אם נסחפתם וטיגנתם כמות מפוארת של סופגניות ונותרו כמה כאלה שלא נזללו, או אם קניתם סופגניות ואין להן דורש – זה המתכון המושלם עבורכם לארוחת בוקר מתוקה לחופשת החנוכה.
נכון, רוב מתכוני הברד פודינג יהיו מבוססי בריוש, חלה או קרואסונים – אז מדוע לא סופגניות?! הרי מדובר בבצק רך ומתקתק שמתאים באופן נפלא למאפה המענג הזה. בתוספת תלוליות של ריבת תות ומדובר במעדן אמיתי, שיכול להיות גם קינוח אדיר שכל כך קל להכין.
למטה, בסוף המתכון, יש לכם גם אופציה להפוך את הסופגניות של האתמול לפרנץ' טוסט נהדר.
ברד פודינג ריבת תות וסופגניות
רשימת חומרים לתבנית בקוטר 18 ס״מ או תבנית אינגליש קייק חד פעמית:
- 4 סופגניות ריבה או ריקות (אפשר גם ריבת חלב, כמובן)
- 1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית/אבקת/מחית וניל
- 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות סוכר דמררה
- אם רוצים – 2 כפות ממרח לוטוס חלק
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני של 18 מעלות.
- בקערה טורפים את השמנת עם הביצים, הסוכר והווניל.
- לאותה קערה מוספים קרעי סופגנייה (אם משתמשים בסופגניות ממולאות בריבה או ריבת חלב – משתמשים גם במילוי).
- מערבבים יחדיו ומניחים לסופגניות לספוג את הנוזלים.
- משמנים תבנית אפייה ויוצקים פנימה את העיסה (אם רוצים, אפשר לשלב כמה כפיות קטנות של ממרח לוטוס בין השכבות, או להוסיף עוד ריבת תות).
- מפזרים קוביות קטנות של חמאה מעל, מפזרים סוכר דמררה מעל החמאה.
- אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש, עד הזהבה.
- מגישים חם.
פרנץ' טוסט סופגניות
מי שרוצה לתקתק עניינים ולקצר תהליכים, יכול מאותה בלילה של שמנת וביצים להכין פרנץ׳ טוסט. פשוט לפרוס מכל סופגנייה שתי פרוסות שמנמנות, לטבול בבלילה ולטגן בחמאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו