ד"ר ברנדון קרופורד הוא נוירולוג אמריקאי ידוע, שחשף לאחרונה שילוב מסוים של תבלינים נפוצים שהוספתם לקפה מסוגלת, לדבריו, להפוך אותו ל"סם חיים אמיתי לזיכרון, לריכוז ולבריאות הנפשית", לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולהגן על בריאות המוח. הרשימה: קינמון, ג'ינג'ר, כורכום, אגוז מוסקט ופלפל שחור. בואו נצלול לסגולות של כל אחד מהם.
קינמון - מתבלט ברמות גבוהות של נוגדי חמצון, מה שהופך אותו למגן מפני לחץ חמצוני, גורם סיכון מפתח להתפתחות הפרעות כמו מחלת אלצהיימר. בנוסף, הקינמון מסייע בוויסות רמות הסוכר בדם, החיוני לתפקוד קוגניטיבי אופטימלי, לשימור הזריזות המנטלית ולמניעת הידרדרות קוגניטיבית. כמו כן, הוא יכול להיות שימושי להפחתת מתחים.
ג'ינג'ר – עוזר לאזן את המוליכים העצביים במוח, משפר ריכוז וזריזות מנטלית. הפעולה האנטי-דלקתית ונוגדת החמצון שלו מפחיתה נזק מוחי ולחץ חמצוני, מיטיבה את התפקוד הקוגניטיבי ומקדמת בהירות מנטלית. מוליכים עצביים מאוזנים במוח מאפשרים ריכוז טוב יותר.
כורכום – בפרט המרכיב הפעיל שבו, כורכומין, ידוע כבעל יתרונות לבריאות המוח. לכורכום פעולה אנטי-דלקתית ונוגדת חמצון חזקה, המגינה על הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. לפי ד"ר קרופורד, הכורכום מעלה את רמות ה-BDNF (גורם נוירוטרופי מוחי), הורמון המעודד צמיחה של נוירונים חדשים ונלחם בתהליכים ניווניים במוח.
אגוז מוסקט – בעל תכונות הגנה מוחיות, משפר את הזיכרון ומונע ניוון עצבי. הוא מוגדר גם כקשור גם למצב רוח חיובי ובעל ניחוח חם ומתוק המשתלב בזה של הקפה, ומספק תחושת רווחה כללית.
פלפל שחור – משפר את הספיגה של הכורכומין, מגדיל את השפעותיו המיטיבות על המוח ומסייע בעיכול ובהטמעת חומרים מזינים.
קרופורד אומר כי הוספת תבלינים אלו לקפה יום-יום היא דרך פשוטה וטעימה לדאוג למוח בטווח הארוך, מגרה את המוח, מפחיתה דלקות ומשפרת את העיכול.
חשוב לציין כי רצוי להתייעץ עם רופא לפני שילוב רכיבים חדשים בתזונה שלכם, כדי לוודא שאינכם בקבוצת סיכון לתגובות שליליות למרכיבים הללו. כמו כן, הגזמה בכמויות עלולה לגרום לתופעות לוואי כמו חרדה, נדודי שינה או בעיות עיכול.
נכתב ע"י הבינה המלאכותית Alchemiq.ai.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו