94% מהציבור תומכים בהקמת מסילת רכבת לאילת - כך עולה מסקר שנערך על ידי החברה הכלכלית אילת על ידי חברת דיירקט פולס.
84% מהמשיבים אמרו כי הם "תומכים" במידה רבה מאוד ו־10% ענו "תומכים במידה רבה". 77% מהמשיבים ציינו כי למיזם הקמת מסילת הרכבת לאילת יש משמעות לאומית אסטרטגית, לעומת 23% שהשיבו כי אם אין הצדקה כלכלית, הם מעדיפים שהממשלה תשקיע במיזמי תחבורה אחרים.
ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, אמר ל"ישראל היום": "אנחנו מצויים בנקודת זמן שלפיה תכנון הרכבת והתהליך הסטטוטורי, שנעצרו לתקופה מסוימת, מתחדשים. לשמחתי, הגענו להסכמות עם שר האוצר ועם שרת התחבורה על השלמת התוכנית ועל התקציב. בתוך פחות משבועיים תתקיים התנעה מחודשת של ועדת התכנון וכל הגורמים שאמורים להתניע את התוכנית בחזרה. היעד שלי הוא לנסות להשלים את התכנון בעוד שנה עד שנה וחצי, ולהיות מוכנים למכרז לרכבת".
לדברי לנקרי, "על רכבת לאילת מדברים מאז נוסדה העיר. היום אנחנו נמצאים בנקודת זמן שבה כבר הושקעו 100 מיליון שקלים, והתקדמו עם המסילה מבאר שבע ודרומה לכיוון דימונה. מובן שיש עוד בעיות, כמו החלק הדרומי שלא הושלם. המאמץ הוא לסיים את התכנון ואת ההליך הסטטוטרי מהר, ולהגיע למצב שהממשלה מאשרת יציאה למכרז. פרויקט הרכבת הוא נכון לא רק לאילת אלא גם לנגב, לערבה ולישראל כולה".
לגבי ההשפעה על עלויות הנסיעה לאילת אמר לנקרי: "הרכבת זה כלי התחבורה הבטוח ביותר. במקום להגיע לאילת בארבע-חמש שעות בכביש, מדובר על שעתיים ועשר דקות. גם המחיר אמור להיות שווה לכל נפש. מחירי הרכבות במדינה הם נמוכים ומסובסדים בחלקם".
ממשרד התחבורה נמסר: "המשרד מקדם כמה יוזמות בתחום. לגבי המשך תכנון הרכבת, הנושא עודנו בבחינה".
ממינהל התכנון נמסר: "עלות הרכבת לאילת הוערכה לפני שנים אחדות בכמה עשרות מיליארדי שקלים. לכן אין מדובר בתכנון המיועד לביצוע מיידי, הוא לא שולב בתוכניות החומש ואין לו תקצוב כלשהו. המענה בטווח הקצר והבינוני לשיפור התחבורה לאילת הוא שדרוג כביש הערבה והפיכתו לדו־נתיבי עם מרכיבי בטיחות נאותים, פרויקט שגם לו טרם הוקצו המשאבים הנדרשים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו