המטבעות הדיגיטליים עושים דרכם לבורסה: רשות ניירות ערך מאשרת לחברת "קמן קפיטל" של איש העסקים משה חוגג להכניס פעילות מטבעות קריפטוגרפיים לבורסה בתל אביב.
החברה ציינה כי בכוונתה לפעול בהשקעה אקטיבית בחברות הפועלות בתחום המטבעות הדיגיטליים והבלוקצ'יין - השקעה בחברות ובמיזמים העוסקים בתחום המחקר והפיתוח של מטבעות קריפטוגרפיים ובלוקצ'יין, או במיזמים שעושים שימוש בחוזים חכמים, בארץ ובחו"ל.
הביטקוין נסחר אתמול תמורת 36 אלף דולר ליחידה, לאחר שהגיע כבר בחודש האחרון לשיא של 60 אלף דולר. שווי שוק המטבעות הדיגיטליים עמד אתמול על 1.63 טריליון דולר.
השקעה באופן ישיר
בתחום הנוסטרו, ציינה החברה כי תערוך פעילות השקעה במטבעות קריפטוגרפיים באופן ישיר ועקיף בהיקף שלא יעלה על 25% מהיקף הפעילות של החברה. את קמן קפיטל מייצגים במיזוג עוה"ד אילן גרזי ומיכל אוחנה ממשרד פרל כהן.
בחודש אפריל האחרון חתם איש העסקים משה חוגג על הסכם לרכישת השליטה בשלד הבורסאי קמן קפיטל, שאליו תכנן לצקת פעילות בתחום המטבעות הדיגיטליים. חוגג ישקיע 15.9 מיליון שקלים, בשני שלבים. מחיר מניית קמן קפיטל כיום הוא כ־4.5 שקלים, לאחר שעלתה בכ־60% מתחילת השנה.
בין המשקיעים של קמן קפיטל: ציון קינן, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים; אייל לפידות, לשעבר מנכ"ל הפניקס; ועו"ד צבי אגמון. שלושתם ישקיעו כ־2 מיליון שקלים תמורת מניות ויקבלו אופציות בכ־2 מיליון שקלים.
היקף הסחר הנוכחי במטבעות דיגיטליים עומד על יותר מ־1.6 טריליון דולר, לאחר שכבר חצה את ה־2 טריליון בחודש שעבר. הביטקוין, המטבע הדיגיטלי המוביל, נסחר בכ־36 אלף דולר ליחידה - פי 10 משוויו באפריל 2020 בשיאה של הקורונה, אך נמוך משמעותית מ־60 אלף דולר - השיא שאליו הגיע המטבע במארס האחרון.
משה חוגג, המשמש גם בעלי בית"ר ירושלים, מסר: "אנחנו באים חדורי מטרה לייצר ערך גדול לבעלי המניות של קמן קפיטל, תוך שימוש בניסיון הרב שלנו בתעשייה. אין לי ספק שבעשר השנים הקרובות המטבע הדיגיטלי והשימוש בבלוקצ'יין יהפכו להיות חלק אינטגרלי מהחיים של כולנו. אנחנו, יחד עם חברות נוספות בעולם, נפעל כחברה שמקדמת, יוזמת ומפתחת תשתיות בתחום ונעזור להנגיש אותו למוסדיים ולקהל הרחב בארץ ובעולם".
ביטקוין באל סלבדור
בתוך כך, נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה הכריז כי בכוונתו להפוך את הביטקוין להילך חוקי במדינתו. בכנס בפלורידה העוסק בביטקוין אמר הנשיא כי ישלח את ההצעה לאישור הקונגרס בשבוע הבא, ואם היא תעבור המטבע יהיה הילך חוקי במדינה, לצד המטבע המקומי והדולר האמריקני: "השימוש במטבע הזה ייצור עוד מקומות עבודה ויעזור ליצור הכנסות של אנשים שלא מאושרות היום כחלק מכלכלת המדינה".
המניע לרצון של הנשיא נובע, בין השאר, מהעובדה שכ־2 מיליון מאזרחי ארצו עובדים במדינות זרות ומעבירים את רווחיהם למשפחותיהם במדינה. מדובר בכ־4 מיליארד דולר שנכנסים בכל שנה למדינה באופן הזה, ורבים מהעובדים בחו"ל צריכים לעשות המרות מטבע ותהליכים שונים כדי להעביר את הכסף. מבחינה זו האישור וההכרה במטבע הביטקוין יסייעו לאנשים הללו להכניס את הכסף שהרוויחו בחו"ל למדינה הדרום־אמריקנית בצורה קלה.
נשות ישראל במספרים: פער השכר מצטמצם, אך רק שליש מעובדי ההייטק הן נשים
סקר העסקים הקטנים: זה הבנק הטוב ביותר לאלה שאחראים על מחצית התוצר בישראל
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
הלוואות לעשירים בלבד? בנקים יסרבו לתת אשראי ללווים בעלי פרופיל סיכון גבוה
בנק הפועלים ניקה את השוק מכסף: השלים הנפקה לילית של מיליארדי שקלים
"זה יעזור מאוד וישפר את עתידם של מיליונים במדינה שלנו", אמר בוקלה. למרות זאת, ההחלטה עדיין זקוקה לאישור בית המחוקקים האל־סלבדורי, שידון בהמשך בבקשת הנשיא. חשוב לציין כי כיום שום מדינה בעולם לא מכירה רשמית במטבע כהילך תשלומים חוקי, והוא סובל מתנודתיות רבה בשוקי העולם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו