משרד הבריאות הוציא היום (רביעי), את התייחסותו לממתק הפופולרי שהגיע מארה"ב – רולאפס. הממתק, שעד לאחרונה היה מוצר יחסית לא מוכר, הפך בין לילה לטירוף של ממש בקרב הילדים ובני הנוער, בעקבות טרנד הטיקטוק הוויראלי סביבו.
בציוץ שפורסם ברשת החברתית "טוויטר" קובע משרד הבריאות כי הממתק התמים, שהתייקר בשבועות האחרונים ונמכר בעשרות שקלים ליחידה - מאוד לא בריא.
מי לא שמע על הממתק הזה וראה סרטונים ויראליים שלו עוטף גלידה, חורך ומציף את הרשתות החברתיות, ואפילו שמענו אתמול שניסו להבריח כמות גדולה שלו בנתב"ג. אז על מה כל הטירוף?
לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים על ממתק שעוטף גלידה, אולי כדאי שתכירו כמה מהרכיבים שהוא מכיל: pic.twitter.com/PMQ2clUx4E
— משרד הבריאות (@IsraelMOH) May 3, 2023
במשרד הבריאות הישראלי לא מתעלמים מהטרנד. היום הם ביקשו להבהיר מה בדיוק מסתתר בתוך הממתק.
"מי לא שמע על הממתק הזה וראה סרטונים ויראליים שלו עוטף גלידה, חורך ומציף את הרשתות החברתיות, ואפילו שמענו אתמול שניסו להבריח כמות גדולה שלו בנתב"ג," כתבו בפוסט. "אז על מה כל הטירוף? לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים על ממתק שעוטף גלידה, אולי כדאי שתכירו כמה מהרכיבים שהוא מכיל:
גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש הם כולם סוכר - המון סוכר מסוגים שונים. צריכת סוכר נמצאה קשורה בעליה במשקל. אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. בנוסף כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של ADHD ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות.
כבר ב־2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה משמעותית של צריכת סוכר.
שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה - מכילים רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם. זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה.
חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים - המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע.
"אז זיכרו", מסכמים במשרד הבריאות, "זה שזה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת - אבל זה לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו