מי לא אוהב את הלחמניה המטוגנת האולטימטיבית לחנוכה? הפריקסה. אוכל רחוב טוניסאי שהיום אפשר למצוא בשווקים לרוב.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אתם יכול לשנות ולשים מה שבא לכם בלחמניה. אם מארחים אפשר לאפשר לכל אחד למלא לעצמו את התוספות שהוא אוהב.
- בגלל שהלחמניה מטוגנת חשוב לשבור את הטיגון עם המרכיבים שבתוכה.
- פריקסה מטגנים בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות.
- אפשר להקפיא אותן ברגע שהלחמניות מתקררות ואז להפשיר ולחמם קלות.
- לא בא לכם על טיגונים? אפשר גם לאפות על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
מתכון לפריקסה - טוניס בלחמניה
חומרים לבצק:
- 500 גרם קמח לחם
- 1 כף שמרים
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים, להוסיף לפי הצורך
- 4 כפות שמן
- 1 כף ערק או וודקה
- ליטר- ליטר וחצי שמן, לטיגון עמוק
אופציות למילוי:
- עלי רוקט או עלה ירוק אחר
- ממרח אריסה
- ממרח לימון כבוש
- טונה בשמן
- פרוסות ביצים קשות
- קוביות תפוחי אדמה מבושלים
- סלט ירקות קצוץ דק דק
- זיתים
- מלפפונים חמוצים
- מטבוחה
- טחינה
- עמבה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והמלח. מערבבים היטב.
- מוסיפים את ארבע כפות השמן ומערבבים היטב.
- מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים.
- מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש 8 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש, טיפה דביק ואלסטי (הבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר דבוק בתחתית).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לתפוח שעה-שעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- חותכים נייר אפיה לריבועים קטנים. בגודל של 12 ס"מ על 12 ס"מ.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-11 חתיכות שוות, בסביבות 70-80 גרם כל חתיכה.
- שתי שיטות די פשוטות לעצב את הלחמניות:
- מכדררים כל חתיכה לכדור. משטחים את הכדור טיפה ועם הידיים מעצבים סוג של אליפסה.
- מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של 1 וחצי - 2 ס"מ. בעזרת קורצן פשוט עגול או אליפסי, קורצים מהבצק 11 עיגולים.
- מעבירים לריבוע נייר אפיה, משמנים עם ספריי שמן. מכסים במגבת ונותנים ללחמניות לתפוח חצי שעה- שעה.
- בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק, החום צריך להיות בינוני-נמוך, בסביבות 160 מעלות. מעבירים את הבצק עם נייר האפיה לשמן. ברגע שהבצק פוגש את השמן הוא משחרר את נייר האפיה. שמים 3-4 לחמניות בכל פעם. כשהלחמניה מזהיבה בצד אחד הופכים אותה לצידה השני (רואים את הפס הלבן באמצע? זה אומר שטיגנתם נכון).
- כשהלחמניה מזהיבה משני צידיה מעבירים אותה לרשת קירור.
- נותנים ללחמניה להתקרר לפני שחותכים באמצע ומתחילים להעמיס.
בטור הקודם של ליאת: מתכון לסופגניות יוגורט זריזות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו