קציצות עוף לצד פריקי מעושן , אסף קרלה
קציצות עוף לצד פריקי מעושן | צילום: אסף קרלה

הירק שעושה את כל ההבדל: קציצות ברוטב כזה עוד לא אכלתם

הוא לא הירק הכי כריזמטי בשוק, אבל טוב לו ככה, בתפקיד האורח שמוסיף טעם, צבע וריח, וטובה גם לנו הפשטות שהסלרי מכניס לצלחת • במנות הבאות הוא משתלב מדהים

הסלרי, ירק צנוע אך מלא בהפתעות, מציע במטבח יותר ממה שנראה על פני השטח. הוא מוסיף לא רק טעם וצבע, אלא גם בריאות, ואפילו השראה. פשטותו של הסלרי היא אולי סוד קסמו. היא נחוצה לנו מאוד בעולם שכולו מרדף אחר הישגים, מעמד, רכוש וכיבוש מטרות, שכן האושר והעושר האמיתיים טמונים בפשטות. הכוונה כאן היא לא לשאיפה לחיים חסרי מורכבות או שפע חומרי, אלא לפשטות במובן היותר רוחני של המילה. פשטות שבאה לידי ביטוי בעשייה מתוך תשוקה לחיים, ולא לעושר.

נכון, זה עלול לבלבל. "פשטות" היא מילה שמעוררת, לפחות אצלי, אסוציאציות עצובות דווקא, של חזרה לאחור במובן של רגרסיה. איך אפשר לשאוף לפשטות כשאנחנו רוצים כל הזמן להתפתח? לגדול, מבחינתי, זו ההצלחה. ואז אני מבין שהפשטות אינה בהכרח חיים ללא מאמץ או קרבה לטבע. היא עוסקת במיקוד של האנרגיה במקומות שנוגעים לנו באמת, שבהם יש לנו חיבור אותנטי עם עצמנו ועם אחרים.

החיים יכולים להיות פשוטים, צילום: אסף קרלה


כמי שמקדיש את חייו לקולינריה, לא השקעתי בעבודה וצברתי ידע וניסיון כדי להגיע לסטטוס חברתי מסוים. עשיתי את זה, באמת, מתוך אהבה כנה למקצוע. העושר האמיתי, מבחינתי, הוא לא רק תוצאה של השפע החומרי שמניבה העשייה, אלא היצירתיות, העובדה שאני אוהב את מה שאני עושה. אני מוצא סיפוק בעשייה עצמה.

החיים, כפי שמסביר לנו הסלרי, לא צריכים להיות מסובכים כדי להיות מלאים ומשמעותיים. הסלרי מסמל את המהות הפשוטה והעמוקה של החיים. הוא לא זקוק לזוהר או להכרה כדי לשדר תחושת חיות וטריות. הוא אוצר בתוכו את כל הטוב שבפשטות.

פריקי מעושן וסלרי, צילום: אסף קרלה


פריקי מעושן עם סלרי

המרכיבים:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פריקי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 חופנים עלי סלרי קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפריקי במים במשך 25 דקות (כמו אורז).
  2. מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית, עד הזהבה.
  3. מוסיפים את השום ואת התבלינים, וממשיכים לטגן.
  4. מסננים את הפריקי אם נותרו מים, מעבירים למחבת ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ועוד קצת שמן זית, מערבבים ומגישים.
קציצות עוף ברוטב סלרי משגע, צילום: אסף קרלה

קציצות עוף וסלרי

המרכיבים לקציצות:

  • 1 ק"ג עוף טחון
  • 1 בצל בינוני מגורר בפומפייה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום מגוררת
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף ראס אל חנות
  • 1 כפית פלפל לבן

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס
  • 5 ראשי סלרי קטנים נקיים וחתוכים לרבעים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • חופן עלי סלרי קצוצים

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל מרכיבי הקציצות לכדי עיסה.
  2. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן מכל צד.
  3. מטגנים מעט את הבצל בסיר, ומסדרים מעל את שורשי הסלרי.
  4. לאחר שהבצל והסלרי מתרככים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  5. מסדרים את הרוטב על הקציצות, ומוסיפים מים עד לגובה הקציצות.
  6. מפזרים מעל את עלי הסלרי הקצוצים ומבשלים כ־40 דקות, עד שהנוזל מצטמצם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר