וסוכר.

טובלים את הכריכים בבלילה ומייד מצפים בשכבה נדיבה של פירורים מכל הצדדים.

מחממים שמן וחמאה במחבת, מטגנים את הכריכים מכל הצדדים ומקפידים להזהיב גם את השוליים (אפשר להיעזר במלקחיים כדי "להעמיד" את הכריכים על צידם).

חותכים לריבועים או למשולשים ומגישים מייד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר