יזהר סהר, השף והבעלים של מסעדת רוטנברג, הלך לעולמו

סהר, בן ה-48, שתרם רבות לקולינריה המקומית, נפטר הלילה אחרי מאבק ארוך במחלת הסרטן

יזהר סהר ז"ל. צילום: אפיק גבאי

יזהר סהר, השף והבעלים של מסעדת רוטנברג, הלך הלילה לעולמו בגיל 48. סהר, שהפך את המסעדה הייחודית שלו בעמק המעיינות לאחד היעדים הקולינריים המובילים בישראל, נודע בגישתו הייחודית למטבח המקומי והגלעדי. יחד עם בת זוגו הילה רונן סהר, הוביל יזהר את רוטנברג להצלחה יוצאת דופן, תוך שהוא מתבסס על חומרי גלם מקומיים ויוצר קשרים הדוקים עם יצרנים מהאזור.

יזהר סהר והילה רונן, צילום: איתיאל ציון

המסעדה, הממוקמת באתר השימור של גשר הישנה סמוך לגבול ירדן, זכתה לפני כשלוש שנים בתואר המסעדה המצטיינת בטקס פרסי המטבח הישראלי.

סהר ורעייתו היו חלוצים בפיתוח המטבח הגלעדי המודרני, תוך שילוב של מסורות קולינריות אזוריות עם חדשנות קולינרית. הם הפכו את המסעדה שלהם ליעד עלייה לרגל עבור חובבי אוכל מכל רחבי הארץ, למרות מיקומה המרוחק מהמרכז.

"ביקשתי לחיות את חיי כבדרך אגב", נכתב בהודעת הפרידה בעמוד הפייסבוק של המסעדה, "תוך כדי התנועה בשטף הזרם, לקלוט ולפלוט אם אפשר בלי לתפוס את הגב, להירדם בפרדס - להתעורר בכרם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר