לכבוד תחילתה של שנת 2025 (בתקווה ותפילה גדולה שתביא עמה בשורות טובות שכולנו מצפים להן בשקיקה), אספנו כמה שמות מבטיחים ומסקרנים, חלקם מוכרים יותר חלקם אולי קצת פחות, אבל על כולם שווה לשים עין ולעקוב בשנה הקרובה, כי יש לנו תחושה (די מבוססת), שהם כולם הולכים לנפק לנו יופי של חוויות קולינריות טעימות ומרחיבות דעת ולב.
View this post on Instagram
אלעזר טמנו
אלעזר טמנו פרץ לתודעה בתכנית הריאלטי ׳המסעדה הבאה׳. בשנים האחרונות עסק בהחדרת המטבח האתיופי לסצנה הקולינרית העכשווית, זאת דרך שיתופי פעולה מרתקים ופופ אפים מסקרנים, בהם מסעדת פופ אפ שעוררה הדים ב׳קן הקוקייה׳ של ׳הגפן׳, שם הציע תפריט שחוגג את טעמי מטבח ילדותו ובראנץ' פאן-אפריקאי. אלעזר, יחד עם אישתו הטרייה, דנה חי (קונדיטורית מחוננת והחצי השני והמשלים של ׳סטודיו גורשה׳) כבר מסמנים את היעד הבא, ואם הכל יילך לפי התכניות, בשנה הקרובה תוכלו לבוא ולהתארח במסעדת השף האתיופית פאן-אפריקאית הראשונה בישראל.
View this post on Instagram
דנה לי ברמן
דנה לי ברמן, עבדה במסעדות רבות עם כמה מהשפים המובילים בארץ. היא למדה ב'לה קורדון בלו' וסיימה עם תעודת הצטיינות עולמית, עבדה אצל ׳השף העירום׳ (ג'יימי אוליבר), בכבודו ובעצמו, וכיכבה אף היא על המסך ב׳המסעדה הבאה׳. ברמן פתחה (וגם סגרה בסערה) את מסעדת ׳גן השקמים׳ שבזמן הקצר בו פעלה הייתה אחד המקומות החמים והמדוברים בתל אביב. היא הספיקה מאז לעשות גיחה לפרויקט מסקרן בחו"ל וחזרה בעקבות המלחמה, ובישלה מאז בשלל פופ אפים שגרמו לאוהדיה הרבים רק יותר להתגעגע. כעת ברמן עוצרת, מחשבת מסלול מחדש ופותחת מסעדה משלה בקיבוץ מעלה החמישה, שם היא גרה, במטרה להצליח לעשות הכל, גם אוכל טוב ומוקפד כפי שהיא יודעת, גם להיות אימא מלאה וגם להגשים את עצמה. ואנחנו מאחלים לה המון בהצלחה ובעיקר מייחלים לשוב ולאכול את מעשה ידיה המוכשרות.
View this post on Instagram
אסף גרושקובסקי
אסף גרושקובסקי הוא איש צנוע ונחבא אל הכלים, אבל ארוחות וסדנאות הפסטה שלו כבר לא מעט זמן עושות הדים בקרב חובבי המטבח האיטלקי בפרט וקולינריה ככלל. בקרוב צפוי אסף להרחיב פעילות עם דרכים חדשות וטעימות אשר יאפשרו לקהל הרחב לטעום מהמטבח הצבעוני שלו, החל מפופ אפים וערבי אירוח בווייב איטלקי מוקפד, דרך סדנאות קינוחים מארץ המגף, מוצרי מעדנייה שהוא מייצר בעצמו, ועוד שלל הפתעות שנשאיר לכם לגלות בעצמכם במהלך החודשים הקרובים. אסף הוא האיש שצריך להיות על הכוונת של כל איטלקופיל.
View this post on Instagram
ענבל בארי
ענבל בארי היא טבחית צעירה שהתחילה את דרכה כעסק אוכל ביתי והמשיכה כבעלת קייטרינג בוטיק טבעוני בשם 'טבולה' יחד עם שותפתה טל הדר. לאחר שהקייטרינג נסגר בעקבות המלחמה, היא מצאה את עצמה מככבת באחד הפרויקטים המסקרנים של השנה האחרונה כסו שפית ושפית תפעולית של יניב גור אריה בחמרמורת תלפיות, ויש לנו תחושה שאנחנו הולכים לשמוע עליה עוד הרבה בהקשר של הפרויקט הזה ובכלל.
View this post on Instagram
סוכי שפירא
סוכי שפירא, עבדה במטבח של 'באנה' הטבעונית, המשיכה עם מיזם של מארזי בראנץ׳ וקייטרינג פרטי, והגיעה עד למסך הקטן שלנו ב'משחקי השף'. סוכי היא טבחית, בעלת עסק, יזמית ומקימת קהילת 'נשות המטבח'. בין לבין היא גם אחראית על המטבח האחורי של חיים כהן בתכנית 'שום פלפל ושמן זית', לצד עוד שלל פרויקטים. כמתבוננים מהצד, נדמה שסוכי נכנסת לשנה החדשה עם הרבה תיאבון ותכניות גדולות לקהילה המיוחדת והחשובה שאותה היא מנהלת ובכלל.
View this post on Instagram
עידו ׳הקטן׳ קבלן
את השם 'הקטן' כל פודי כנראה כבר מכיר, אבל גם אחרי שבנה את שמו עם מסעדת השוק הכי שיקית בלוינסקי, עידו לא עוצר, מרחיב את המסעדה המדוברת ומתכנן להשתלט על המדרחוב עם סצנת אכילה,שתייה ובילוי בשפה ובסטייל שלו. יש למה לחכות.
View this post on Instagram
קרן אופק לוזון
קרן אופק לוזון שפית עם רפרטואר ארוך וענווה עצומה. שנים שהיא עובדת בכמה מהמטבחים הטובים ביותר בארץ, מבלי למשוך תשומת לב או לעורר הדים, חוץ מגיחה אחת מאוד לא אופיינית לפריים טיים ב'משחקי השף'. קרן מייצרת את האוכל המצוין שלה בשקט ובהקפדה, ובמקביל מכשירה את דור טבחי העתיד בבית הספר 'בישולים'. השנה, לראשונה התחילה לצאת מהמטבחים בשלל פופ אפים טעימים ומיוחדים, ומסתמן שבשנה הקרובה אנחנו הולכים לשמוע עליה לא מעט.
View this post on Instagram
אדר לוטן
אדר לוטן נחשב לשם די מוכר בתעשייה. בגילו הצעיר הוא הספיק לעבוד ב׳רומנו׳ של אייל שני, ב׳סנטה קתרינה׳ של תומר אגאי, לעבור דרך מסעדות בפריז, להיות השף הראשי של ׳שחקי שחקי׳, ולככב בשלל פופ אפים ושיתופי פעולה מעוררי תיאבון. בימים אלו הוא השף הראשי ואמון על התפריט של ׳אברי׳, מקום שכבר עכשיו מסתמן כאחד ממקומות הבילוי המדוברים של 2025.
View this post on Instagram
ירדן שי
ירדן שי, פצצת אנרגיה ג׳ינג׳ית פרצה לחיינו בסערה יחד עם אושרי מסהיד, כחלק מפאוואר-קאפל צבעוני , מבטיח ובוגר אייל שני, בריאליטי הבישול MKR. שי החליקה באלגנטיות הישר ממנו אל לב סצנת המסעדנות התל אביבית, בתחילה ב׳קיוסק׳ של הצמד, ובהמשך כשפית בפועל של 'קפה אירופה' הוותיק. ממש לאחרונה היא מונתה כשפית התפעולית של מי שמסתמנת כמסעדה החמה של 2025, ׳צ'אקולי׳ של השף גיא גמזו, ויש לה בתפריט כבר כמה טביעות אצבע נוכחות ומסקרנות.
View this post on Instagram
יאן הרוש
יאן הרוש נחשב לשם דבר באשדוד, עם פיצרייה נפוליטנית ('פארינו פיצה') שמגיעים אליה במיוחד, ובשנה האחרונה גם בית קפה איטלקי מושחת ונהדר ('פת'). ליאן אין תכניות לעצור במסעו לשים את אשדוד על המפה ובשנה הקרובה תצטרף למשפחה גם טרמיסוריה וגלידריה, שתשלים את חווית הרובע הנפוליטני שהוא מייצר בלב מרכז מסחרי מנומנם בעיר. גם זה אגב, לא היעד האחרון במסע, ולפי הלחשושים שאנחנו שומעים, לאיש יש עוד תכניות רבות וטעימות, ואנחנו רק מחכים לראות מה יהיה השיגעון הטעים הבא ממפעלותיו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו