X

קר כקרח: הסוד להחייאת ירקות נבולים

אם בניתם יום שלם על סלט חסה, רק כדי לגלות שהיא איבדה את עצמה לדעת בתוך המקרר - יש דרך להחזיר את הגלגל לאחור

חסה מכילה 95% מים. צילום: freepik

למצוא שקית של תרד נבול בחלקו האחורי של המקרר, דווקא כשתכננתם להכין איתו רוטב לפסטה, יכול להיות מבאס ממש. וזה לא רק עניין של פסטה. עם יוקר המחייה שמרקיע שחקים, לא יזיק לדעת איך לאחסן ירקות ולהאריך את חיי המדף שלהם. כך או כך, אל תוותרו עדיין: אתם לא חייבים לזרוק את העלים הנבולים. מרכיב אחד מהפריזר יכול להחזיר אותם לחיים תוך פחות מ-30 דקות. זה מהיר יותר מאשר לעשות נסיעה מהירה לסופרמרקט ולהחליף את המרכיבים לארוחת הערב.

כאשר ירקות כמו חסה, תרד וברוקולי נובלים, זה לא בהכרח אומר שהם התקלקלו. למעשה, זה קורה משום שהם איבדו את רזרבת המים שלהם. ירקות מלאים במים – חסה מכילה 95% מים, ברוקולי 89% ומלפפונים 96%. כל המים האלו בתאי הירק נותנים לו את צורתו ועוזרים לשמור על החומרים המזינים שבו, אך הם מתאדים בהדרגה לאחר הקטיף. זה גורם לתאים להתפרק, מה שמשאיר את החסה נבולה ורפויה. עם זאת, טבילת חסה, תרד וירקות ירוקים אחרים במי קרח מאפשרת להם להרוות את הצמא. מילוי התאים הללו מחדש יכול להחיות את הירקות שלכם – אולי לא בדיוק כפי שהיו ביום הקנייה, אבל בהחלט עם מרקם משופר בצורה ניכרת.

אילו ירקות אפשר להחיות עם אמבטיית קרח?

ירקות רבים מגיבים טוב לאמבטיה קרה. הטריק הזה עובד הכי טוב עם ירקות עליים כמו חסה, רוקט, תרד וקייל, וגם יכול להחיות עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה. ירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי וצנוניות יכולים גם הם להתאושש, יחד עם שעועית ירוקה, גזר, סלרי ואספרגוס. עם זאת, לא כל ירק מקומט יכול (או צריך) לחזור לחיים. אמבטיית קרח לא תיפטר מבעיות כמו עובש או שינוי צבע, ולא תחזיר בזמן טקסטורה שהשתנתה (כמו תרד שנמעך לו בתחתית השקית). אותם יש להשליך.

אז איך לעשות את זה?

החייאה של ירקות נבולים היא פשוטה. כל מה שצריך זה למלא קערה גדולה במים קרים וקוביות קרח. אם אתם רוצים להיות מדויקים, ההמלצה היא על יחס של פי 3 מים קרים מקוביות קרח. קטמו את גבעולי הירקות (למי שיש גבעול, כמו ברוקולי או סלרי) בזווית של 45 מעלות כך שהמים יוכלו להיכנס במהירות, ואז טבלו אותם במים הקרים לפחות ל-15 דקות. אחרי שהטיימר יצלצל, בדקו אם הירקות קיבלו פריכות כלשהי. אם התרד הנבול שלכם מתחיל להתרענן אבל עדיין לא מוכן, אפשר להחזיר אותו לאמבט הקרח לעוד קצת זמן. הטריק הזה מגיע למיצוי אחרי 30 דקות. אחרי הנקודה הזו, הירקות אינם ממשיכים להתאושש ועלולים להתחיל להתמלא במים.

חשוב לציין שהשימוש באמבטיית קרח הוא טריק זמני. בעוד הוא פועל כמעט מיד, ההשפעה אינה ארוכת טווח, ויש לייבש היטב את הירקות לפני השימוש או הכנסתם בחזרה למקרר. ירקות שהוחיו יחזרו בסופו של דבר להיות רכים שוב, לכן השתמשו בהם תוך 24 שעות לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר.

הכתבה נכתבה בעזרת ChatGPT

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר