השפית הצעירה שעושה קסמים מפירות

לא תאמינו מה אפשר לעשות מפירות? שיראל ברגר היא השפית הראשונה שבישלה במיזם המסקרן "casa S. Pellegrino" • הקונספט: פירות העונה, הביצוע: מושלם

צילום: בן יוסטר // השפית שיראל ברגר (במרכז) במהלך הכנת הארוחה בביתה

השבוע יצאה לדרך הארוחה הראשונה בפרויקט המסקרן "casa S. Pellegrino" שחוזר אלינו בפעם השנייה ובו שפים מפורסמים מארחים סועדים בביתם לארוחה יוקרתית. השפית הראשונה שאירחה בפרויקט, בו לקחו חלק בשנה שעברה השפים שאול בן אדרת ומאיר אדוני, היא שיראל ברגר, בעלת מסעדת אופה הטבעונית. יצאנו להתארח ולטעום ויצאנו לא פחות מנפעמים. 

השפית שיראל ברגר מארחת בביתה

כזכור, כל ארוחה בפרויקט מוגבלת ל-15 איש בלבד ועלותה כ-350 שקלים לאתר. מנגד, התמורה שמקבל הסועד היא ארוחה המורכבת משבע מנות, פרי מוחה היצירתי של ברגר, המתמחה בבישול פירות וירקות תוך שימוש בטכניקות בישול מתקדמות, מיוחדות ומגוונות. 

הנושא שבחרה ברגר, והתברר כטעים ומוצלח על פי חוות דעתם של משתתפי הארוחה, הוא פירות העונה. בין המנות שהוגשו בארוחה בלטו מנת השזיף, המשלבת שלוש טכנקות של שזיף מבושל, שזיף אחרי התססה ושזיף נע, אבטיח בוואקום ש"נצרב" על הגריל, טאקו ל'יצ'י מותסס, תפוח מעושן ומומלח ואגס מקורמל.

השפית שיראל ברגר // צילום: בן יוסטר

כל אלו הוגשו כמובן לצד יינות וכללו לסיום שני סוגי קינוחים, גם הם כמובן פרי מוחה וידה של ברגר, אחד על בסיס פירות יער והשני על בסיס שוקולד וגלידת קפה. 

ומי השף הבא שיארח בביתו? זה עדיין סוד אותו נגלה רק כעשרה ימים לפני הארוחה. עם זאת, אין ספק שברגר, באמצעות האירוח שלה והארוחה שרקחה, העלתה את הרף. 

שסק // צילום: בן יוסטר

שיראל בפעולה // צילום: בן יונגר

ארוחה ל-15 איש // צילום: בן יוסטר

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר