בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה
במסגרת הפודקאסט "דיבור נקי" אירחה דנה רון את פרופ' עדי וולפסון, מומחה לקיימות מהמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שָמעוּן, שדיבר על הטיפול בפסולת בישראל ומה יהיה המצב בעוד 10 שנים אם לא נתעורר עכשיו.
בישראל רוב הפסולת מוטמנת באדמה ורק חלק קטן ממנה ממוחזר. הטמנה היא שיטה בעייתית מאוד מבחינה סביבתית ובריאותית ונעשית בישראל במקומות חוקיים אך גם לא חוקיים, למשל בהרבה מקרים של הטמנת פסולת בניין.
לצד זה, קיימות שיטות אחרות לטיפול בפסולת כמו השבת פסולת לאנרגיה – זאת אומרת שאפשר ממש להשתמש בפסולת כמקור אנרגיה ולייצר ממנה חשמל ודלק. שיטה נוספת היא גם קומפוסטציה, תהליך טבעי של פירוק חומר אורגני וייצור דשן טבעי.
לצערנו, פרופ' וולפסון מציין כי שיטות אלו עדיין לא מספיק נפוצות. עלינו להיות יותר אקטיביים ולבצע יותר פעולות שיעזרו למגר את הפסולת. אנחנו צריכים להסתכל על המשאבים שאנחנו צורכים בצורה הרבה יותר חכמה וחסכונית בפסולת.
מלבד צריכה מופחתת של מוצרים המייצרים פסולת רבה, פעולה נוספת שתתרום לתהליך היא לוודא מול הרשויות שהבקבוקים והאריזות אותם אנחנו זורקים לפחי המיחזור השונים באמת ממוחזרים ולא נזרקים או נשרפים.
בשיתוף מא"י מיחזור אלקטרוניקה