משרד הבריאות שלל לצמיתות את רשיונה של איה עקל חטיב (36) מערערה שעבדה כקלינאית תקשורת בהסדר עם קופת חולים "מאוחדת".
עקל חטיב הורשעה לפני כשנה וחצי בעבירות בטחוניות ובהעברת 340 אלף שקל לחמאס ולחזית העממית, וכן ברכישת מחרטה לייצור טילים ומעילים לבכירי חמאס.
עקל-חטיב יסדה עמותה לתרומות עבור נזקקים תושבי רצועת עזה בשם "לחשוב על האחר-פקר בכירק", שנרשמה בישראל במטרה לאסוף כסף עבור תרופות וציוד רפואי לחולים נזקקים, ותכנון פעולות תרבות ופנאי לחולים.
בפועל, העבירה כסף מכספי העמותה לבכיר בארגון החזית העממית, ובהמשך לפעיל שהוא בכיר בזרוע הצבאית של חמאס. במקרה אחר ניסתה לאסוף כספים עבור רכישת מכשיר לניטור גז לשימוש במנהרות. אולם לאחר שתורם הביע חשד, היא ויתרה על תוכנית זו מחשש שתחשף.
את המעילים שרכשה עבור בכירי הזרוע הצבאית של חמאס, העבירה לרצועה עם תושבי עזה שנכנסו לצורך טיפול רפואי בישראל, תוך שהיא מאיימת כי אם לא ישתפו פעולה תגרום לכך שיופסק הסיוע הרפואי עבורם.
עקל חטיב הורשעה במרץ 2023 בעבירות פליליות ובטחוניות של מגע עם סוכן חוץ, ופעולה ברכוש טרור. באוגוסט 2023 נגזרו עליה 4 שנות מאסר ופיצוי כספי של 25 אלף שקל. בנובמבר 2023 הוגשה נגדה קובלנה משמעתית למשרד הבריאות לפי הקובלנה יש לשלול את רשיון העיסוק שלה בעקבות ההרשעות.
עורך דינה טען שמדובר בעונש חמור מדי וניתן להסתפק בשלילה של רשיונה עד שתשחרר מהכלא ותוכל לטעון פיזית בפני הוועדה (הדיון התנהל באמצעות זום).
טענה מעניינת נוספת שהעלה עורך הדין היא "לגבי ה-7.10.23, אין להאשים את עקל חטיב, בכך שהרי גם ראש הממשלה נתן לפני ה-7.10.23 מזוודות כסף לחמאס. נטען כי, כולם התייחסו אחרת, התפישה היתה אחרת. גם ראש הממשלה סבר אחרת. במשך שנתיים היא היתה במעקב של השב"כ והם לא עשו כלום, מכיוון שלא סברו שהיא עושה משהו חמור. היום כולם מפוקחים יותר".
עוד טען כי שלילת רשיון לצמיתות תטיל עליה סטיגמה לכל חייה. חברי ועדת המשמעת של משרד הבריאות, לירן אהרון צ'יפר, ד"ר מאיה מנחמני-פלקוב ועו"ד נירה דורני בנימין קבעו כי "אין מדובר במקרה חד פעמי או שולי, אלא בסיוע ממשי וממושך לארגון טרור רצחני, תוך שימוש ציני ופסול במעמדה כפעילה חברתית מוכרת".
עוד ציינו כי עקל חטיב לא הביעה חרטה על מעשיה. "לא מצאנו שיקולים לקולא במקרה זה. נראה כי היה על הנקבלת לחשוש יותר מהסטיגמה שתגרם לה עקב מעורבותה בפעילות ארגון טרור רצחני מאשר הסטיגמה שתגרם לה עקב ביטול הרישיון לצמיתות", נכתב.
עוד נטען כי "הסחיטה והאיום על אם שבתה חולה לכשעצמם עומדים בסתירה לערכים ולקוד האתי העומד בבסיסם של מקצועות הרפואה הבאים לסייע לציבור החולים", והוסיפו "יש להשית עונש שיהווה תמרור הרתעה ואזהרה כלפי מעורבות העוסקים במקצועות הבריאות, לבל יעשו ניצול ברישיונם ובאמון הציבור, בהם על מנת לבצע עבירות הפוגעות בביטחון המדינה ואזרחיה, תוך עטיית מסווה תמים של סיוע לנזקקים ורפואתם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו