אם כבר חוגגים את חג הטיגונים - בואו נכין פריקסה לשישי

הלחמניה הטוניסאית המטוגנת והאהובה תהיה שיחוק של ממש בכל ארוחת חנוכה, ובכלל

פריקסה. מלאו כאוות נפשכם. צילום: ליאת נעמי שירית

מי לא אוהב את הלחמניה המטוגנת האולטימטיבית לחנוכה? הפריקסה. אוכל רחוב טוניסאי שהיום אפשר למצוא בשווקים לרוב.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אתם יכול לשנות ולשים מה שבא לכם בלחמניה. אם מארחים אפשר לאפשר לכל אחד למלא לעצמו את התוספות שהוא אוהב.
  • בגלל שהלחמניה מטוגנת חשוב לשבור את הטיגון עם המרכיבים שבתוכה.
  • פריקסה מטגנים בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות.
  • אפשר להקפיא אותן ברגע שהלחמניות מתקררות ואז להפשיר ולחמם קלות.
  • לא בא לכם על טיגונים? אפשר גם לאפות על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
הפריקסה המושלם, צילום: ליאת נעמי שירית

מתכון לפריקסה - טוניס בלחמניה

חומרים לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים, להוסיף לפי הצורך
  • 4 כפות שמן
  •  1 כף ערק או וודקה
  •  ליטר- ליטר וחצי שמן, לטיגון עמוק

אופציות למילוי:

  • עלי רוקט או עלה ירוק אחר
  • ממרח אריסה
  • ממרח לימון כבוש
  •  טונה בשמן
  • פרוסות ביצים קשות
  • קוביות תפוחי אדמה מבושלים
  • סלט ירקות קצוץ דק דק
  • זיתים
  • מלפפונים חמוצים
  • מטבוחה
  • טחינה
  • עמבה

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והמלח. מערבבים היטב.
  2. מוסיפים את ארבע כפות השמן ומערבבים היטב.
  3. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים.
  4. מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש 8 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש, טיפה דביק ואלסטי (הבצק נפרד מדפנות הקערה אבל נשאר דבוק בתחתית).
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לתפוח שעה-שעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. חותכים נייר אפיה לריבועים קטנים. בגודל של 12 ס"מ על 12 ס"מ.
  7. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-11 חתיכות שוות, בסביבות 70-80 גרם כל חתיכה.
  8. שתי שיטות די פשוטות לעצב את הלחמניות:
    1. מכדררים כל חתיכה לכדור. משטחים את הכדור טיפה ועם הידיים מעצבים סוג של אליפסה.
    2. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של 1 וחצי - 2 ס"מ. בעזרת קורצן פשוט עגול או אליפסי, קורצים מהבצק 11 עיגולים.
  9. מעבירים לריבוע נייר אפיה, משמנים עם ספריי שמן. מכסים במגבת ונותנים ללחמניות לתפוח חצי שעה- שעה.
  10. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק, החום צריך להיות בינוני-נמוך, בסביבות 160 מעלות. מעבירים את הבצק עם נייר האפיה לשמן. ברגע שהבצק פוגש את השמן הוא משחרר את נייר האפיה. שמים 3-4 לחמניות בכל פעם. כשהלחמניה מזהיבה בצד אחד הופכים אותה לצידה השני (רואים את הפס הלבן באמצע? זה אומר שטיגנתם נכון).
  11. כשהלחמניה מזהיבה משני צידיה מעבירים אותה לרשת קירור.
  12. נותנים ללחמניה להתקרר לפני שחותכים באמצע ומתחילים להעמיס.
איזה יופי של לחמניות, צילום: ליאת נעמי שירית
תתפרעו עם המילוי, צילום: ליאת נעמי שירית

בטור הקודם של ליאת: מתכון לסופגניות יוגורט זריזות

לכל המתכונים במדור של ליאת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר